Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dialine

pco z owulacją, endometrium poniżej 6 a ciąża

Polecane posty

Gość dialine

Witam. Zgłosiłam się do ginekologa przez nieregularne miesiączki i brązowe plemienia między nimi. Dawniej miałam regularne co 32 dni, teraz ciągnie się nawet do 40. Zalecono mi badanie USG. Wyszło mi, że mam policystyczne jajniki (powyżej 12 pęcherzyków na obu) i endometrium poniżej 6mm (nie podane konkretnie). Pani stwierdziła ciałko żółte i powiedziała że występują owulacje, jednak martwią mnie te wyniki bo planowałam dziecko. Okres miałam 12.01 a USG robione 26.01 czyli 15 dzień cyklu czyli przed kalendarzykową owulacją. Dziś mija 38dc a miesiączki wciąż nie ma. Czy w takim stanie w ogóle możliwa jest ciąża na chwilę obecną? Pani ginekolog widząc wyniki kazała przyjść jak sie miesiączka zacznie to przepisze tabletki od 15 dnia cyklu i tyle :/

Gość gość
A dlaczego nie zrobisz testu tylko pytasz czy możliwa ciąża? PCO nie wyklucza ciąży.Można zajść.

Gość dialine
Bo chodzi mi o to czy jest ogólnie możliwa a nie teraz. testu nie zrobie bo szkoda mi wywalać pieniędzy za każdym razem negatywny więc to już bez sensu ;/

Gość gość
dziewczyno skoro masz ciałko żółte tzn że była owulacja i pęcherzyk pękł, to jak może nie być możliwości zajścia w ciążę w takim przypadku. doucz się troche

Gość dialine
Nie musisz być taka nie miła chyba mam prawo czegoś nie wiedzieć ;/ Jak mają być tylko hamskie odpowiedzi zamiast normalnie wytłumaczyć to lepiej nie odzywać się...

Gość gość
Znam dziewczyny które zaszły w ciążę mając endometrium 5-6mm więc jest możliwość. Urażona - umiem czytać, myślałam, że ci wystarczy jak napisze że jest SZANSA

Gość anatolinka
Ja też mam nieregularne cykle i fatalnie się czuję. Lekarz jakieś pół roku temu zdiagnozował dość ostre PCO. Kazał mi pić inofem dwa razy dziennie i robić co jakiś czas badania. mam nadzieję, że to coś pomoże bo bardzo chciałabym zostać mamą :)

Gość BaskaL
A brałyście może inofem? Ostatnio często się spotykam z pozytywnymi opiniami o nim. To suplement diety który pozwala uregulować cykle, podaje się go w leczeniu bezpłodności i ma wiele innych zalet. Zastanawiam się nam kupnej tej większej paczki bo taniej wychodzi i starczy na miesiąc kuracji

Gość gość
Dajcie sobie spokój z tą reklamą. To jest żerowanie na nieszczęściu ludzi. To nie grzybica, że będziecie w co drugim poście "polecać" invagi, provagi i inne sragi. Jeśli inofem jest skuteczny to lekarz będą go zalecać swoim pacjentkom. PCOS nie należy leczyć na własną rękę tylko trzeba być pod stałą kontrolą ginekologa-endokrynologa. 😡