Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jeden z wielu takich tematów ale muszę znać Wasze zdanie

Polecane posty

Gość gość

Dziś mija 8 tydzień odkąd nie mam okresu, mdli mnie i czuje się zmęczona, głupi wypad do sklepu pod domem mnie męczy, czuje się nawet jak bym miała grypę. Testu narazie nie robię, bo czekam do końca miesiąca, to jest przewidywany następny termin miesiączki. Dodam, że już kilka razy miałam tak, że nie dostałam okresu a w następnym miesiącu dostałam w połowie miesiąca, trwał kilka dni i później termin się z powrotem uregulował. Wolałabym się nie nastawiać na dzidziusia, ale to silniejsze ode mnie. Odkąd pojawiła się myśl, że to może być ciąża nie mogę przestać o tym myśleć. Ktoś tak miał ? Wypowiecie się??

Gość gość
nie musisz, wylacznie chcesz

Gość gość
u mnie okres sie rozregulowuje, gdy chudne ze stresu, w styczniu w tydzien schudlam 5 kg, okres pojawil sie 3 tygodnie pozniej niz powinien w zwiazku z tym... niczym sie nie stresujesz?

Gość gość
Skoro masz takie problemy z cyklem to dlaczego nie poszłaś do gina? Zrób test, nie czekaj a potem niezależnie od wyniku do lekarza.

Gość gość
Masz cierpliwość.mi się okres spoznial 2 dni i jiz test robilam.fakt,ze mam zawsze regularnie,wiec jak juz 2 dni spoznienia to okazywalo się ze ciąza.zrób ten test bo jak to ciąza to juz 8 tydzidn.więc powinnas byc pod opieką lekarza max do 10 tygodnia,w innym wypadku nie dostaniesz pozniej becikowego.

Gość gość
i tak nie dostane becikowego, nie mam ubezpieczenia, nie pracuje ani nie jestem zarejestrowana w urzędzie pracy. byłam u gina z nieregularnym okresem, powiedział ze to normalne u mnie. Ostatni raz tak mi sie okres spóźniał jak byłam w ciąży. Niestety 2 dni po potwierdzeniu poroniłam. To był 7 tydzien :(

Gość gość
Nie użalam się nad sobą z tego powodu, że becikowego nie dostane. Po prostu taki jest fakt.

Gość gość
Jakbys byla w ciązy i sie w urzedzie zarejestrowala to dostalabys 1000 zl za urodzenie,prawo sie zmienilo.co Ci szkodzi zrobic test?lepiej sie stresowac?nikt Ci tu diagnozy nie postawi;)poza tym pamietaj ze poczatek ciązy jest najwazniejszy a jak to juz 8 tydz to kwas foliowy powinnas brac,zrob ten test i zadbaj o dzidzie.

Gość gość
Szczerze to macie racje. Powinnam zrobic test, ale musze to zrobić w tajemnicy przed narzeczonym. Załamałby się widząc 1 kreske. Wole mu to powiedziec niż pokazać wynik

Gość gość
Zrób test o napisz nam co wyszlo.

Gość gość
up

Gość gość
Z takimi zaburzeniami raczej ciężko zajść. A jak się chce ciąży to psychika serwuje takie objawy, że hej. Mi po kilku latach starań udało się zajść w ciążę, teraz raczej nie staram się o drugie i normalnie nie mam żadnych objawów, ale jak w jeden cykl się "staraliśmy" zaraz miałam mega bolesne piersi, częściej siusiałam, normalnie czułam się jak w ciąży, ale wcale tak nie było, w inne cykle tak nie mam...

Gość gość
Nie masz nawet ubezpieczenia ani ślubu i staracie się o dziecko?????

Gość gość
Wczorajszy test robiony wieczorem- negatywny, dzisiejszy robiony z pierwszego porannego moczu- negatywny.

Gość gość
To Nasza sprawa czy się staramy. Narzeczony ma bardzo duże zarobki, wiec na dziecko Nas stać. ślub to kwestia czasu. Planujemy w przyszłym roku na czerwiec albo sierpień.