Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie cechy osobowości, charakteru i wyglądu ma nieatrakcyjna kobieta

Polecane posty

Gość gość
"rownie dobrze mozesz wczoraj ja nie mam nic do owlosienia lonowego, pod warunkiem ze nogi i pachy zawsze gladkie, a wiem ze z tym bywa roznie u niektorych dziewczyn". Bo dla niektórych kobiet to męczarnia. Ja mam tak wrażliwą skórę, że nie mogę używać maszynki do golenia, bo zaraz tryska krew i trudno ją zatamować, a potem zostają strupki i golenie zwykle kończy się tym, że muszę zrezygnować ze spódnicy, z powodu której chciałam ogolić nogi. Depilacja jest bezsensowna, bo zabiera ok. 2 godzin (już nie mówię, że szkoda mi na to czasu, bo mam dużo ważniejsze rzeczy do zrobienia, a nie znoszę siedzieć w łazience), a włosy odrastają po maksymalnie dwóch dniach. Zostaje maszynka elektryczna z podobnym skutkiem, ale też potrzeba na ogolenie co najmniej godzinę do półtorej. Myślisz, że to takie fajne i lubię tracić czas na bzdety?

Gość gość
O matko...współczuję. To musi być katorga :/ Zaproponowałabym usuwanie laserowe, ale przy tak wrażliwej skórze skończysz z poparzeniami.

Gość gość
E, co wy opowiadacie, jest bardzo dużo szczupłych, zgrabnych lasek, które mają średnie przynajmniej biusty. A i nie jedna duży.

Gość gość
hahaha 3 strony o samym goleniu pyyypyy :D

Gość gość
"gość dziś O matko...współczuję. To musi być katorga :/ Zaproponowałabym usuwanie laserowe, ale przy tak wrażliwej skórze skończysz z poparzeniami". Myślałam o tym, bo by ułatwiło to życie, bo nie znoszę siedzieć godzinami w łazience. Ale właśnie powiedziano mi, że by poparzyło no i odpada z powodu pękających naczynek. Zostaje tylko maszynka elektryczna, a na to trzeba mieć czas. Trudno go znaleźć, kiedy chwilę ma się zwykle dopiero po 22.00, kiedy sąsiedzi śpią, a silnik hałasuje.

Gość gość
a kremy do depilacji? One rozpuszczają włosy, wystarczy po chwili zgarnąć krem taką szpachelką.

Gość gość
Ja też się 'tam' nie golę. To strasznie uprzykrza życie kiedy na następny dzień te włoski ci tam odrastają, robią się ropnie i swędzi cie tam :O Musiałabym chodzić do kosmetyczki na depilację okolic bikini ale to koszt ponad 100 zł..

Gość gość
"gość dziś a kremy do depilacji?" Jeszcze gorzej. Nie tylko powodują alergie, ale jeszcze potem od nich się ogromnie śmierdzi, nie chcę takich atrakcji. Skutek tak samo krótki co po maszynce i depilatorze, więc lepiej starać się utrzymywać włosy na nogach w miarę krótkie i wtedy golić po trochu (czas) przez kolejne dni, bo przy dłuższych dłużej to trwa. Chętnie się zamienię z którymś z panów, żeby chociaż przez jeden dzień musiał się tak namęczyć z goleniem jak kobiety. A oni przecież nie golą nóg, chociaż znam wiele kobiet, którym się włosy na nogach u mężczyzn nie podobają. Ja też wolę swoje bez włosów, ale to męczarnia.

Gość gość
ty nie masz jakichś braków witamin? Bo to co opisujesz to skóra jak pergamin.

Gość gość
nie tylko ona ma taki problem. Ja się golę 'tam' ale robie to bardzo niechętnie i wkurza mnie, że muszę, że jest taki przymus :O i też potem mam problemy ze skórą :O

Gość gość
Depilacja miejsc intymnych to tak naprawdę bardzo kiepski pomysł dla par, które często z sobą uprawiają seks ( mam na myśli kilka razy w tygodniu). Bo te włoski odrastają i potem kują partnera/partnerkę. Ja kiedyś goliłam ale chłopak mi powiedział bym przestała bo te odrastające włoski go potem drapią i to w konsekwencji bardziej przeszkadza niż pomaga. Fakt - na początku, po samym wygoleniu to wygląda estetycznie ale w którymś momencie te włoski odrastają i tylko jest gorzej niż przy 'naturalnym buszku' :P

Gość gość
"gość wczoraj ty nie masz jakichś braków witamin?" Nie. Mam po prostu wrażliwą, cienką skórę. Ale nie ja jedna, wiele kobiet ma problemy z goleniem się czy depilacją. Niektórym robią się stany zapalne mieszków włosowych, innym włosy wrastają pod skórę, inne dostają wysypek czy poparzeń po laserach. Ja nie mam na nogach długich włosów, ale mam ich bardzo dużo, a żadna maszynka nie tnie na tyle dużo naraz, żeby dało się to zrobić szybko. I nie wiem, dlaczego dwa ostrza mają te elektryczne sprzedawane tylko dla mężczyzn, w końcu to my golimy nogi, a oni tylko zarost. A kiedyś widziałam kobietę z arabskiego kraju, wcale nóg nie depilowała, a nie miała tych włosów wcale krótkich ani mało widocznych i jakoś to nikomu nie przeszkadzało. I w dodatku nie mogła opędzić się od wielbicieli z Europy i z Azji. To po co ta uciążliwa moda?

Gość gość
up

Bo to w rzeczy samej nie przeszkadza. Przeszkadza np. chamstwo i matactwo. Chodzi o to ze to się silnie przyjęło w naszej kulturze. Ale juz np. 30 lat temu nikt na włosy nie zwracał takiej uwagi.

Gość gość
Najgorsze jest to, że takie czepialstwo promują czasem same kobiety. Wielokrotnie pokłóciłam się z moją matką o jej seksistowskie podejście do kobiet.

Gość gość
Up

Gość gość
up

Gość gość
a faceci jjacy sa nieatrakcyjni ? co nie podoba wam sie w wygladzie facetow

Gość gość
daj mi chwilę, bo mogę o tym książkę napisać

Gość gość
Był też oddzielny temat o cechach nieatrakcyjnego faceta, znajdźcie sobie, zamiast tutaj leczyć kompleksy.

Gość gość
raczej się ich nabawiać, wczoraj się dowiedziałam, że pewnie "grubo wyglądam" bo mam biust 70D :P