Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rozdwajanie sie koncowek wlosow

Polecane posty

Gość gość

Zauwazylam ze rozdwajaja mi sie koncowki wlosow, a wlosy mam takie do konca szyi, wczesniej byly dluzsze-ściełam ale dalej widze rozdwojenia. Co moge zrobic zeby ochronic wlosy przed rozdwajaniem? (dieta, kosmetyki?). Wiem ze tych rozdwojonych koncówek juz nie da sie uratowac, ale jak zabezpieczyc wlosy, jaka profilaktykaa bylaby najlepsza? Na rynku jest wiele preparatow, nie wiem które są dobre.

Gość gość Edyciak
smaruję końcówki olejem kokosowym :) wcześniej używałam jedwabiu po każdym myciu :)

Gość gość
dzieki za odp:)

W zniszczone końcówki można wcierać olej kokosowy. Kokos ma działanie regenerujące i wygładzające. Wcierać można również oliwę z oliwek. Można przyrządzić maskę z jajkiem: 1 żółtko, łyżkę olejku rycynowego i łyżkę oliwy z oliwek mieszamy i nakładamy na włosy. Trzymamy chwilę i spłukujemy

Gość gość
dzieki:)

Gość Loliteczka
Ostatnio fryzjerka zachwalała mi ten specyfik: http:// i-styl.pl/prostowanie-i-wygladzenie/2398-joico-k-pak-split-end-mender-100-ml-074469476546.html ja jeszcze nie próbowałam, ale słyszałam, że warto spróbować ;)

Gość gość
Tutaj macie świetne propozycje - http://www.pro-sprzet.pl/blog/?p=1030 Oczywiście to kwestia dopasowania produktu, kosmetyku, do tego odpowiednie działanie i nic złego dziać się nie powinno. Jeśli wszystko będzie również systematyczne, to powinno być super.

Gość pykus
ja zaczęłam stosować odżywkę w spreyu z jedwabiem gliss kur i do tego kupiłam w sferisie suszarkę z jonizacją, dzięki temu moje włosy jakoś tak w miarę wyglądają

Gość kalinaaa1
a ja oprocz odzywek biore tez Look Up jest to fajny, skuteczny suplement na poprawe kondycji wlosow i paznokci ja u siebie poprawe zauwazylam i to znaczna a nawet nie skonczylam brac pierwszego opakowania wiec sadze, ze warto :)