Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maria20

CZY to WYKLUCZA CIĄŻE ???????????

Polecane posty

Juz od dłuższego czasu biorę duphaston na wywołanie miesiączki, która mi zanikła przez odchudzanie. od 4 miesięcy mój cykl się wyregulował i jest książkowy.Dostaje miesiączki co 28 dni. Zawsze dostaję miesiączki 3 dnia po odstawieniu leku rano! Nie staram się o dziecko dlatego od razu przedstawie swoją sytuację: 1 stycznia współżyłam bez finału, 7 stycznia odstawiłam lek i 10 stycznia dostałam miesiączki.Trochę się uspokoiłam . Tak samo było w lutym. 3 lutego odstawiłam a 6 dostałam miesiączki. Czy to może świadczyć o braku ciąży? Terminowośc się zgadza, przez 4 miesiące identyczna sytuacja. Wiem,że nie jesteście wróżkami,powinnam zrobić test ale może ktoś miał do czynienia z duphastonem i współżył podczas brania jego?

Gość gość
Jak się ru/cha to się zaciąża

Gość gość
No skoro miesiączka występowała zupełnie w terminie, to ja nie wiem czemu zadajesz takie pytanie. Nie jesteś w ciąży, spokojnie. Duphaston to tylko progesteron, na 2 fazę cyklu, by właśnie wystąpiła miesiączka(jeśli jest problem) ale jeśli byś zaszła w ciąże to on by jej pomógł, i miesiączki by nie było. Duphaston to lek na wywołanie miesiączki, jak i utrzymanie dziecka, ale gdybyś zaszła w ciąże, mimo duphastonu nie dostała byś miesiączki.

Gość gość
głupoty piszesz, że głowa mała- duphaston to "nie tylko" progesteron, ale AŻ progesteron, który umożliwia zapłodnionej komórce zagnieździć się w macicy i podtrzymuje ewentualną ciążę, więc jeżeli autorka bierze duphaston i współżyje bez zabezpieczenia, to sama się o ciążę prosi

Gość gość
Gość dziś to ty głupoty pleciesz i napisałam, co najśmieszniejsze, to samo, że potrzyma ewentualna ciąże, jeśli do zapłodnienia dojdzie! czytaj ze zrozumieniem. Natomiast ona zapytała czy mimo miesiączki, biorąc duphaston może być w ciąży i tu jej odpowiedziałam że nie. Ona po prostu myślała ze duphaston jej wywołał miesiączkę, mimo że mogla by być w ciąży i tu wytłumaczyłam że tak nie jest. Trzeba dokładnie czytać tekst. A dyskusja czy duphaston to tylko progesteron, czy aż no śmieszne to trochę, to po prostu progesteron, moc jego działania, można sobie dopisać i oceniać indywidualnie.

Gość gość
Gość 13.58 po co radzisz jak nie masz pojęcia. Zależy od organizmu ale miesiączka w ciąży może wystąpić szczególnie na początku. Zapytaj lekarza. Jest to rzadkie ale się zdarza.