Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PraweeTywee

Chciałabym wyprowadzić się do ciepłych krajów ale nie wiem gdzie...

Polecane posty

Gość PraweeTywee

Kanary, Malta, Majorka, Katalonia?

Gość gość
ja rozważam wyprowadzkę na Cypr

Gość PraweeTywee
Cypr tez ciekawy, ale ta kultura grecka to nie moja bajka. Kanary mi sie marza ale daleko. Jeszcze Europa a juz Afryka...

Gość gość
Wszyscy marzycie o cieple ale wam się nie uda ponieważ wszystkie kraje poza unią europejską na legalny pobyt wymagają wizy. Istnieją pewne możliwości jednak są bardzo trudne do spełnienia. 1. Legalna praca na kontrakt którą znaleźć jest na pewno trudno nie może być to jakaś zwykła praca którą może wykonywać każdy , musi być to praca gdzie z pośród tubylców pracodawca nie jest w stanie znaleźć pracownika z odpowiednimi kwalifikacjami lub umiejętnościami. Poza tym pracodawca za zatrudnianie obcokrajowca musi płacić duże pieniądze więc to poważna przeszkoda. 2. Można otworzyć legalną działalność gospodarczą co wymaga odpowiedniego zezwolenia odpowiednio dużego kapitału i oczywiście extra opłat 3. Możliwa jest praca jako wolontariusz o ile uda Ci się coś takiego znaleźć jednak to z reguły na krótki okres czasu. 4. Zawarcie związku małżeńskiego i uzyskanie zależności finansowej wymaga oczywiście złożenia odpowiednich dokumentów w urzędzie imigracyjnym i nie gwarantuje pozytywnego rozpatrzenia. Słoneczko na równiku jest piękne jednak to tylko marzenia. Ja za rok zaryzykuje punkt 4 porzucę dobrą pracę w Polsce , Polecę do Afryki jako turysta mam nadzieję że mi się uda spełnić wymagania a jak nie to wrócę z płaczem. Wszystkich marzycieli pozdrawiam