Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boję się, że mam HIV

Polecane posty

Gość gość

Przez ostatnie 2 tygodnie byłam przeziębiona, na własną rękę leczyłam się antybiotykiem. W efekcie jestem bardziej chora, ból gardła minął, ale od czasu do czasu kaszlę i jestem bardzo osłabiona. Wczoraj na moich ustach pojawiła się opryszczka. Kontakty seksualne mam od niespełna roku, miałam około 10 niepewnych partnerów, gdzie doszło do wymiany płynów, takich jak sperma czy preejakulat, oraz uprawiałam seks z chłopakiem bez zabezpieczenia, gdzie on miał przede mną ponad 20 innych dziewczyn (każda z nich potencjalnie miała też innych partnerów). Boję się, że mam hiv. We wtorek będę robić test. Ja i mój chłopak. Mam 17 lat. I tutaj chciałabym dodać coś od siebie, jako przestrogę dla innych- im bardziej jesteście świadomi, tym mniejsze ryzyko. Nie bójcie się prezerwatyw i żadnego yolo. Jeśli mam hiv, szkoda, że uczę się tak późno i na własnych błędach. Z takimi skutkami.

Gość gość
co to "yolo"???

Gość gość
"Kontakty seksualne mam od niespełna roku, miałam około 10 niepewnych partnerów" x x x jak to zrobiłaś pracowałaś jako prostytutka czy co

Gość gość
Moze masz HIV ale musiałby być zmutowany skoro wciagu roku zaatakowal i spowodował aids

Gość gość
spoko k***y często mają HIV z tym da sie żyć

Gość gość
Yolo w wolnym tłumaczeniu, żyje się tylko raz , z angielskiego you only live once. Dużo moich rówieśników uważa to za myśl przewodnią, argument do takich bezmyślnych zachowań jak moje. :(

Gość gość
You Only Live Once x czyli puszczała się na prawo i lewo :O

Gość gość
To nie jest tak, że się puszczałam. Wychowywałam się bez ojca, miałam depresję. Sypianie z przypadkowymi partnerami było dla mnie zabawą, a i też w jakiś sposób budowało moje poczucie własnej wartości. Wiem, głupota, 0 szacunku, a nie żadne ''korzystanie z życia''...

Życzę Ci, abyś była zdrowia. Bądź dobrej myśli, bo obecnie nawet z HIV można żyć długo i szczęśliwie.

Gość gość
to jest właśnie puszczanie się autorko nie usprawiedliwiaj się brak ojca czy depresja to nie powód aby dawać każdemu który się nawinie

Gość gość
Teraz już wiem. Mam chłopaka, którego kocham. Rozmawiałam już z nim o tym. Zrobimy test we wtorek, wspólnie. Bardzo się boję o swoje zdrowie i jego. Zawsze marzyłam o zdrowych dzieciach, życiu długo i szczęśliwie, a tu czar pryska. :(

Gość gość
Jak długo z nim jesteś?

Gość gość
Jesteśmy ze sobą dopiero miesiąc.

Twoje objawy są niepokojące kiedy masz wizyte i jak na to się zdobyłaś? To trudna decyzja... a Twój chłopak wie o wszystkim? Ja też kiedyś się bałam przespałam się z czarnoskórym mężczyzną. Wiem że to brzmi troche rasistowsko, bo nie jeden brudas Polak może mieć chorÓbsko ale było to dla mnie dodatkowo niepokojące

Gość gość
Nie mówiłam mu o tych wszystkich chłopakach, tylko konkretnie, o tym jednym. :) Życie jest bardzo cennym darem, jest to dla mnie trudne żyć z taką myślą, że mogę mieć, więc wolę rozwiać wątpliwości.

Gość gość
kto Ci przepisał antybiotyk na przeziębienie?

Gość gość
Mieszkamy w Norwegii, więc mamy zapas leków z Polski :D Lekarz nam przepisał :)

Gość gość
Autorko ojciec byłby pewnie dumny z takiej córuni :o

Gość gość
po pierwsze - możliwe, że się HPV zaraziłaś...po drugie, antybiotyki mają takie skutki uboczne jak opisujesz ;)

Gość gość
Powinnaś się nawrócić. Bóg Ci wybaczy :)

Gość gość
Fajnie by było :)

W ogóle widać, że nie przejmujesz się za bardzo - takie pozytywne nastawienie, uśmiechy :) A wiesz, że ludzie z HIVem żyją krótko? Organizm to wykańcza... kwestia czasu i leków dobranych