Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość96

Zapomniałam wziąć 2 tabletek po 7dnioiwej przerwie

Polecane posty

Gość gość96

Czy jeśli po 7 dniowej przerwie nie wzięłam dwóch tabletek to jak powinnam przyjmować tabletki dalej? Niedziela to był ostatni dzień przerwy w poniedziałek i wtorek nie wzięłam tabletki. Dzisiaj jest środa i zazwyczaj biorę o 16 i mam wziąć jedną tabletke z blistra 'ze środy' i kontynuować normalne branie tabletek tylko dodatkowo się zabezpieczać, czy teraz środa będzie moim 'pierwszym dniem' tak jak wcześniej był poniedziałek?

Gość trochęZOŁZAtrochęNIE
od kilku godzin szukam konkretnej odpowiedzi, a mam IDENTYCZNĄ sytuację jak się zorientowałam właśnie dzisiaj ;) jestem ciekawa jak postąpiłaś, może coś trafiłaś/ktoś Ci coś podpowiedział słusznego? bo ja dalej mam dylemat ;< i co w ogóle z zabezpieczeniem?

Gość gość
Dziura bedzie miała miesiąc odpoczynku.

Gość gość96
Nie mogę się zalogować żeby odp więc pisze tak. Wzięłam po prostu dwie tabletki w środę o 16 (czyli o godzinie której zwykle biorę) i w kolejnych dniach biorę normalnie jak zawsze. W najbliższy czwartek idę do mojej ginekolog to więcej się dowiem i postaram się tu coś napisać, co najlepiej robić w takich sytuacjach :) Pozdrawiam :)

Gość trochęZOŁZAtrochęNIE
ja jak już wcześniej pisałam - no ominęłam te dwie nieszczęsne tabletki i w dzień, w który powinna być już trzecia porcja anty-anty pojechałam przestraszona do apteki dopytać: Co teraz? ;) Pani w aptece podpowiedziała, aby w takiej sytuacji wziąć po prostu pierwszą tabletkę tego trzeciego dnia i zapomnieć o łykaniu 2-3 jednocześnie ;) następnie dokończyć opakowanie w całości, tak jakby tych 2 dni przerwy nie było :) wiadomo, że przez kolejnych kilka dni zaleca się dodatkowo sięgnąć np. po prezerwatywę, ostrożności nigdy za wiele ;) skuteczność ochrony niestety spadła - co zrobić - ale nie zniknęła całkowicie, dlatego nie powinnyśmy aż tak bardzo martwić się później o niechcianą ciążę :)