Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wzmocnić dziecko po chorobie?

Polecane posty

Gość gość

Drogie mamy, jakie macie sposoby na wzmocnienie dziecka po chorobie?

Gość gość
Sok z marchewki i jabłka świeżo wyciskany, żółtko jaja

Gość gość
BLF 100 polecam

Gość gość
ja swojej córce robię mocniejszą kuracje olejem lnianym. Kupuje dobry gatunkowo, koniecznie w ciemnej butelce i musi stać w sklepie w lodowce a nie bron boże na półce i podaje 3 łyżki dziennie, a tak profilaktycznie zostaje 1 łyżkę dziennie ale po chorobie daje więcej. Sami z mężem tez pijemy codziennie 2 łyżki. Rewelacja. Ale moja choruje sporadycznie i raczej łagodne infekcje które zwalcza sama bez jakiś szczególnych leków.

Gość gość
zależy jak duże...na pewno spada żelazo i anemizują po chorobie. Ja daję jej wówczas za radą lek. herbatkę z pokrzywy przez kilkanaście dni i coś z rutozydem, bo wykończone śluzówki nosa/gardła i probiotyk, żeby jelita się uregulowały. i pilnuję, żeby wiecej piła wyciskanego soku z cytrusów, czy jadła owoców, kaszy jaglanej/amarnatusa itp. choć diety to zawsze pilnuję. a tak cały czas omegamed czy inny tran.

Gość gość
Dziecko 2 lata

Gość gość
to moje 4 lata, ale z tą pokrzywą to pijemy po chorobach od 1 ur. córci. poczytaj, jaka to mega dawka żelaza (niech się suplementy schowają), lekko też oczyszcza nerki, oczywiście wszystko rozsądnie - do 250 ml. dziennie i max kilkanaście dni, lep[iej się wtedy wchłaniają też wit. zwłaszcza C.

Gość gość
Dzięki, o tej pokrzywie nie wiedziałam

Gość gość
tylko, jak używasz już miodu, to troszkę dosłodź i kilka kropli cytryny, bo smak, bez tego, taki se;-)

Gość gość
Naturalne witaminy ew probiotyki z górnej półki jeśli chodzi o choroby jelit przeziębienia to już soki świeże np z marchwi pomarańczy itd