Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Z jakiej paki mam utrzymywac ta holote ktora narobila dzieci

Polecane posty

Gość gość

Sam nie mam laski nie mam dzieci i pewnie nie bede nigdy miec ale zarabiam i to sporo i gro z moich podatkow idzie na tych wyludzaczy ktorzy plodza sie jak kroliki, siedza w chacie na zasilkach i wyciagaja lapy do panstwa. Kolo mnie mieszka taka jedna z 4 dzieci, kazde ma z innym gachem, jeszcze godziny w zyciu nie pracowala ale na wszystko ja stac. Mojej starej chwalila sie ile potrafi "wyciagnac" kasy z socjalu, tyle ze ta kasa nie idzie z nieba tylko wszyscy musza sie na to skladac. Z jakiej racji do k***y nedzy?

Gość Finlandia_w_Szklance
zarabiasz sporo i jesteś sam?:classic_cool:

Gość gość
Święta racja, sama znam taką wielodzietną rodzinke. Zyją z zasiłków,dodatki mieszkaniowe,stypendia dla dzieci,obiady,fundusz alimentacyjny.Ostatnio stwierdziła że do pracy to jej się nie opłaca isć ,bo zasiłki straci,i paczki.Kużwa to wina państwa ze wprowadziła taki system.Ta kobieta nawet nie musi przynosić zaświadczenia że jest zarejestrowana na berobociu jako poszukująca pracy.Zasiłki ma wypłacane za fri.Wyszła ponownie za maz ,maz wpisał ja do ubezpieczenia i korzysta.Czwórka dzieci każde z innym,i jeszcze jelenia złapała.

Gość gość
jesteś okradany przez harpie na socjalu

Gość gość
autorze, zgadzam sie z toba w 100%. nieroby i pasozyty francowate!

Gość gość
Znam taką patologie wielodzietną ,syn tej kobiety chodzi z moim do klasy.Ona mówi otwarcie ze do pracy już nie pujdzie ,bo jej się nie opłaca,więcej zasiłków odbierze ,jak by pracowała na cały etat.Kobieta ma 40 lat dopiero.Nawet sieciówki ma cała rodzina za darmo.Tylko mąż pracuje.Te dzieci nauczone sa od najmłodszych lat że wszystko dostają za darmo,i nie trzeba pracować,wyrośnie z nich następna patologia.

Gość JasnowidzXXL
Najwyższy czas ukrócić to państwowe rozdawnictwo prywatnych pieniędzy. Zgadzam się pracować na emerytów (choć to głupota, bo system powinien zapewnić im godne wypłaty z tego, co sami wpłacili). Ale stanowczo protestuję przeciwko utrzymywaniu nierobów

Gość gość
socjal to nic innego jak patologia

Gość gość
najpardziej podoba mnie sie w tym zdaniu slowo paka

Gość Ale to już było
Autorze, zgadzam się z Tobą.Jednak powinieneś płacić bykowe. Moje dzieci pracują na twoja emeryturę,Nie uważasz?

Gość gość
O jakim wy socjalu mówicie? Ja mam jedno dziecko i dostaje tylko 77 zł rodzinnego. Wtf?

Gość gość
przeklęta roszczeniowa patologia niedorajdów licząca na czyjąś kase za darmo, państwo aby dało 100 zeta musi komuś innemu zabrać 140 zeta

Co za brednie piszesz?! Nie wierzę że rodziny wielodzietne mają taki socjal w Polsce. Gdyby tak było ta patologia nie żebrała by w telewizji! Ktoś tutaj mądrze napisał.Wszyscy bezdzietni powinni płacić BYKOWE.Niby skąd mają takim wypłacać emerytury skoro nie mają własnych dzieci?

Gość gość
czy kobiety bezdzietne będą placily krowiaste?

Gość gość
chyba za to co sami wpłacili przez lata, co nie? ludzie bezdzietni nie pracują, czy jak? co wy piszecie, ze dzieciak zarabia na osobę pracującą... zastanówcie się

Gość gość
ZUS jest do likwidacji jako chora instytucja oderwana od rzeczywistości, każdy powinien sam odkładać na własną emeryturę

Gość gość
nie wierzysz to sie rozejrzyj u mojej kolezanki w bloku tez taka mieszka siedzi cale dnie w domu nic nie robi ma 3 dzieciakow i kasy ma na wszystko oczywiscie od panstwa bo to nierob i tez gada ze pracowac jej sie nie oplaca bo wszystko dostaje

Gość gość
solidne dodatki finansowe na dzieci powinni otrzymywać ludzie uczciwie pracujący, bo to ich potomstwo z dużym prawdopodobienstwem wyrosnie na normalnych obywateli. Chołota z spod mopsu pasożytnictwo ma we krwi a ich dzieciarnia i tak zasili kręgi marginesu społecznego, po co coś takiego dofinansowywać.

Gość gość
to jest patola do odstrzału

Gość gość
powinni im znajdywac prace i niech haruja jak wszyscy i niech wydaja swje pieniadze a nie cale zycie ciagna od panstwa

Gość gość
nikt nie powinien pasożytować na pieniądzach innych ludzi, to zwykłe złodziejstwo okradać innego podatnika z jego ciężko zarobionych pieniędzy na których zarabianie musi poświęcać kawał swego życia

Gość gość
Wina państwa,jak wypłacają zasiłki powinni zmusić do rejestracji na bezrobociu,i zaraz prace do sprzątania panie by im znalazły.Skończyłoby się pasożytnictwo z publicznych podatków.Byłam zarejestrowana rok na bezrobociu,kobiety szybko znalazły mi prace.Mam skończone liceum ekonomiczne,panie znalazły mi sprzątanie i wyrejestrowały z bezrobocia.Wypłacając publiczne pieniądze powinna być przymusowa rejestracja,i stawianie się co miesiąc na wizyty do urzędu,i do pracy szybko by takie pasożyty poszły ,dzieci do przedszkola,i szkoły.

Gość gość
Z ta rejestracja nie głupi pomysł

Gość gość
a z jakiej paki ja mam utrzymywać więźniów albo chorych np. na raka płuc, którzy jarali 3/4 życia i sami są sobie winni? albo np. gendery w przedszkolach i inne debilne wymysły ?

Gość gość
Autor to idiota. Ludzie, którzy mu przyklaskują - również. Zadaj sobie pytanie głąbie CO taka matka głównie wyciąga? co? ALIMENTY z funduszu, a które POWINIEN płacić tatuś, więc do niego miej pretensje. Do takich nierobów lub pseudo-tatusiów, którzy narobią dzieci, a potem mają je w doopie. Gdyby normalnie płacili z własnej kieszeni to nie byłoby tego problemu. A tak to musicie płacić za to, ze tatusiowie nie spełniają swojego obowiązku. Więc do nich miejcie pretensje, a nie do kobiet, którym alimenty na dzieci jak najbardziej się należą. To nie dziecka wina że ma takiego ojca.

Gość gość
"książki co roku do szkołysniadania i,obiady w szkole dzieci otrzymują za darmo" x i bardzo dobrze że otrzymują. to że dziecko urodziło się w biednej czy patologicznej rodzinie to nie znaczy, że nie należy mu się w miarę normalne życie. ono nie jest niczemu winne.

Gość gość
Dlatego że kiedyś moi rodzice płacili z podatków na taka gołotę jak ty jesteś teraz oddaj innym holoto