Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciśnienie 40 TC

Polecane posty

Gość gość

Wiajcie. Mam pytanie wczoraj u lekarza miałam ciśnienie 140/90 przepisał mi depegyt czy jakoś tak nie chce mi się wstawać po opakowanie i kazał mi mierzyć ciśnienie w domu. Po powrocie 2h nie spadało, ale potem zaczęło. Przed snem miałam 120/60 dziś rano nawet 110/50, a potem zaczęło mi skakać do 160/100 i teraz znowu mam 120/70, ale jakoś boli mnie głowa. Jechać na pogotowie ? Czy jeszcze dać czas tabletkom ?

Gość gość
może zadzwoń po prostu do swojego lekarza i mu powiedz jak rozwinęła się sytuacja... ciężko powiedzieć co masz robić, bo skoki ciśnienia w ciąży są bardzo niebezpieczne dla dziecka

Gość gość
On twierdził, że gdyby nie działało to jechać. Spróbuję się przespać jak nie przejdzie tzn. nie unormuje się to jadę może jakąś kroplówkę dostanę tylko.

Gość gość
Dziwny lekarz-moja znajoma tak miała i zadzwoniła do giną ten kazal jej pOdjechać na szpital bo akurat miał dyżur chwile polezala pod obserwacja pózniej zaczely sie skurcze i zrobili cc nie chcieli ryzykować jej i dziecka życia.

Gość gość
Jak to 40 tydzień to na co czekać? Zrobić cesarkę i już.

Gość gość
żeby w tych szpitalach byli acy chętni na cesarki to bym już tam była :) Mam jeszcze kilka dni do terminu temu się boję żeby mnie nie zatrzymali na patologii bo mam jeszcze jednego malucha w domu i jakoś nie wyobrażam sobie jej zosawić w domu na tak długo..

Gość gość
Ja miałam trochę inną sytuacje. Od 28tc bralam dopegyt. W 39tc cisnienie skoczyli mi do 150/100. Przyjeli mnie na wywolanie porodu do szpitala

Gość gość
Mi skacze ciśnienei od wczoraj co pół h praktycznie inna wartość od 110/50 potrafi skoczyć na 160/110 do tego doszedł ból głowy. Właśnie zbieramy się do szpitala z tym, że ja mam do terminu jeszcze 9 dni i boje się, że mnie na tyle zatrzymają, ale wsumie dziecko najważniejsze. Najwyżej wyśmieją mnie i będą kazali wrócić.

Gość gość
Pół dnia spędziłam na pogotowi. Dali tabletkę i ciśnienie ze 145/95 spadło na 140/90 to stwierdzili, że 'ładnie spada' chociaż w domu jest cały czas tak samo wysokie. Kazali wrócić do domu i brać tabletki. Juro dyżur w innym szpitalu jak będzie się utrzymywać to ciśnienie to pojedziemy, bo z tego co mi wiadomo to takie ciśnienie nie jest bezpieczne, a do tego doszedł ból głowy.. :(