Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaką butelkę wybrać dla noworodka ?

Polecane posty

Gość gość

Jaką butelkę do karmienia polecacie dla noworodka ?

Gość gość
avent natural

Gość gość
ja miałam kilka i polecam tylko jedną.. firma MAM BABY, butelka Antycolic.. rewelacja... świetny kształt smoczka, butelka mała lub duża, bardzo wygodna w trzymaniu oraz myciu- można rozkręcić na kawałki dosłownie, jeśli zajdzie taka potrzeba, a jeśli kogos interesuje, to można sterylizować w mikrofalówce po odpowiednim jej złożeniu - inaczej niż do karmienia do tego bardzo ładnie wygląda, nie widać zużycia, nie odbarwia się po myciu w zmywarce.. dla mnie super... potem kupiłam butelkę treningową, dziecko wtedy miało ok 8 miesięcy, a na przełomie 9-10 odstawiłam butelki w ogóle.. firmę odkryłam przypadkiem, gdy szukałam małego smoczka- nie planowałam w ogóle go używać, ale położna kazała podać, bo był silny odruch ssania.. a smoczek, jedyny, jaki miałam, dostałam, dławił dziecko, niby dla noworodków, ale zbyt głęboko wchodził.. i tak polecono mi smoczek 0-2 tej właśnie firmy.. potem odkryłam butelki.. w później to również inne akcesoria.. i wszystko inne poszło w odstawkę.. ( miałam butelki canpol oraz Tommee Tippe, czy jak to się pisze.. i powiem tak- mycie TT, to porażka, ciężko się dostać w załamanie butelki, po drugie to butelka raczej do dużych dłoni, zwłaszcza ta mała.. ciężko mi się karmiło, no i złapała kolor po myciu w zmywarce.. od czerwonych kubków nescafe)

Gość gość
jeszcze jakbym mogła prosić was o pomoc jaką firmę wózka dla maluszka wybrać...

Gość gość
ja mam tako i jest ok

Gość gość
A co,nie chcesz karmić piersią,że szukasz butelki?

Gość gość
chce, ale zawsze jakaś dobra buteleczka musi być pod ręką

Gość gość
ja mogę polecić ci butelki szerokie z firmy Babydream do kupienia w rossmanie, miałam i małą i dużą jest wytrzymała, anty kolkowa, córka nie chciała pic z aventa ani lovi,butelki i smoczki nie sa drogie w porownaniu z innymi drozszymi butelkami http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydream-butelka-szeroka-szyjka-do-karmienia-dzieci-300-ml-1-szt,103974,6403,6061,rossne14 http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydream-butelka-szeroka-szyjka-do-karmienia-dzieci-150-ml-1-szt-,103975,6403,6061,rossne14

Gość mamaJasia12
Mam butelkę yoomi z podgrzewaczem (możesz zobaczyć na http://gumowakaczuszka.pl ), bo w nocy bym nie dała rady. Wstawanie, gotowanie, proszki, mieszkania i studzenie. Nie obchodzi dziecka, że nie masz na czas jedzenia ;/ Z taką butelką wystarczy minuta i jedzenie podgrzane, a dziecko zadowolone.

Gość gość
polecam Avent

Gość mamusiowo2
Butelki firmy Lovi są jedynymi butelkami, które akceptuje moja córka. Smoczek bardzo jej dopasował. Na początku były próby różnych butelek, ale tylko Lovi wchodziło w grę. Poza tym moja córka nie krztusi się pijąc z tej butelki, spokojnie pije i nie zostawia ani kropli. Łatwe w utrzymaniu czystości, dobrze myję się je szczotką Lovi, która posiada gumową końcówkę do czyszczenia smoczków. Posiada miękką dynamiczną końcówkę. Smoczek gwarantuje odpowiednie ułożenie warg. Smoczek przypomina sutek. Posiada system odpowietrzania. Zamknięcie na smoczek można używać jako kubeczek, nawet posiada slakę i rant do bezpiecznego podawania płynu.