Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polscy dziennikarze pod ostrzalem

Polecane posty

Gość gość

Polscy dziennikarze przebywają pod rosyjskim ostrzałem na przedmieściach Doniecka. Piszą stamtąd do europejskich dziennikarzy, by rzetelnie informowali o poczynaniach Rosji na terytorium Ukrainy. Publikujemy ich dramatyczny apel. - Na Ukrainie jest regularna wojna. Porozumienia z Mińska są łamane w całej rozciągłości. Europa „wyraża zaniepokojenie”. Kilku młodych dziennikarzy Monika Andruszewska, Dawid Wildstein oraz Tomasz Grzywaczewski, obecnie są w piwnicy na przedmieściach Doniecka, gdzie wciąż słychać wybuchy. Wczoraj miałem z nimi kontakt około godz. 23:30. Posłali do mnie apel po angielsku, niemiecku i francusku, opisujący rzekomy „rosyjski rozejm” z prośbą o upowszechnienie - mówi nam Przemysław Miśkiewicz ze Stowarzyszenia Pokolenia, które pomaga m.in. ofiarom rosyjskiej agresji na Ukrainę. Apel Moniki Andruszewskiej, Dawida Wildsteina i Tomasza Grzywaczewskiego Donbas – Ukraina, linia frontu Chcielibyśmy zaprosić tu francuskich i niemieckich dziennikarzy informujących opinię publiczna w swoich krajach o łamaniu porozumień z Mińska przez Ukraińców. Na początku naszego pobytu tutaj liczyliśmy liczbę eksplozji przychodzących z rosyjskiej strony. Po kilku minutach, kiedy doliczyliśmy do piętnastu, znudziło nas to. Ziemia się trzęsie od czasu do czasu. W Dowództwie Ukraińskiej Armii najlepsza pora na odpoczynek w łóżku jest po pierwszej w nocy. Wcześniej sen jest wciąż przerywany przez eksplozje moździerzowe, strzały z kałasznikowa i krzyki walczących dobywające się z krótkofalówek cb. Kiedy to piszemy, setki ukraińskich żołnierzy umierają w Debalcewe. „Rosyjski pokój i propaganda zachodnioeuropejskich mediów. Jaki piękny sojusz”. Polscy dziennikarze – Monika Andruszewska, Tomasz Grzywaczewski, Dawid Wildstein X Rządowe media pokazują tylko wygodna prawdę.

Gość gość
Master wrócił ze swoimi tematami :(

Gość gość
Wypraszam sobie wiązania mojej osoby z gwiazda "Moshna Show" :)

Gość gość
I po choler tam jada w ten syf.tam sie nic specjalnego nie dzieje,nie jest zbyt interesujaca Ukraina. mam ich w d----ie

Gość gość
gość dziś I po choler tam jada w ten syf.tam sie nic specjalnego nie dzieje,nie jest zbyt interesujaca Ukraina. mam ich w d----ie x Dziś Ukraina, jutro Polska. Najlepiej mieć wszystko w dvpie i myśleć tak jak PAN nakazuje :O