Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy warto emigrować z Polski? Jak nałatwiej jest emigrować kiedy brak znajomości

Polecane posty

Gość gość

Dzień dobry Drogie mamy. Zapewne jak każda mama ,każda z nas chce jak najlepiej dla własnych dzieci ! Tak samo i ja tego pragnę! Sytuacja w Polsce zmusza wiele rodzin do częstych myśli i decyzji o opuszczeniu kraju . Sama nad tym szczegółem zaczęłam się zastanawiać. I tak,zrobiłabym to , gdybym tylko miała pomocną dłoń ,której niestety brak. A jakieś inne wyjście? W ciemno- z małą gotówką to zbyt wielkie ryzyko niestety. Wiem, i pewnieka każdy słyszał ,,nie ma po co tu przyjeżdżać'', ,,to nie te czasy'' , ,,albo albo tralalalala '' itd........ Ale prawda taka,że wiele rodzin emigrowało i nadal emigruje. Wiele nie zamierza wracać,wiele jest zadowolonych( szczególnie tych co znam). Wiele stać na normalne życie i nie mowa tutaj o ciepłych krajach i ferrari. Lecz o normalnym życiu a nie 1 marca i ludzie myślą co do gara włożyć,skąd kasę wziąć . Gdzie pójść mieszkać? Czy zgłaszając się o pomoc z powodu utraty pracy odbiorą mi dzieci? Takie realia-Polska.

Gość gość
przesadzasz, w Pl też da sie zarobić ale najłatwiej narzekać.

Gość ja mieszkam w Norwegii
ale wyjechałam tutaj przed ślubem i nie miałam dzieci. W Polsce jest ciężko, coś o tym wiem, bo pracowałam w zawodzie w Polsce, a mam studia jak większosć i zarabiałam grosze. Norwegia to drogi kraj, ale zarobki są adekwatne do cen. Ja bym zachęcała ludzi do przyjazdu tutaj, ale niestety trzeba znać język, a z tym jest ciężko, bo jak wiadomo w Polsce mało kto uczy się norweskiego.

Gość gość
Da się zaroić? Co Ty p********z autorce i innym ? HAHAHAHAHAHAHAHa lecz się.

Gość gość
my znaleźliśmy się w nl bez żadnych znajomości, najpierw pojechał mąż przez biuro pośrednictwa, zarobił, ogarną mieszkanie i dojechałyśmy do niego. prace znalazłam szybko, opieke do dziecka tez. bez znajomości łatwiej za granicą niż w polsce, przynajmniej stać nas na normalne życie bez wiecznego przeliczania

Gość gość
My właśnie też zamierzamy do Norwegii lub anglii bo w tych krajach mamy rodzinę i chociaż mieszkanie na start, ale to za jakiś czas bo chcemy zrobić kursy ja chce skończyć studia i odchować trochę dziecko, a dopiero co w ciąży jestem. Zawsze na start mieszkanie będziemy mieli, ale fakt najpierw pojedzie facet ogarnie prace, mieszkanie, szkołę dla dziecka i dopiero wtedy ja dojadę i będę na gotowe tak jakby. Wtedy nawet przez agencje pracy poszukam, bo może nie mamy najgorzej tutaj, ale jako młodzi chcemy mieć więcej i ewentualnie w czasie kiedy jeszcze będziemy po 30 wrócić do kraju. To na razie tylko plany zobaczymy jak będzie dalej.

Gość gość
Witam cię bardzo serdecznie,sama załozyłam dzisiaj temat o wyjeżdzie do niemiec i doskonale cię rozumiem w tej chwili jestem przerażona żeby nie synuś (8 mies) nie przeżywałabym tak tego a jestem za niego odpowiedzialna,sama jeszcze niewiem co wyniknie u nas ale mam nadzieje że się uda nam ogarnąć i nauczyć języka którym jestem przerażona,czytając inczej brzmi a na żywo to już wogóle masakra! Życze powodzenia dla was! a w jakim wieku masz dzieci? i gdzie myślisz wyjechać?mąż ma dzisiaj gadać ze znajomym co pracuje w niemczech bardzo długo,puki co jestem przerazona ale żyć ot 1 do 1 w nędzy ile można,szkoda dziecka :-( sylwia

Gość gość
mam taką samą sytuacje.córka 6miesięcy,na mleko muszę od rodziców pożyczać.co robić dziewczyny,żadnych znajomości nie mamy..może któraś z Was szuka nowej pracownicy?

Gość gość
Sylwia ,więc macie pomocną dłoń? Ja niestety nie mam wraz z rodziną. Dlatego myślę jak inaczej byłoby można spróbować,aby zacząć żyć od nowa w nowym kraju.

Gość gość
Witam cię autorko i mamo 6 mies córeczki, u mnie narazie klapa :-( wczoraj znajomy się nie pojawił nie wiem może coś mu wypadło U nas też był problem z pieniędzmi na mleko ale odmawiamy sobie wszystkiego aby synek miał bo w tej chwili on jest najważniejszy co u was macie jakiś plan? sylwia

Gość gość
jeżeli faktycznie chcecie wyjechać to polecam pracaidealna.pl dzięki nim możecie znaleźć pracę w Norwegii i dopierać jechac bo wyjazdu w ciemno to bym raczej nie polecała

Gość gość
ja tow ciemno?//co po wyladowaniu nie kumam was?

Gość gość
jeżeli szukacie pracy w Norwegii polecam pracaidealna.pl wystarczy zadzownić a napiszą wam cv i norwesku i umieszcza na tamtejszym portlau dla pracodawców

Gość gość
Do anglii nie ma Co. Ciecia sa takie ze masakra a dowiedza sie ze mieszkasz z dzieckiem na 1 pokoju to odbiora odrazu i bedziesz bez dziecka a twoje dziecko zamieszka u nowych rodziców