Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

filomena1992

Mój facet nie chce, żebym się malowała, chodziła do fryzjera i kosmetyczki

Polecane posty

Zastanawia mnie to, ponieważ mówi mi, że mi to nie potrzebne i jak bede miała 40 lat będe wyglądała wtedy okropne ;/ Tak samo jeżeli chodzi o kupowanie ubrań typu torebki, szpilki uważa, że to wydawanie pieniedzy nie potrzebne jest... mówi że mam tyle ubrań że po co mi to. A ja poprostu lubie o siebie dbać

Gość gość
No trochę przesadza ... ja (jestem kobietą) nie jestem zwolenniczką bardzo mocnego makijażu, pazurów na pół metra ani solarium, ale fryzjer czy kosmetyczka od czasu do czasu albo makijaż typu brak makijażu jest wskazany ...

Gość gość
Lubisz o siebie dbać. Jasne. tylko , że dbanie o siebie to pojęcie względne. Dla mnie na przykład, dbanie o siebie to nie jest makijaż czy nowa fryzura co miesiąc. tym bardziej sztuczne paznokcie czy solarka. Dbanie o siebie moim zdaniem, to jest przede wszystkim zdrowe odżywianie i sport. jem zdrowo, mało smażę raczej piekę albo na parze gotuję, ograniczam mięso, ograniczam słodycze, nie piję coli nie jem frytek z mcdonaldsa itp. biegam, pływam. do fryzjera chodzę raz na pół roku podciąć koncówki, mam włosy długości do polowy pleców. niefarbowane od ponad 5 lat. paznokcie maluję może raz na 2 miesiące. maluję się baaardzo delikatnie. kosmetyczka? ostatnio chyba z 3 lata temu. ale mam to szczęście, że mam zdrową ładną cerę a wszelkie maski oczyszczająco nawilżające robie w domu - czy to ze sklepu, czy to domowe.

Gość gość
jeśli lubisz i stać Cię na to, dbaj o siebie i nie zwracaj uwagi na fochy Twojego faceta. sytuacja ma się inaczej, jeśli to on jest sponsorem tych kosmetyczek i fatałaszków:-)

Gość gość
pytanie podstawowe-czy on za to wszystko placi?

Gość gość
pewnie płaci, jak tak to wcale mu sie nie dziwię ze tak mowi

Niee, ja mam swoje pieniądze- odkładam sobie poprostu czy z wypłaty, czy jak coś od rodziców dostane ... On mówi, że najlepiej wyglądam jak jestem naturalna

radziłabym wiać od tego typa jak najdalej :o większość facetów lubi urodę naturalną, ale nie robią cyrku, gdy kobieta zrobi się na bóstwo. a jeśli robi - powinnaś się porządnie zastanowić, czy chcesz być z facetem, któremu wiele rzeczy w tobie nie pasuje.

Gość gość
powiedz mu ze nie chcesz aby onchodzil do fryzjera :classic_cool:

Gość gość
On jest po postu zazdrosny. Chce żebyś źle wyglądała, to nikt Cie nie będzie chciał i nie zostawisz go.

Gość Iczi
To jakis typ nie do zycia . rATUJ SIE I UCIEKAJ . Jak on tylko bedzie zarabial to Cie podliczy i wyliczy . Straszny jest i przerazajacy . Zostaw go dla jego mamusi , niech go poprawi . Uciekaj

Gość gość
tak kur.... zostaw go a potem jęcz na kafeterii że jesteś sama i nie możesz nikogo znaleźć w życiu, jedyna radą jaką tu macie to zostaw go, jakbyśmy się tak zostawiali przy najmniejszym nieporozumieniu nie potrafili znaleźć rozwiązania najprostszych kryzysowych sytuacji to wszyscy bylibyśmy singlami, to jest takie pier....... nie małolatów którzy jeszcze nic w życiu nie widzieli 'zostaw go'

Gość gość
z malowania paznokci, niekoniecznie u kosmetyczki nie potrafiłabym jednak zrezygnować. Pokaż mu tę stronę, niech zobaczy, ze malując pazury można komuś pomóc: http://www.wzordonasladowania.pl/ :)

Gość gość
wielu facetów lubi naturalne kobiety - ale mu wytłumacz, że z naturalnego dbania o siebie nie zrezygnujesz i tyle - to tak jakbyś jemu zakazała sie myć :P jak zrozumie to dobrze jak nie to będzie musiał i ak i tak z tym zyć :) A o co dokładnie chodzi z tym wzorem do naśladowania?

Gość Ivolka
Każda kobieta ma prawo dbać o siebie i dobrze się ze sobą czuć. Uważam, że używanie kosmetyków to niezbędne minimum http://www.hebe.pl/ Wiadomo, że można się w tym zatracić i może warto spojrzeć z boku na to, jak podchodzimy do kwestii urody.

Gość gość
ma potrzebe kontrolowania, zeby ktos go sluchal. mozliwe, ze podobnie traktowal jego ojciec matke. no i ew. zazdrosc, zebys nie rzucala sie zbytnio w oczy innym. obie te rzeczy sa ze soba powiazane. rob tak, jak sama uwazasz za stosowne, jesli masz na to wszystko fundusze.

Gość gość
a co ty sie faceta słuchasz? zazdrośnik jeden!! sobie masz się podobać!!!

Gość gość
Mój facet tez nie chcial żebym sie malowala i zawsze powtarzam ze naturalnie bez makijażu wyglądam ladnie i tak jest do tej pory. Przyznam ze zgodzilam sie i używam tylko pudru matujacego w kamieniu i tuszu do rzęs i dobrze mi z tym :) a skoro jemu sie podobam naturalna to najważniejsze. Dbanie o siebie nie polega na nakladaniu tapety na twarz