Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak oduczy 3 miesiezne dziecko...

Polecane posty

Gość gość

Noszenia na rękach...Tylko nie piszcie głupich tekstów ,że trzeba było nie uczyc bo jak od urodzenia dziecko plakalo to nie moglam na to nie reagowac wiec albo ktos ma cos madrego do poradzenia albo prosze sie nie wypowiadac..

Gość gość
odkładać i zająć je czymś innym.

Gość gość
Jestes wyrodna matka!Myslalas ze dziecko to lalka którą położysz i będzie leżała?To normalne ze tak małe dziecko chce na rączki do mamy lub taty.A ciebie mama nie nosiła?

Gość gość
kładź na macie edukacyjnej, wkładaj do leżaczka, kładź się z dzieckiem i rozmawiaj, jak już przyzwyczai się do leżenia (najlepiej żeby miało zawieszone jakieś zabawki) to zostawiaj na minutę, potem dwie itd.

Gość gość
Spoko, dziecko 3 miesięczne nie ma jeszcze złych nawyków i nie robi tego specjalnie, nie wymusza...więc nie jest za późno. Półóż na leżaczku z pałąkiem i zabawkami, jakąś muzyczką..włącz muzykę,śpiewaj by czuło Twoją obecność. Niech mu nie zabraknie pieszczot i Twojej bliskości, ale też niech wie że jak leży samo, to jesteś blisko..... dziecko takie nie rozumie że jesteś w tym samym pokoju, jeśli zrobi się cicho i nie czuje Ciebie blisko..dlatego musisz mu dać inne bodźce

Gość gość
Nie pisz tu jak nie masz nic madrego do powiedzenia..autorce zapewne chodzi o to by nie nosic dziecka 24 godz na dobe a nie wcale wiem bo mialam tak samo..musisz odkladac maluszka zajmowac czyms by umial zajmowac sie rowniez sam soba

Gość gość
elizka won spamerko! zgłaszam cie do usuniecia 🖐️

Gość gość
Dziekuj***ardzo za madre rady tym co madrze sie wypowiedzialy:)Bede probowala:)

Gość gość
Nosilas dziecko przez 9 miesiecy w brzuchu wiec nic dziwnego, ze chce nadal byc blisko. Kup chuste i tyle, rece bedziesz miala wolne i spokojne dziecko. Jak zacznie raczkowac to bedzie mialo gdzies noszenie. Ten etap noszenia nie trwa wiecznie, twoje niemowle ma tylko 3 miesiace to za male dziecko, zeby je odkladac i wyplakiwac.

Gość gość
Moje dziecko też chcialo ciagle byc noszone, dopóki nie nauczylo sie samo siedziec. Wtedy zainteresowalo sie zabawkami i mialo w nosie noszenie na rekach.

Gość gość
owszem macie racje nie mowie ze nie nosze synka wcale bo nosze go duzo chodzilo mi o takie sytuacje abym mogla zrobic obiad itd nie chce polozyc go na caly dzien bo wiem ze niedlugo wcale nie bedzie chcial na raczki:)

Gość gość
Dlatego właśnie ja nosze dziecko w chuście. Obiad zrobię, odkurze, posprzątam, wypiore, na zakupy wyjdę. A młody sie śpi, tuli do mńie ujęty cichutko. Przyjdzie czas, to sie sam odklei.

Gość pannnaanna89
Ja tez polecam chuste i zachecanie do lezenia poprzez jakies karuzelki,maty itp. Od urodzenia nosilam synka na rekach kiedy tylko tego potrzebowal,nie wiem co to brak czasu na obowiazki...obiad zawsze ugotowany,pranie wyprane,wszyscy szczesliwi. Teraz maly zaczyna raczkowac i nie w glowie mu noszenie.Staraj sie byc zawsze w zasiegu wzroku dziecka,posadz go w lezaczku by mogl ogladac jak prasujesz/robisz makijaz itp. Opowiadaj mu co robisz,zagaduj.U mnie sie sprawdza!