Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile ml mleka podawać?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam nadzieje, ze trafię tutaj na osoby które znają się na rzeczy. Karmie dziecko moim mlekiem z butelki, ale nie wiem ile powinnam podawać pokarmu. Nie chce przekarmic dziecka, nie chce też żeby było głodne a wydaje mi się ze nawet jakbym córce podała pół litra to wszystko by wypila... proszę o pomoc

Gość gość
A ile córka ma? Ja zaczynałam od 60ml co 3h po tygodniu 70ml. Po 3 tyg chciałam podać 80ml ale nie wypiła i tak piła te 70ml przez 2 mies. Więcej nie chciala

Gość gość
A dodam jeszcze, że już ma prawie rok, karmie juz mieszanka i Nigdy nie wypiła na raz więcej niż 180ml. ogólnie jest drobna. Może twoja to lakomczuszek i powinnaś podawać więcej? Jakie masz mleko? Czy po odstaniu w lodówce zbiera się " śmietanka" na gorze? U mnie było jej sporo wiec mała była najedzona i nie chciała wiecej

Gość gość
ale co to za roznica jakie ma mleko.mleko jest odpowiednie dla kazdego dziecka. moja byla sama woda bez smietanki a corka jadla co 3h ok 90ml. sama musisz autorko wyprobowac. jesli jest to noworodek czy 2msc to zacznij od 60ml.najwyzej nie dopije. jak bd mu malo to sie upomni. ja tak robilam. jak 60bylo malo to robilam 90. czasem wypilo dziecko cale mleko,a czasem polowe zostawilo

Gość gość
Mój jak wypił za dużo to po prostu żygał... Stąd wiedziałam, że to było jednak za dużo.

Gość gość
Gosc 22:22 co ta za jakies gusła z ta smietanka?

Gość gość
Ma 5 tygodni. Ale powiem Wam szczerze ze jak miała 3 tygodnie to potrafiła wypić 140 ml i nic nie ulewala! Ale dostała tak tylko 2 razy bo stwierdziliśmy ze to jednak za dużo na takiego malucha. Dlatego pojęcia nie mam ile mam dawać. Nie chce przekarmic. W pierwszych 2 tygodniach zycia przybrała dużo wiec na pewno nie mam 'wody' zamiast mleka ale myślę że nawet jakbym podała 200 ml to by wypila a wydaje mi się ze to dużo za dużo. Bardzo często jest tak ze daje 120 ml i domaga się więcej i więcej i placze bardzo. Wiec za jakieś pół h daje jej jeszcze z 50 ml i ulewa strasznie ale je pięści i wciąż chce jeść. Teraz daje 110 ml i mimo placzu nie daje więcej, bo przy 120 ml ulewala na potege

Gość gość
No jak się dziecku poda butle to tak jest. Będzie jadlo dopóki będzie leciało

Gość gość
Tyle to wiem dlatego proszę o pomoc

Gość gość
Nie jesteś w stanie przekarmić dziecka, dając mu swoje własne mleko. Ilość i jakoś Twojego mleka jest tworzona specjalnie dla malucha. Jeśli zje "za dużo", ureguluje to sobie i zrobi siusiu lub kupkę. Dawaj tyle,. ile chce ciągnąć. Nie słuchaj żadnych rad, tylko swojego dziecka. Ono wie najlepiej ile mu trzeba.

Gość gość
A nie chcesz znów podać piersi?

Gość gość
A dajesz smoczek? Może potrzebuje sobie po prostu possac?

Gość gość
Moj maly pil bardzo duzo. Nie chcial smoczka i wrzeszczal jak piersi nie dostal. Majac 2 mies mial 7200 g a pediatra mowil ze trzeba go oszukiwac. Jak skonczyl 3 mies sam sie unormowal i mniej pil przez co mialam zastoj co chwile i wysoka goraczke

Gość gość
Nie jestem w stanie podawać piersi ponieważ mam odgryzione brodawki, tak odgryzione a nie pogryzione. Mi pediatra tez mówił ze mam oszukiwać dziecko smoczkiem. Daje smoka ale on wypluwa. Ja się obawiam ze jednak mogę przekarmic córkę ponieważ przez 2 tygodnie po porodzie na samej piersi przytyla prawie kilogram. Moja córka naprawdę jadłaby bez przerwy. Był już taki dzień ze mała płakała strasznie a ja nie wiedziałam o co chodzi więc dostała jeść, płakała dalej, szukała piersi i tak dostała jeść 4 razy, ulewala na potege ale jadła dalej...

Gość gość
A próbowałyscie różne smoczki. Mój najbardziej lubi a lovi, takie splaszczone.

Gość gość
Mam lovi smoczek. Nie próbowałam innych bo powiem szczerze że nie chciałam dawać smoka ale rzeczywistość to zweryfikowala

Gość gość
Up pomocy