Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bardzo prosze o pomoc!!! Tak sie martwie !!!

Polecane posty

Gość gość

Prosze o pomoc. Termin porodu mam na 24 luty wedlug pierwszego USG. Z racji że dziecko jest drobne to na każdym kolejnym USG przesuwali mi termin. Mialam nieregularne miesiaczki wiec wg miesiaczki termin ciezko im okreslic. Opis ostatniego USG: łożysko III, AFI w normie, profil biofizyczny 8 punktów Przepływ tęt. niskooporowy PI 0,74 RI 0,52 S/D 2,07 PROSZĘ O INTERPRETACJE BO LEKARZ OCZYWISCIE NIC NIE POWIEDZIAŁ. Wykryto u mnie paciorkowca oczywiscie lekarz tez nic nie powieedzial wiec siedze i sie martwie bo nic nie wiem na ten temat. Czy to jest cos powaznego cos groznego ?? Nie rozumiem tez jak mozna nie umiec okreslic terminu porodu mam z kazdego USG inny termin nie wiem co myslec :(

Gość gość
Termin porodu się liczy z pierwszego USG, bo potem każde dziecko rośnie inaczej. Widać że chodzisz do jakiś konowałów, którzy ci tej prostej rzeczy nie powiedzieli. O resztę należy zapytać lekarza prowadzącego, który ma obowiązek udzielić ci informacji.

Gość gość
Kolejna życiowa oferma....

Gość gość
Chodzilam do dobrego lekarza ale zachorowal i poszedl na dlugie zwolnienie. Przypisali mnie do innego i ten mi powiedzial ze dziecko jest male norma na 37 tydzien i taki mi wpisal. Zapisalam sie na srode do poleconego lekarza ale martwi mnie to wszystko.

Gość gość
To idź do innego. Spytaj się koleżanek - przecież na pewno masz w swojej miejscowości prywatne gabinety. I zapamiętaj raz na zawsze: od interpretacji wyników są lekarze - nie forumowicze!!!

Gość Agusiaaa86
po 1 tak jak ktoś napisał wyżej termin porodu z 1 usg najbardziej prawdopodobny, co do parametrów, które napisałaś ciężko ocenić... co do paciorkowca to dużo kobiet ma, musisz o tym poinformować przy przyjęciu do szpitala (niby będzie to wynikać z dokumentów ale lepiej im podkreślić to bo nie czytają) o jeśli będziesz rodzić natualnie to dziecko dostanie antybityk żeby się nie zarazić a jak cc to spoko pewnie bez antybiotyku. Głowa do góry i powodzenia

Gość gość
Dziekuj***ardzo za odpowiedz. Niestety w miejszych miastach nie ma za duzego wyboru lekarzy . Nie oszczedzam na dziecku i moge chodzic prywatnie ale ciezko o dobrewgo lekarza. Dobrze poinformuje ich o paciorkowcu przy przyjeciu.

Gość gość
Co do opisu usg to ci nie pomogę bo za bardzo sie nie orientuję..a co do paciorkowca...też przy pobieraniu u mnie wymazu wykryli (jestem w 39tyg ciaży) i ginekolog mnie uspokoiła i powiedziała żeby się tym nie martwiła bo też na początku schizowałam.. 4 godz przed porodem podadzą ci antybiotyk i ma być wszystko ok..tylko pamietaj od razu jak trafisz na porodówkę to od razu mów im że masz dodatni hbs bo nieraz się zdarzają takie sierotki lekarze, że sobie tego w karcie ciaży już nie doczytają:/ja to się tylko boję że mogę nie zdążyć i mała się urodzi szybciej niż po 4 godzinach.. bo w okolicy było parę znajomych dziewczyn które urodziły po 2 godzinach..tak że mam nadzieję że mój poród bedzie dłużej trwał i mała nie zarazi sie tym okropienstwem.

Gość gość
Dla mnie to jest wręcz niemożliwe, że cieżko o dobrego lekarza. Sama mieszkam w bardzo małej miejscowości i nawet tutaj u mnie - są dobrzy lekarze. A może wystarczy poszukać? ;)

Gość Agusiaaa86
no a na ktg jeździsz? skoro termin już za 4 dni to powinno się co dzień, dwa zależy jak lekarz uważa... zresztą jak cokolwiek Cie zaniepokoi to wal na szpital i tam muszś się zająć.

Gość gość
Wlasnie czytalam ze podaja antybiotyk i jest oki ale co jesli porod zacznie sie szybko i nie zdaza. Tak mialam juz robione KTG mowil tylko ze jest dobre ale na kolejne mam dopiero za tydzien i dla mnie to jest chore poprostu :/

Gość gość
Tak to jest, jak się chce zaoszczędzić na lekarzu... Ważniejsze pieniądze od dziecka.

Gość gość
Na dziecku nie oszczedzam i jesli masz tylko takie madrosci to sobie odpusc.

Gość gość
Właśnie to widać, jak nie oszczędzasz na dziecku...

Gość gość
Ja nie miałam w ciąży wymazu, poród trwał niecałą godzinę. Profilaktycznie podali antybiotyk ale już w fazie parcia bo na tą fazę dojechalam do szpitala. Dziecku od razu pobrali krew i później do czasu wyjścia czyli przez 2 dni pobierali 2 razy dziennie. Na szczęście hbs był ujemny.