Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie dotyczące antybiotyku. Bardzo pilne!!!!! Proszę o pomoc !!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość gość

Bardzo Was proszę o pomoc. Mojemu synowi lekarz przepisał antybiotyk w gotowym seropie (zawiesina). Nie jestem w stanie mu go podać. Wypluwa. Próbowałam prośbą, groźbą a nawet na siłe podac i się krzytusi, wypluwa, ma odruch wymiotny. Syrop jest obrzydliwy, smakuje jak duomox, strasznie brzydko pachnie. Dodałam mu dmierzona ilość (5 ml) do kubka z wodą (pół kubka wody) i jakoś wypił chociaż nadal było czuc ten atybiotyk. Ale nie wiem czy tak można, czy lek nie traci działania. Czy mogę mu tak podawać z wodą???

Gość gość
syn ma 2 lata i 3 miesiące. Proszę o jakies rady.

Gość gość
A na co on choruje? Unikam antybiotyków jak tylko mogę. Może jest tu zbędny?

Gość gość
Większość antybiotyków spokojnie można podać z płynem. Byle nie z mlekiem i nie z napojami cytrusowymi. Najlepiej z cienką herbatą czy wodą z odrobiną soku. Spokojnie, wchłonie się, wiem co mówię - mam w domu pediatrę ;)

Gość gość
uff to mi ulżyło :) już mi się płakać chciało jak on wypluwał wszystko. Będę mu mieszać z wodą jak można :)

Gość gość
Ja podaje zawsze strzykawka . Nie wstrzykuj bezpośrednio do gardla tylko bardziej po policzku. Syn ma 2.5 roku i najlepiej szło podawanie z czekoladą. Dostawał malego gryza na poczatek potem od razu troche antybiotyku potem znow maly gryz i reszta antybiotyku. Na jedno podanie zjadal w sumie jedną mała kostkę czekolady. Ona najlepiej zbijała smak leku.

Gość gość
można, bez obaw ;) zdrówka! :)

Gość gość
z czekoladą też próbowałam, z policzkiem też, nic z tego nie wyszło. Jedyny sposób, który u nas zadziałał to ten z wodą. Ale wody dośc duzo było by nie smak leku i ten okropny zapach nie był aż tak wyczuwalny.

Gość gość
ja dawalam niestety swoim na sile bo mialam podobnie jak ty, wlalam na sile a potem szybko cos dobrego do popicia i nie wymiotowaly aie sie nie krztusily, podobny problem byl ze smecta,

Gość gość
Ja też muszę leki na sile podawać. Strzykawka w policzek. Nawet jak rozcieńczałam syrop z wodą to tego wypić nie chciał. Wole na sile niż skończyć na zastrzykach albo w szpitalu.

Gość gość
Leki zwykle się właśnie wodą popija. A co to za antybiotyk?

Gość gość
to jest amoxicillin zawiesina

Gość gość
spokojnie możesz podawać z wodą, jak również z jedzeniem.

Gość gość
Pewnie dostał Zinnat tak?

Gość gość
u mnie dziala deser po... A jak ostatnio i to nie bylo w stanie syna przekonac, to mu mowilam ze albo wypije, albo zastrzyki lub szpital. Mielismy ostatnio i jedno, i drugie wiec wolal pic. Ale ma 3,5 roku

Gość gość
co wy robicie z tymi dziećmi że od tak małego antybiotyki pchacie? mam dziecko w przedszkolu, nigdy nie podawałam antybiotyku, nie szczepie i raz tylko mała była mocniej przeziębiona. Dzieci mądrzejsze od was że nie chcą połknąć tego świństwa

Gość gość
A jak chcesz wyleczyć np bakteryjne zapalenie ucha bez antybiotyku? Homeopatia czy może odczynianiem urokow?

Gość gość
moj byl okazem zdrowia. Do przedszkola. A niepodanie w pore antybiotyku sie ostatnio wlasnie w szpitalu skonczylo. Tez mnie trafia jak slysze 'antybiotyk'. Ale czasem to mniejsze zlo

pewnie zinnat, to takie pyszne, u nas wchodziło na soku malinowym a w ręce już kostka czekolady do zagryzienia. choć pierwsze 2. dawki = wymioty natychmiast.

Gość gość
Moj syn też nie chorował dopóki nie zaczął chodzic do przedszkola. Ostatnio miał rozległe zapalenie oskrzeli . Musiałam mu podac antybiotyk bo skonczyloby sie zapaleniem płuc. Nie krytykuj innych bo nikt nie podaje antybiotyku dla zabawy tylko w uzasadnionych sytuacjach. Życzę Ci zeby dalej twoje dziecko nie chorowalo i mogło omijać leki szerokim łukiem a nastepnym razem ugryź sie w jezyk zanim zaczniesz kogoś krytykować.

Gość gość
A czy antybiotyk jest w ogóle potrzebny? Lekarze przepisują jak cukierki...

Gość gość
czosnek np działa identyczne jak antybiotyk ale lekarze nie mają z tego kasy. więc na byle przeziębienie antybiotyk "zeby na płuca nie poszło" a matki święcie w pana doktora wyrocznie wpatrzone zrobią wszystko co każe. antybiotyk tylko pomaga na infekcj***akteryjne i to konkretne a wy się pyszczycie że zapalenia oskrzeli bez antybiotyku nie wyleczy. trzeba tak robić by dziecko zdrowe było, hartowac, spacerowac, pić świeże soki z warzyw i owoców, a nie kurde z własnego dziecka śmietnik zrobić

Gość gość
jedna osoba trzyma dziecko, druga trzyma usta i podaje antybiotyk,usta musisz złapac po srodku robiac jakby rybke,wtedy dziecko musi połknac nie ma opcji ze wypluje,nauczyła mnie tego pielegniarka w szpitalu

Gość gość
Gość 8:17 Tak zapalenie oskrzeli nie zawsze wymaga antybiotyku. Ale już np U mojego dziecka wylecz zapalenie płuc, 3 w ciągu pół roku, czosnkiem. Dziecko nie jest przegrzewane, nie obchodzę się z nim jaj z jajkiem, od urodzenia praktycznie dużo przebywa na dworze, jemy zdrowo. I co ty na to?