Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SzaraTwarz

Szara zmęczona twarz

Polecane posty

Gość SzaraTwarz

Jak w temacie. Zauważyłam, że od jakiegoś czasu - mniej więcej kilku tygodni bardzo poszarzała mi twarz, cera ma niezdrowy ziemisty kolor, ciemniejszy wokoło ust, strasznie to postarza ;/ sińce pod oczami. Co jest dla mnie dziwne, bo staram się wysypiać, regularnie ćwiczę, pije dużo wody, unikam niezdrowego jedzenia, pilnuję żeby nie mieć żadnych niedoborów itp. ;/ Czy macie jakieś sposoby na rozświetlenie cery, żeby zrobiła się taka "zdrowa". Dodam, że zauważyłam że twarz mi też puchnie. Ogólnie czuję się dobrze. Idę do lekarza, żeby wykluczyć problemy z nerkami tarczycą albo wątrobą, zakładając że ich nie mam, co mogę zrobić, żeby nie wyglądać na taką zmęczoną życiem (poza podkładem i różem, chodzi mi o to żeby po zmyciu makijażu nie wyglądać tak szaro buro i smutno ;p

Gość gość
regularny peeling, minimum dwa razy w tygodniu maseczki z wit C

Gość SzaraTwarz
Dzięki! A te maseczki z witaminą C to robione samemu czy są jakieś dobre gotowe, macie jakieś wypróbowane ?

Gość gość
Kup sobie serum z wit C na Biochemii Urody :) chyba są gotowe tj odmierzane składniki i mieszasz sama

Gość gość
Dziękuje :) właśnie obczajam :) świetna strona

Gość SzaraTwarz
^ to byłam ja

Gość jola33
Ja jestem już po 30-stce i to jest ten przykry czas dla kobiety, że zauważa właśnie niedoskonałości na twarzy. Ja mam też trochę twarz zmęczoną – pracą, dziećmi – wiele tego jest i my kobiety z tym się musimy borykać. Podstawą jest wypoczynek, ale nie ukrywajmy, że kosmetyki też dużo dają. Ja od pewnego czasu stosuję masaż twarzy kostkami lodu i bardzo mi to pomaga, mam też krem na dzień i na noc z biodermic. Ostatnio wyczytałam o dobrym działaniu oliwy z oliwek na ciało.

Gość gość
kup sobie w sklepie Zrób sobie krem/beautyever/mazidła/biochemia urody (na necie) witaminę C i zrób z niej serum, możesz też ekstrakt z róży, hydrolat z róży etc pomoże na 100 proc, wiem, bo mi się od razu twarz po tym poprawiła

Gość pokrzywa80
Ja sobie zafundowałam zabiegi na twarz z wykorzystaniem kwasu hialuronowego, w Euro-Klinice w Siemianowicach było robione wszystko. Efekt widać praktycznie od razu.

Gość gość
Ile cie to kosztowalo? Szukam porzadnego salonu godnego polecenia.