Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czemu ludzie szczepia szczepionkami 6 w 1 itp skoro wszedzie slychac ze sie nie

Polecane posty

Gość gość

zaleca takich szczepien? Jak juz to pojedynczo

Gość gość
Bo mają własny rozum i sami decydują o swojej rodzinie, zamiast słuchać farmazonów. Cała ta pogadanka i szkodliwości szczepionek to tylko kolejna moda.

Gość gość
lemingi i barany sie szczepia, lekarze nie szczepia ani siebie ani swoich rodzin! zapytajcie ich sami

Gość gość
No, zapytałam i?? I odpowiedz była-szczepić TYLKO 6w1

Gość gość
My mamy dobrych znajomych lekarzy (takich co nam powiedzą co jest nie tak) i jakoś nie odradzali szczepień. fama się bierze z historyjek lekarzy jak to napotkali jakiś tam przypadek, moja matka po takiej historii uznała, że leczenie tarczycy to samo zlo i nie wolno nic ruszać, a jak są guzy to w ogóle nic takiego :O I co, leczenie jest złe? ;)

Gość gość
Mi kilku pediatrów zalecał właśnie 5 w 1 a nie 6 w 1. I tak szczepilam i moje dziecko jest zdrowe.

Gość gość
Tak 5w1 i euvax -koreanskie gowno.

Gość gość
A tymi pojedynczymi to z jakim odstępem szczepisz? Bo jak na raz to to samo co 6 w jednym tyle, że dziecko umęczysz ze skąpstwa.

Gość gość
lemingi i barany sie szczepia, lekarze nie szczepia ani siebie ani swoich rodzin! zapytajcie ich sami x pytam często i matki i brata - oboje są lekarzami. Cała trójka dzieci brata zaszczepiona na wszystko włącznie z wzw a.

Gość gość
Nam pani od szczepień mówiła ze te wszystkie ruchy anty szczepionkowe to mamusie ktore nie szczepią a jak juz cos się dzieje to wtedy dr źli bo organizm nie ma przeciwciał. I tak szczepienie na ospę moze i nie uchroni dziecka przed zachorowaniem ale przed ciężką postacią choroby i groźnymi komplikacjami i owszem.... Ja szczepiłam 6w1 i dziecko nie miało żadnych temp itp. Starszego musiałam szczepić szczepionkami z przychodni i nie raz temp sie pojawiała ( poradnia szczepień wysokiego ryzyka)...

Gość gość
Szczepionki zawieraja wiele bakteri i wirusow odzwierzecych dajace niewiadome efekty na ludzki organizm. Poprostu nie da sie ich przefiltrowac i dostaja sie do szczepionek z pozywki. Jednym z takich wirusow jest swinski wirus PCV 1 i 2 powodujacy u swin chorobe w stylu AIDS. Najlepsze jest to ze WHO wie o tym wirusie w szczepionkach i nawet informuje o tym na swojej stronie internetowej ale stwierdzili ze zyski przewyzszaja ryzyko. Powodzenia jesli za 10 lat okaze sie ze ten wirus powoduje powazne choroby np. nowotwory albo co gorsza przekroczy bariere gatunkowa i zacznie infekowac ludzi tak jak swinie. Identycznie bylo z wirusem SV40 ktory infekowal tylko malpy i ktory wystepowal w szczepionkach przeciw polio, jakie bylo zdziwienie naukowcow po 20 latach szczepien ze wirus SV40 ma zwiazek z powstawaniem wielu postaci nowotworow. Ludzie ktorzy mysla ze przeciwnicy szczepien opieraja sie na modzie i sa idiotami, nie maja pojecia o szczepionkach.

Gość gość
nie polecam szczepionki 6w1, znam dwa przypadk powaznych powiklan po nich