Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszuukana

Co zrobić z oszustką na Allegro

Polecane posty

Gość oszuukana

Już drugi tydzień jak wysłałam całość za wygraną aukcję i ani przesyłki, ani nie odpowiada na maile , które piszę przez Allegro. Ta pani ma ponad 1800 opinii w tym 30 negatywnych , w których jest bardzo mściwa i ma zawsze wymówkę na swoją korzyść i jak komuś zdarzył się negatyw to jedynie od niej i to bardzo niekorzystny dla kupującego. Mój błąd , że wcześniej nie zajrzałam w jej konto, ale stało się . Nie chodzi mi o pieniądze, bo kwota nie jest duża, ale o to żeby dać jej nauczkę i żeby nie żerowała na innych, bo w negatywach właśnie widzę, że nie ja pierwsza zostałam oszukana.

Gość gość
zglos do allegro i na policje

Gość gość
Jeżeli nie reaguje i jest bez odzewu to znaczy, że oszukuje kupujących. Każdy przypadek powinien być natychmiast rozpatrywany przez sprzedającego gdy przesyłka nie dociera na czas.

Gość oszuukana
Policja mnie wyśmieje. Jedna z osób założyła jej spór, ale ona i tak wybrnęła z tego na swoją korzyść pisząc u tej osoby, że towar wysłała i jeszcze coś dodała do niego gratis. Za to osmarowała tą osobę w komentarzu stawiając ją jako podłą osobę.

Gość oszuukana
Pozytywy ma w większości od sprzedających.

Gość duralex sed lex
dorwać i powiesić dla przykładu

Gość gość
każda przesyłka jest automatycznie ubezpieczona przez Poczte, tobie zwraca kase za niedoręczony towar, a Poczta zwraca jej kase za niedoręczenie towaru, proste

Gość oszuukana
Jestem zdenerwowana , bo sama jestem uczciwa i nie wyobrażam sobie żebym mogła kogoś tak oszukać. Boję się , że i mnie obsmaruje , a mam same pozytywy. Zawsze wysyłałam zaraz pieniądze i miałam doskonały kontakt z kontrahentami.

Gość oszuukana
W tym problem, że nie z nią kontaktu, a loguje się co dzień , bo widzę

Gość gość
nigdy nie kupuje bez sprawdzenia komentarzy. Ponizej 98 % pozytywnych i ponizej kilkunastu tysiecy sprzedazy z reguły nie kupuje. Takie rzeczy sa wazne bo jak ktos ma duzo negatywow albo z 5 transakcji dopiero za soba to mozna wnioskowac ze nie jest zbyt wiarygodny. Pol biedy jak cos jest groszowa sprawa (ale i tak zal) ale co jak ktos cos kupi za kilkaset zlotych?

Gość oszuukana
Nie ma z nią kontaktu. Sorry za literówki.

Gość gość
zakładasz sprawę na Allegro wtedy oni rozwiązują konflikt w twoim imieniu i zwracają kase za niedoręczoną przesyłkę

Gość oszuukana
Zgadza się, jak za większą kwotę to wtedy można zgłosić na Policję, ale w moim przypadku kwota mała. Chodzi mi jedynie o to żeby jej utrzeć nosa.

Gość oszuukana
W którym miejscu można złożyć skargę ? Szukam i nic nie znalazłam :(

Gość gość
na allegro wejdz w pomoc

Gość oszuukana
Ona w każdym wystawionym negatywnym komentarzu obraża osoby i powołuje się na ilość pozytywnych u siebie. Nie chcę, żeby i mnie "zapaskudziła" konto.

Gość gość
tam chyna jest opcja ze mozesz odpwoiedziec na komentarz cos tobie napisze to ty jej tez zreszta jakby duzo osob ja zglosilo do allegro to by jej zamkneli konto

Gość oszuukana
Dziękuję. Najlepiej by było żeby wyleciała razem ze swoim kontem. Z takimi oszustami powinno się w ten sposób postępować !

Gość oszuukana
Można napisać, ale nie da się "prowadzić dyskusji". Czytałam wszystkie negatywy "ona biedna, poszkodowana itp." oczernia innych i to na nich wszystko zwala. Tak jak pisałam wyżej . Jedną osobę nawet nazwała szmaciarzem, a tak w ogóle przestrzega innych przed tymi co jej wystawili negatyw.

Gość gość
ty pierwsza wystaw jej negatywny komentarz i ja wyzwij od oszustow itp ona przeciez tego nie usunie

Gość oszuukana
Pisałam wcześniej. Właśnie ona tak robi w rewanżu - u siebie się tłumaczy i zwala winę na tą osobę - a u kupującego wypisuje okropne rzeczy też w negatywie z tym, że przeglądałam konta tych osób i mają jak najlepsze opinie, jedynie od niej czerwone. To jest mściwa osoba przed którą warto by było ostrzec innych, ale z kolei trzeba się liczyć z tym, że ona to zrobi w bardziej dobitny sposób . Pisałam wcześniej.

Gość oszuukana
Czekam na pomysły, muszę na razie zmykać do zajęć. Później poczytam :)

Gość gość
i złodziejka

Gość gość
W sumie sprzedający nie ma pewności czy ty nie oszukujesz i nie kłamiesz na temat niedoręczenia przesyłki.

Gość gość
To dlaczego nie odpowiada na maile ?