Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Grzybica pochwy, 16 lat? POMOCY BOJĘ SIĘ!!!

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam 16 lat i odkąd pamiętam na "ściankach" pochwy zawsze co jakiś czas gromadził mi się dziwny, matowy, biały śluz (choć ciężko mi to nazwać śluzem, to nie jest śliskie, nie ma konsystencji śluzu - jest "suche", kruche, białe. Ma lekko nieprzyjemny zapach, ale jest to niemal niewyczuwalne). Oprócz tego wszystko zawsze było w porządku. Ostatnio jednak spóźnia mi się okres i to już znacznie (pojawiają się zwiastujące go symptomy, to jest; pryszcze na twarzy, uczucie agresji etc., poza tym mija już miesiąc). Równolegle z tym wydarzeniem zaczęłam po raz pierwszy w życiu odczuwać pieczenie w okolicach intymnych. Pieczenie, swędzenie - aż chce się drapać. Wiem że to niehigieniczne, ale gdy tego nie zrobię, czuję się strasznie!! Ponadto dziś z pochwy wydobyło się coś dziwnego. Coś bardziej sprężystego, o konsystencji gąbki, początkowo bez zapachu, po roztarciu miało taki słodkawy zapach, nawet przyjemny. Czy to ma związek z pieczeniem, spóźnionym okresem? Dodam, że oprócz dwóch wymienionych rodzajów śluzu występował u mnie jeszcze jedynie brązowy, ale bardzo rzadko, o bardzo nieprzyjemnym zapachu. 1. Czego to oznaki? Mam na myśli zarówno te wydzieliny jak i pieczenie. 2. Czy iść do ginekologa? Zaznaczam że mam 16 lat. Strach, wstyd... Jak powiedzieć mamie? Boję się! I jakie są konsekwencje nie pójścia do ginekologa jeśli ewentualnie ma się faktycznie grzybicę? 3. Ostatnia rzecz, nie wiem czy to istotne: ale uprawiam seks oralny z kobietą, nigdy nie miałam kontaktów płciowych z mężczyznami. Zaznaczam że dziewczyna jest zdrowa. Mogę ją jakoś... zarazić? Co jej powiedzieć? Ciąża nie wchodzi w grę. Pomocy :(

Gość gość
Moze wlasnie ona ciebie czyms zarazila ja ci lizala pityne. Musisz isc do gina,powiedz mamie o problemie,no moze o kolezance od seksu to lepiej nie mow.

Gość gość
jach c**e ci dziewczyna lizala

Gość gość
Kup w aptece maść CLOTRIMAZOLUM krem 20g , i na razie unikaj kontaktów seksualnych. Maść kosztuje ok 4 zł.

Gość gość
Oczywiście tą maścią smaruje się miejsca intymne.

Gość gość
Ja bym do tej maści dodała jeszcze probiotyk Lactovaginal, żeby zadziałać tez od środka. ale jesli ci nie przejdzie po kilku dniach to powiedz mamie i idzcie do gina, bo rozwinie ci sie bardzo i wtedy leczenie jest dłuższe i trudniejsze.

Gość gość
Koniecznie idź do ginekologa, z takimi sprawami nie ma co zwlekać i leczyć się domowymi sposobami. Miałam takie same objawy, lekarz stwierdził infekcję i teraz jestem w trakcie stosowania globulek. Ja do dnia wizyty wspomagałam się nasiadówkami z ziół np. kory dębu albo przywrotnika- działa antyseptycznie. Możesz też stosować probiotyk ginekologiczny typu lacibios femina, bo możliwe jest zaburzenie flory bakteryjnej. Nie wstydź się i nie bój się wizyty u gina :) poczytaj opinie w necie i umów się do lekarza. Zobaczysz, jaką poczujesz ulgę :) Trzymam kciuki i życzę powrotu do zdrowia!

Gość gość
Ja też pierwszą infekcje miałam w Twoim wieku, wystarczyła kuracja globulkami nystatyny oraz probiotyk dopochwowy invag z żywymi kulturami lactobacillus. Gin był delikatny przy badaniu bo byłam jeszcze dziewicą więc nie masz czego się obawiać.

Gość gość
Nie stresuj się, to pewnie grzybica, wybierz się do lekarza rodzinnego, który wypisze Ci receptę na nystatynę w globulkach, jest to lek przeciwgrzybiczy. Zacznij zażywać provag, wzmocni on naturalną mikroflorę jelit i układu płciowego. Probiotyk przechowuj w lodówce, w celu przedłużenia żywotności bakterii mlekowych w jego składzie.

Gość gość
objawy bardzo zbliżone do typowych grzybiczych. Mnie w takiej sytuacji szybko pomogła maść clotrimazolum-smarowałam ok.3-4 razy dziennie przez 10 dni a na noc zakładałam invag dopochwowo przez tydzień.Już po 2-3 dniach było znacznie lepiej, ale dokończyłam oba leki..

Gość gość
Po wyleczeniu zacznij stosować codziennie po umyciu, na noc provag żel, zakwasza on okolice intymne chroniąc przed wnikaniem bakterii i grzybów do pochwy oraz cewki moczowej. Żel odświeża i pielęgnuje, nie musisz przy nim stosować wkładek, ponieważ nie brudzi bielizny.