Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość noworodkowa

W co ubrać noworodka w kwietniu?

Polecane posty

Gość noworodkowa

Mam termin porodu na okolice 20 kwietnia. Jest to moje pierwsze dziecko i mam problem, ponieważ nie wiem w co ubrać małą na wyjście ze szpitala. Wiem, ze wszystko zależy od pogody, ale zastanawiam się czy kupić jakiś kombinezonik? Czy wystarczą np.body,spiochy,kaftanik i kocyk? Jak myślicie?

Gość gość
idiotyczne pytanie, zobaczysz jaka pogoda i ubierzesz odpowiednio do pogody. Jak ci ktos napisze kombinezon, a będzie 19stopni, to założysz?!

Gość gość
też mam taki dylemat, zastanawiam sie czy pod kafranikami, bodami zakłada się jeszcze jakieś rajstopki?? bo dziwne by było że na gołe ciało i tylko kocyk w kwietniu...

Gość gość
body, kaftanik, śpiochy, sweterek i kocyk albo kurteczka w zalezności od pogody- tak jak pisałam

Gość gość
no śpiochy i jak bedzie chłodniej, to na nogi jakieś pumpowate spodenki,

Gość gość
stroj kąpielowy :classic_cool:

Gość gość
Dzinsy i tiszert :-)

Gość gość
Sombrero i kalosze

Gość gość
Kup jakąs wiosenną kurteczke, nawet w maju/czerwcu są chłodne dni.

Gość gość
Ubranie dla niemowlaka, tak jak dla starszaka, zależy od pogody i odczuwalnej temperatury. Bardzo ważny zatem jest skład zakładanych ubranek. Warto również patrzeć na producentów - fajne ceny za pochodzące z polski ubranka znajdziesz na smyqs.pl. Sama tam kupowałam ciuszki dla malucha i mogę z całego serca polecać!

Gość gość
sama pielucha wystarczy. w kwietniu mają byc upały

Gość gość
"body, kaftanik, śpiochy, sweterek i kocyk albo kurteczka w zalezności od pogody- tak jak pisałam" czyli ze od pasa w góre dziecko ma 5 warstw a w dół jedną? chyba sobie jaja robisz. Jak sie nie znasz to nie doradzaj.

Gość gość
Tez mam termin na kwiecien ;) i przygotowane na wyjscie mamy body z dl i z krotkim - zobaczymy, pajac materialowy i grubszy polarowy.. + cos w stylu.cienkiego kombinezonu z kapturem ;) do tego oczywiscie czapeczka, rekawiczki i skarpetki i kocyk do przykrycia ;)

Gość gość
ale kocyk można złożyć np na 4 razy albo pojedynczo dać, więc sprawdzi się i na cieplejszy dzień i na chłody. przyszykuj sobie bodziaki na długi/krótki rękaw, jakieś pajacyki ciepły i lżejszy i kurteczkę i będziesz w ostatniej chwili decydować. I tak dziecko wynosi sie raczej w foteliku, więc trochę od chłodu jest zabezpieczone. ja wychodziłam w maju a upał był jak piorun, niczym nie przykrywałam

Gość gość
a ten pajacyk z linka śliczny tylko z doświadczenia mojego: jak się nogawki nie rozpinają to sie nawet za to nie bierz, nie pry malutkim dziecku bo będziesz miała co kombinować żeby go w to zapakować

Gość gość
2 pajace, kombinezon i koc??? Matko

Gość gość
Przeciez.jak bd 15- 20 stopni to nie zalozy wszystkiego ; P ale lepiej byc przygotowanym zeby miec jakis wybor ;)

Gość noworodkowa
No wlasnie w tym rzecz, że ten komplecik w linku to nie jest pajacyk tylko kurteczka+spodenki. Na pajac,który się nie rozpina raczej bym się nie zdecydowała :) Bardzo Wam dziękuję za pomoc. Zamówię ten komplecik, bo rzeczywiście kurteczka i tak się przyda. Pod spód jakiś pajacyk (rozpinany) +body i myślę, że będzie ok :) No i oczywiscie kocyk :) Mam tylko pytanie: czy myślicie, że jeśli dziecko będzie miało na sobie pajacyk, to dać jeszcze na to jakieś kapciuszki albo skarpeteczki?

Gość gość
ja ma dziecko kwietniowe 2010 ubieranie to była masakra

Gość gość
Ja urodziłam 24 kwietnia, miałam przygotowany kombinezon z takiego cienkiego weluru ale w dniu wyjścia ze szpitala było ciepło więc body z krotkim rękawem, kaftanik i bluza. Do tego półśpiochy i bawełniana czapka. Ale kombinezon się przydał jeszcze bo były takie chłodne dni :)

Gość gość
Pytanie w sumie bez sensu, bo pogoda w kwietniu czy w maju bywa rozmaita... Pamiętam kwiecień ze śniegiem, a i taką jego końcówkę, że w stroju kąpielowym na tarasie uczyłam się do matury (fakt, że to było 14 lat temu). W każdym razie pogody na marzec-maj nie jest się w stanie przewidzieć. Mam termin na pierwszą połowę maja, ale czy nie urodzę w kwietniu- tego nei wiem. Na szczęście jestem w takiej komfortowej sytuacji, że mam po moim dwulatku (styczniowy) ciepłe kombinezony, jakieś polarowe pajace, grube malutkie swetry mogące robić za kurtkę czy welurowe, cieplejsze kaftaniki. Do tego kilka kocyków- o rozmaitej grubości, wedle potrzeby. Należę do osób, które zdecydowanie nie przegrzewają dziecka. Nie mam na dzień dzisiejszy planów, w co ubrać dziecko. Tzn. mam komplecik, w którym wychodził ze szpitala starszy synek- kaftanik i śpioszki. A reszta zależy od pogody- może trzeba będzie pod spód założyć body z krótkim lub długim rękawem, a może będzie jeszcze chłodniej i przyda się cieplejszy sweterek. Może na te śpioszki trzeba będzie dać kocyk, albo jakieś spodenki. Różnie może być. Może będzie po prostu ciepło? Ale to nie jest problem. Przecież ze szpitala do samochodu i z samochodu do domu, to chwila..a nie ma co przegrzewać dziecka.. nie mogę patrzeć na opatulone maluchy... rajstopki, spodenki, kombinezon, koc złożony na kilka razy i jeszcze przykrywka od gondoli.. a temperatura na plusie.. koszmar.

Gość gośćmamalipcowa2014
Noworodkowa z kurteczkami to się umordujesz. Kup pajac cieplejszy taki a la kombinezon ale polarowy. I założysz go na ubranko - bodziak+śpiochy lub bodziak +polspiochy+koszulka z długim rękawem.

Gość Wesoła Mama
tez wydaje mi sie ze taki polarkowy kombinezon/pajacyk bedzie ok:)

Gość Jakie to żenujące
Słowo daję jakie głupie te baby są w dzisiejszych czasach. Mam nadzieję że nie wszystkie maja taki płytki umysł???? Co to za pytanie? Będzie ciepło, ubiera się dziecko w/ g temperatury na zewnątrz.SZOK!!!!

Gość gość
Tak, przygotuj skarpetki - noworodki mają jeszcze słabe krążenie w kończynach i marzną. Chyba, że będzie bardzo ciepło, to nie założysz.

Gość gość
dla mnie tez pytanie dziwne. sama mam termin na kwiecien i po prostu mam przygotowane kilka rzeczy (cieplejszy i cienszy kombinezon, pajace welurowe itp) w zaleznosci od pogody bo moze byc bardzo roznie.

Gość gość
tez mam termin w kwietniu 15 , i kupie jakąś kurteczkę wiosenną, a dziecko i tak w foteliku przykryte kocykiem, oczywiście mogą być jeszcze jakieś spodenki, albo rajstopki pod śpioszki, ewentualnie cieplejszy pajacyk

Gość gość
Ale z was idiotki :-o