Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zdecydowałybyście się na ciąże która kończyłaby sie pod koniec roku

Polecane posty

Gość gość
Nie zdecydowałabym się dla mnie to totalna głupota.

Gość gość
Matki które mają dzieci z końca roku wiecznie o tym przypominają. Synek nie umie czytać bo on rok młodszy, z listopada. Ale od kogo rok młodszy, od dziecka z sierpnia? Moja siostra urodziła się 27 grudnia, zawsze była mała jak na swój wiek i zawsze było że to dlatego że z końca roku. A dzieci rok młodsze były wyższe. Syn mojej koleżanki jest z listopada i na każdym kroku przypomina że on młodszy. Moja córka z lutego i jakoś nie widzę wielkiej różnicy między nią a dziećmi rok starszymi. Ponadto matki dzieci z początku roku na luzie podchodzą do wieku. Ja w maju już mówiłam że córka ma 2 i pół roku, od grudnia ze ma 3.a mamy dzieci z listopada jeszcze na dzień przed urodzinami mówią że dziecko młodsze o rok.

Gość gość
oczywiscie najwazniejsze jak dziecko zdrowe, oczekiwane itd. ale gdyby sie dalo wybrac, to jednak lepiej urodzic sie na poczatku roku. i nie piszcie glupot, ze urodzeni z listopada czy grudnia sa mlodsi, sa wlasnie starsi. przykladowo jak jestem z 10 listopada 1990 to nie powiem 15 sierpnia 2015 roku, ze mam 24 lata a jak jednak powiem to kazdy bedzie myslal, ze jestem 1991. nie chodzi o roznice rozwojowe w klasie, bo jakie znaczenie ma pare miesiecy. ale o to ze takie dziecko ma jakos zawsze dodawany wiek. i tez wiecznie tlumaczone, ze jest z konca roku i dlatego to czy tamto gorzej robi, a to akurat nie prawda bo kilka miesiecy w rozwoju u szkolnego dziecka to zadna roznica. co do urodzin to przypomnijcie sobie jak oczekiwane byly te z pierwszej polowy roku osiemnastki. a taka osiemnastka grudniowa to jakos juz tak po wszystkim.