Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania005

Ciasto warzywne

Polecane posty

Gość ania005

To mój pomysł na to by przemycić więcej warzyw do diety dziecka. Nie bardzo wiem jakie warzywa nadają się do takiego eksperymentu i jak je łączyć. Czy są tutaj mamusie, które pieką takie ciasta i mogłyby wymienić się doświadczeniami?

Gość gość
Ja wlasnie dzisiaj upieklam ciasto szpinakowe .. Przepyszne !! I absolutnie nie czuc szpinaku ! Nazywa sie lesny mech .. Sprobuj ! Z serkiem philadelphia.. Niestety moje sie dzisiaj przypalilo na amen i nie ma co zbierac:( uroki piecZenia ciast w ciazy tak mysle:(

Gość kokoszka123
więc tak: ciasto marchewkowe jest standardem i jest super. robiłam ciasto z buraków ale nie smakowało nam. i jeszcze czekoladowe ciasto z dodatkiem fasoli czerwonej. jest ok.

Gość gość
Ciasto marchewkowe jest super ;) szybko i latwo sie robi a w srodku zdrowe produkty - ananas, kokos, rodzynki, slonecznik, orzechy no i marchewka ;) A do czekoladowego mozna dodac buraki ;)

O widzicie, a ja tylko robilam marchewki z jabłkami.. taka sałatka z dzieciństwa, teraz coś trzeba będzie pokombinować na deserek :)

Gość Melka22
Pewnie takie ciasto z warzywami może być dobrą alternatywą na jakiś piknik albo jako ciepła kolacja. Chętnie bym wypróbowała taki przepis, nie miałam jeszcze okazji zrobić takiego ciasta warzywnego. Zawsze to jakaś odmiana od standardowych, klasycznych przepisów.

Gość gość
Ja jestem fanką ciast warzywnych. Z burakami robię babeczki czekoladowe. Oczywiście marchewkowe to standard. A moje ulubione to ciasto marchewkowo-cukiniowe.

Gość gość
ciasto z czerwonej fasoli z puszki, smakuje jak czekoladowe, a ma dużo białka roślinnego, samo zdrowie :)

Gość gość
pyszne jest z marchewki i dyni

Trzeba będzie wypróbować ten przepis. Dobrze, że człowiek dysponuje w domu podstawowymi "składnikami" warzywnymi w tym wypadku jak marchewki i buraczki. :)

Gość gość
Z marchewki i z dyni ciasto jest ok, takie trochę piernikowe, może być. Natomiast przestrzegam przed tym niby cudem szpinakowym leśny mech - syf jakich mało!!!! Szpinak czuć na kilometr chyba że dołożycie kilogramy sztucznych aromatów, ale ja nie uznaję takich dodatków do ciast. Przestrzegam!!!!

Gość gość
PICZA vel Perseverante, vel milka341, NIE SPAMUJ tą durną pierdvstronką! :o