Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam z dwojka malych , do 3 lat, dzieci.

Polecane posty

Gość gość

Jesteście w stanie poświęcić każdemu dużo uwagi? Jak ogarniecie sprzątanie i gotowanie? Czy dzieci śpią jednocześnie? Nie macie ochoty na ich drzemie wsiąść na tylku i "robić nic"? Ile na dobę spicie? Co po pracy robi maz?

Gość gość
Up

Gość gość
Moje już starsze dzieci, ale różnica między nimi to 2 lata, więc kiedyś miałam 2 maluchów. Zawsze, kiedy dzieci spały to był mój czas na odpoczynek, nie ważne, że był wielki bałagan. Porządki były, w czasie czuwania dzieci. Oczywiście na raty a to czego nie dałam rady zrobić kiedy wrócił mąż. On wracał, odpoczywał (lub był przed pracą bo praca zmianowa) i potem przejmował na trochę dzieci i wtedy ja odpoczywałam psychicznie i nadrabiałam niedociągnięcia.

Gość gość
Ja mam 2,5 letnie bliźniaki. Pewnie dlatego, że od początku jest ich dwoje, jakoś ogarniam wszystko przy nich i kiedy mają popołudniową drzemkę, to śpię razem z nimi, ew. odpoczywam, bo wszystko mam zrobione:) Poza tym od zawsze- spanie jednocześnie, jedzenie jednocześnie, zabawa jednocześnie... Co do poświęcania uwagi- staram się aby każdemu zapewnić chwilkę tylko ze mną- tzn. jednego bardzo "kręci" gotowanie, więc mi "pomaga", kiedy to robię, czym drugi syn zupełnie jest niezainteresowany. A drugi lubi się ze mną położyć i opowiadać bajki, czego pierwszy, z racji tego, że rozpiera go energia, nie lubi, więc to są takie nasze małe chwile tylko we dwójkę.

Gość gość
ja mam dziecko 25 miesięcy i jestem w 29 tygodniu ciąży.. ciekawa jestem, jak to będzie, tym bardziej, że od prawie 2 tygodnie moje dziecko przestało spać w dzień, chociaż jest zmęczone, przelewa się momentami, pokłada, to nie zaśnie.. no od tamtej pory spał raz, ale dlatego, że coś w nocy spał bardzo żle i co chwilę się budził.. więc po obiedzie mi padł, ale że było późno, to pozwoliłam tylko 30 minut, bo tak to by pewnie ze 2 godziny spał... a tak to śpi całe noce i jakoś ten dzień przetrwa... no ale to już wiosna będzie, więc mam nadzieję, że jakoś damy radę.. pewnie będziemy więcej czasu na podwórku, więc i bałagan młody w domu mniejszy zrobi.. dzień też dłuższy, więc można posiedzieć na działce, kogoś z rodzinki do potowarzyszenia dzieciakom..

Gość gość
ja mam roczne dziecko i jestem na samym początku drugiej ciąży ale rpacuje od ok 3 miesięcyna pół etatu i mam świetną opiekunke (prawie babcia ;) ) i już się ciesze że mi pomorze z dwójką ;) mąż baaardzo duzo pracuje

Gość gość
ja mam dziecko 25 miesięcy i jestem w 29 tygodniu ciąży.. x a nie prościej napisać mam 2 letnie dziecko? nie rób z niego dzidziusia takiego, za rok powiesz ma 36 miesięcy?

Gość gość
Jestem mamą dwóch maluchów w wieku 2 lat i roku ... mam jeszcze córkę w wieku 8 lat. Z maluchami radzę sobie bez problemu. Mój Mąż pracuje na zmiany więc robię wszystko jak jest w domu a jak zostaję sama z dzieciakami to już mam czas tylko dla dzieci. Na szczęście moje maluchy przesypiają całe noce od kiedy skończyły 2 miesiące więc w nocy śpię normalnie. Wieczorem kiedy dzieci już śpią czyli od godziny 20.00 mam już czas dla siebie i dla Męża. Wszystko można ... grunt to dobra organizacja. Ważne też żeby dzieci potrafiły się bawić same ze sobą. To bardzo ułatwia wyrobienie się z codziennymi obowiązkami.

Gość gość
A ja mam 1.5 roczne dziecko i chciałabym zajść w drugą ciążę, żeby była nie duża różnica wieku między dziećmi. Tyle że syn tak daje mi popalić, ze się zastanawiam jak w tej ciąży bym dała radę. W nocy na dodatek budzi się x-razy, więc rano jestem bardziej zmęczona niż wcześniej jak się kladlam spać wieczorem. Jak dawalyscie radę w ciąży z takim małym diabelkiem U boku?

Gość gość
To ja, autorka. Ciężko, moja nadal budzi się x razy, chodze jak zombie. A w dodatku cały pierwszy trymestru miałam wymioty i mega mdłości, później rozchodzenia kości łonowej a teraz bole żeber, kręgosłupa i RWE kulszowa. Rodziny brak, maz do 19 w pracy... teraz mam 37tc

Gość gość
No właśnie, U mnie by było podobnie, mąż cały dzień w pracy. Pierwsza ciążę dobrze zniosłam, nic mi nie dolegalo, ale jakbym druga muala np zagrożona, to nawet nie chce myśleć. I tego się najbardziej boję.

Gość gość
Up

Gość gość
U nas wszystko w biegu

Gość gość
Nie ty pierwsza nie ostatnia