Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rutyna na wychowawczym... zabije mnie to...

Polecane posty

Gość gość

Zabija mnie to, w dodatku wpadłam i zaraz rodze drugie dziecko. Byłam załamana, teraz jakoś to doszło do mnie. Starsza jest wspaniała dziewczynka, ma 2,5 roku. Ja jestem nauczycielka w przedszkolu ale jakoś w domu... brak mi kreatywności. Dziś np tylko zrobiliśmy kukiełki z rolek po papierze, chwilkę nimi porozmawialysmy, rysowalysmy, budowalysmy w domu babki z piasku kinetycznego, byliśmy na placu zabaw i czytałam jej książki. Czuje się wypalona... a byłam tak dobra nauczycielka. Na dniach rodze i... przeraża mnie to. Ile czasu dziennie bawicie się ze swoim dzieckiem i w co?

Gość gość
To, że z zawodu jesteś nauczycielem przedszkola nie oznacza, że w domu też musisz nim być. W domu jesteś przede wszystkim MATKĄ a nie panią od zabawiania 24/dobę, z takim nastawieniem popadniesz w depresję w 2 mieisącu życia nowego dziecka i to najdalej :o A co chciałaś z nią robić? Wspinać się po skałkach w modnym miejscu w mieście czy chodzić do knajpek dla dzieci na muffinki z dynią? :o Za dużo seriali oglądacie. W domu dziecko, a już takie 2.5letnie tym bardziej, potrzebuje uśmiechniętej mamy, która z nim poczyta, ułoży puzzle, zrobi dobry obiad, ale da też czas na to, aby dziecko i zajęło się sobą, i miało szansę się chwilę ponudzić. Daj spokój :o

Gość gość
ale dużo z nią robiłaś, przenosisz chyba pracę do domu :P ja idę dziecko zapisać do złobka, ma 1,5r i już się cieszę na myśl o tym, że pójdę do pracy i zmienię klimat

Gość gość
dziewczyny wyżej mają rację, wyluzuj

Gość gość
Ja zaczęłam się zastanawiać czy nie zmienic zawodu, bo w pracy zajęcia i zabawy, w domu to samo, zwariować przyjdzie ;)

Gość gość
Przesadzasz

Gość gość
O kolejna co się naogladala seriali i naczytala kolorowych pism. Daj żyć sobie i dziecku. Bo sterczac nad nim non stop i podtykajac zabawy nie dajesz mu szansy na jego własna kreatywność i rozwój jego inwencji twórczej nie twojej.

Gość pchla szachrajka
co cienie zabije to cie wzmocni

Gość gość
Głupia jestes

Gość gość
Ha ha a ja zachodzę w ciaze jedna po drugiej zeby siedzieć w domu z dziecmi.

Gość gość
Wychodzi wiecej