Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W ktorym tyg przygotowac wyprawke

Polecane posty

Gość gość

Kiedy najlepiej zajac sie wyprawka zeby nie zapeszyc i zeby nie bylo za pozno. Czy dziecko od poczatku powinno miec swoje lozeczko czy raczej powinno spac w lozku z rodzicami? Jaki wozek poecacie?

Gość gość
Szczerze? głupie pytanie. Wiadomo, że gdzieś tak po 35 tc powinnaś wszystko już mieć, ale czy zaczniesz kompletować wyprawkę w 5 tc czy 30 tc to już Twoja sprawa. Skąd mamy wiedzieć jak Ci będzie wygodniej? Co do wózka to polecam baby active ballerina. A łóżeczko przyda się od 1 dnia bardzo nawet jeśli dziecko będzie spało z Wami. Przyda się w dzień lub np wieczorem gdy położycie noworodka spać a sami będziecie siedzieć z gośćmi.

Gość gość
Wcale nie głupie pytanie. Ja tez się nad tym zastanawiam, a jestem w drugim miesiącu. Już sprawdzam ceny różnych rzeczy, ale chyba jeszcze za wcześnie na kupno.

Gość gość
Może to już czas zakupić koszule CIĄŻOWE, do KARMIENIA i PORODU? Z nami najtaniej! www.sklep.brzuchatki.pl/pl/n/99

Gość gość
ja od 3 mc pomalu kompletowalam wyprawke tak ze w 8 mialam juz wszystko dla dziecka + dla siebie do szpitala i zdecydowanie dziecko powinno miec swoje lozeczko syn spal zemna od poczatku dla mnie to bylo wygodne szczegolnie kiedy karmilam piersia potem zaczol sie problem bo syn za nic w swiecie nie chcial spac w lozeczku usypial przy mnie a potem go przenosilam do lozeczka teraz syn ma 3 lata i spi juz w swoim lozku tylko ze ja musze przy nim siedziec bo inaczej nie zasnie teraz przy drugim dziecku jestem madrzejsza corka spala ze mna tylko przez pierwszy miesiac bo ciezko mi bylo wstawac a corka zasypiala tylko przy piersi po miesiacu kladlam ja do lozeczka teraz ma 3 miesiace i zasypia sama w lozeczku

Gość gość
Głupie, głupie :) a bez kafe myślicie jeszcze samodzielnie? Przecież to sprawa indywidualna. Możesz kupić w drugim mies o ile masz gdzie to trzymać, nie planujesz remontu, podczad którego te rzeczy by zawadzały, nie jesteś zabobonna i nie boisz się poronienia, podobają Ci się rzeczy w neutralnych kolorach. Możesz kupić stertę różowych ciuchów w 20 tygodniu jak tylko dowiesz się, że nosisz pod sercem córkę. A możesz w 9 miesiącu, jeśli z natury robisz wszystko na ostatnią chwilę albo planujecie przeprowadzkę do większego mieszkania w końcówce ciąży albo boisz się, że wózek w domu przyniesie pecha. Nie znamy Was!

Gość gość
A żebyś wiedziała, że planuje remont panno mądralińska. I to niemały remont zresztą.

Gość gość
No to się wstrzymaj, chyba że mimo remontu będziesz miała gdzie to trzymać, pani Nie Umiem Bez Kafe Myśleć. Miłego dnia życzę :*

Gość gość
może ja się wypowiem sama jestem w 34 tc i mam już wszystko teraz musze leżęc bo skraca mi się szyjka i groziło porodem przedwczesnym wiec ja tak ok 6 miesiąca zaczęłam kupować na allegro rzeczy potrzebne potem w 7 zamówiłam wózek na który też czekałam około 3 tygodnie kupiłam trochę ubranek teraz w połowie 8 wysłałam mamę po łóżeczko i akcesoria do niego polecic na allegro użytkownika justineX fajne rzeczy ma nie drogie a wózek mam z carera czy jakoś tak taki do 10 kilo nie ciężki i fajny

Gość gość
Gościu z 9.47. Beż Twoich uwag na pewno nie możemy tutaj żyć. Udzielaj się regularnie, bo zginiemy bez Ciebie !!!!;D

Gość gość
Ane ta wasza panna mądralińska ma rację, że to sprawa indywidualna. Ja w 7 mscu skompletowałam konkrety- łóżeczko z materacem i pościelą, wozek z becikiem oraz fotelik samochodowy. Potem powoli ciuszki, ręczniki, koce itp. Smoczków, butelek, wyparzaczy, elektronicznych niań itd nie kupowałam. W 36 tc jechałam na wesele za miasto to tuż przed tym weselem spakowałam sobie walizkę a potem jeszcze kupiłam dla dziecka pieluszki i chusteczki na początek, no ale to tak niedługo przed porodem. Mąż skręcał łóżeczko jak byłam w szpitalu po porodzie. Ale już mocą koleżanka miała łóżeczko w 7 mscu rozstawione, ubrane, przykryte folią by się nie brudziło. Tyle że miała ryzyko przedwczesnego porodu. Tak więc musicie robić tak by Wam pasowało a nie kierować się innymi.

Gość gość
No jak to kiedy? ! Wtedy kiedy chcesz :)))

Gość gość
Między 30 a 34 tygodniem ciąży. Wszelkie zakupy dla dziecka wcześniej lub później grożą poważnym niebezpieczeństwem. Poważnie. Czytałem na onet.

Gość gość
też polecam wózek baby active ballerina.. ja mam starszy model style.. właśnie czeka na drugie dziecko.. pierwszą wyprawkę miałam chyba gotową do ok 34 tygodnia, urodziłam 36/37 teraz skończyłam 28 tygodni i brakuje i mi tylko przewijaka, ten co mam już się nie nadaje.. 2 tygodnie temu dowiedziałam się, że szyjka zaczęła się otwierać, ale od zewnątrz.. więc nie jest źle.. ale pewnie nie dotrwam do końca, zwłaszcza, że mam w domu *****iwego, ciekawskiego dwulatka, który w dodatku coś ostatnio przestał spać w dzień, więc odpoczywać nie mam jak.. w każdym razie wszystko zależy od tego jak przebiega ciąża, czy kupujesz rzeczy nowe, czy też używane, czy w sklepach czy w internecie... a co do spania.. na początek może być gondola.. ale i tak w ciągu 2 tygodni łóżeczko się przyda

Gość gość
Dla maluszka kupowałam ciuszki jak się dowiedziałam, że bedzie synek. Po trochu, nie wszystko naraz, chociaż na pierwsze zakupy wydałam z 500zl... Wyprawkę,kupiłam na stronie www.bobociuszki.pl bo czytałam o dobrych opiniach na temat tego sklepu, poza tym podobały mi się rzeczy z tego sklepu, a wysyłka powyzej 100zł Gratis ;) więc mi sie opłacało, kupiłam 5-częściową wyprawkę (jest śliczna, ma bardzo fajny, przyjemny materiał), kombinezon zimowy (2 w 1 ze śpiworkiem) i kilka innych rzeczy. Jak ciuszki przyszły (co dziwne wysyłka była ekspresowa, porównujac do innych sklepów), to szczerze powiem, że polecam, bo jestem zadowolona z ciuszków, sa śliczne. Aha a wózek kupiłam praktycznie na końcu dokładnie Ballile, bo chciałam, żeby wózek miał duze koła i miał styl retro;)

Gość gość
Idiotyczne pytanie :/ kiedy TY uznasz to za stosowne. I tyle. To prawda że niektóre lalunie nie potrafią myśleć samodzielnie :/

Gość gość
ja od miesiaca powoli kompletuje sobie ale i sporo rzeczy dostalam. Mam szyjke skrocona wiec moge urodzic wczesniej a jestem w 32 tc