Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mała czarna 16

Ile można brać leków przeciwbólowych dziennie?

Polecane posty

Twój post jest tak wyczerpujący (inf. na co, jakie tabletki, w jakich odstępach czasu), że na pewno ktoś Ci pomoże;)

Gość gość
jakie tabletki? apap, ibuprom, ketonal?

Gość gość
Ja brałam nawet 6 tabletek gdy norma była trzy. Pomagały na to na co brałam a i przy okazji pomogły na coś innego. Ale wiem że nie powinnam tak robić bo norma to norma.

Gość gość
200-400 mg co 4-6 godzin, w zależności od nasilenia bólu. Maksymalna dawka dobowa wynosi 1200 mg.

Gość gość
jaka tabletka? mi 400g (forte) pomaga przewaznie, w normalnych bolach, ale np w migrenowych nawet dwie 400 nie pomoga calkowicie. a w bolach miesnio zebrowych spowodowanych g***townym kaszlem nie pomaga nawet anapran

podejrzewam, że czytać umiesz ulotkę w tabletkach masz jak nie masz, to google działają w czym więc problem? czyżby w głupocie?

Gość gość
takie bardziej silniejsze moge ci polecic, ale co z tego skoro przepisze ci je tylko lekarz?

Gość kaska032
Na leki przeciwbólowe też trzeba bardzo uważać.... Pamiętaj, żeby zawsze przeczytać ulotkę. No i na dodatek niektórych leków nie wolno łączyć, poczytaj sobie na stronce zapytajsiefarmaceuty.

Gość gość
mi pomaga jedynie metafen

to zależy jakie tabletki bierzesz ,zresztą na każdym opakowaniu jest podane dawkowanie i dopuszczalna dzienna dawka