Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wybór znieczulenia do zabiegu

Polecane posty

Gość gość

Moze wypowie sie ktoś, kto przeszedł podobna sytuacje. Czeka mnie zabieg ginekologiczny, do którego zazwyczaj stosuje sie znieczulenie ogólne, ale nie jest to reguła. Sam zabieg ponoć nie trwa długo. Czy rodzaj znieczulenia wybiera anestezjolog? Czy mam coś do powiedzenia? Chce znieczulenie miejscowe, nie chce zasnąć i obudzić sie po wszystkim.. No po prostu nie chce, mimo ze wszyscy mówią ze lepiej itp. Każdy ma coś czego sie obawia, ja nie chce zasypiac nawet na chwile. Mogę wybrać znieczulenie do zabiegu?

Gość gość
Generalnie mozesz zazyczyc sobie, aby spac, czyli pelna narkoza. Poza tym wazne, czy nie masz zadnego uczulenia na srodki przeciwbolowe.

Gość rudagość
znieczulenie dobierane jest w zależności od rodzaju zabiegu . Jeżeli jest to krótki zabieg ginekologiczny to znaczy , że odbędzie się on w znieczuleniu ogólnym dożylnym. Do tego typu zabiegu miejcowe znieczulenie nie ma sensu

Gość gość
Ale ja właśnie nie chce spać.

Gość gość
Wszystko zależy od tego jaki to zabieg.

Gość gość
Konizacja szyjki.

Gość rudagość
to gratuluję wytrzymałości!!!!!!!!! i znalezienia ginekologa który to zrobi na żywca. Jeżeli jest to któtki zabieg tzw. abrazja lub histe roskopia trzeba rozszerzyć kanał rodny a to bar dzo boli. Znieczulenie dożylne polega na podan iu silnych leków przeciwbólowych i nasennych. Budzisz się zaraz po zabiegu. Po 2 godz. możesz iść już do domu, tylko 24 godz. nie wolno jeżdźić samochodem

Gość gość
Ruda ale istnieją inne znieczulenia niż ogólne. Ja nie mowię ze nie chce żadnego, wole miejscowe. I chodzi mi o to czy mogę mu takie zasugerować.

Gość gość
Po konizacji akurat nie wysyłają od razu do domu.

Gość gość
Zdaj sie na decyzje anestezjologa. Ja wybrałam znieczulenie dolędzwiowe.

Gość rudagość
Pisząc wcześniej nie wiedziałam jeszcze że chodzi o konizację. Ale osobiście miałam tak robioną konizację i do dziś pamiętam ten ból. Myślę , że możesz sama zdecydować po rozmowie z anestezjologiem. A znieczulenie dolędźwiowe jest z reguły stosowane do dużych zabiegów i przy tym zabiegu jest nieporozumieniem. Zyczę Ci zdrowia