Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość choraaa

Jestem w 12 tygodniu ciazy i zlapalo mnie przeziebienie :(

Polecane posty

Gość choraaa

Witam. Jak w temacie, jestem w 12 tygodniu ciazy i zlapalo mnie jakies wstretne chorobsko :( Pierw byly chore moje dzieci, teraz ja niestety. Goraczkuje 38,5 stopnia, bardzo silny bol gardla, brak apetytu, tak samo wstret do picia ( a pije tylko wode ), bol w klatce piersiowej ( nie silny ) oraz meczacy kaszel, jakbym miala zaraz pluca wypluc. Stan ogolny kiepski. Znacie moze jakies domowe sposoby by wyzdrowiec ? I nie lykac zadnych tabletek ? Wiadomo, ze w wczesnej ciazy nie wolno. Prosze o jakiekolwiek rady, bo naprawde czuje sie kiepsko :( Pozdrawiam

Gość gość
up

Gość gość
hej,ode mnie wlasnie wyszla lekarka. jestem w 14tc., mam 37,2 - wiec to zadna temp. ale boli mnie gardlo, wszystkie miesnie i mam nos zapchany. ból głowy nie do wytrzymania. gardło mogę płukać octenisept'em, odkręcasz i płuczesz, ohydne w smaku ale bardzo pomaga. do tego woda z miodem i duuużo czosnku - zalecenie lekarza. leków żadnych. w przypadku temp. antybiotyk :( zrobiłam sobie teraz trochę jedzenia, wysłałam resztę rodziny do znajomych i idę spać - sen bardzo potrzebny, postaraj się odpoczywać. jak się czujesz, czy masz szansę przysnąć trochę? z zaleceń mojej lekarki to unikaj cytrusów, żadna cytryna z wodą do picia! bardzo wychładza organizm. najlepiej rosół długo i powoli gotowany. trzymaj się, za parę dni będziemy jak nowe ;)