Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niemowle,ospa,lekarz co robic?

Polecane posty

Gość gość

Juz naprawde nie wiem...kazdy mowi cos innego,mam prawie 2miesieczne dziecko,zarazilo sie ospa od starszego,na razie kilka kropek wyszlo,na ddzisiaj akurat wypadala kontrola u lekarza rodzinnego,co robic?pojsc?zadzwonic?z jednej strony slysze,ze male dziecko pojsc do lekarza,z drugiej,ze absolutnie nie wychodzic,zeby nie przeziebic ospy cokolwiek to znaczy..

Gość mammmmmaaa
zadzwoń i zapytaj, i uważaj bo ospa lubi wysoką gorączkę choć może nie być wcale podwyższonej temp. mój nie miał w ogóle gorączki.

Gość gość jjnb
Ja bym nie ryzykowala wyjścia z domu. Mój syn miał ospę jako 5 latek ale ospy absolutnie nie wolno przeziębić bo bedą powikłania, trzeba wygrzewac sie w domu. Jak chcesz porady lekarza to zamów wizytę domowa.

Gość gość
To jest maleńkie dziecko powinnaś je dobrze ubrać wsadzić do samochodu i jechać koniecznie do lekarza . Niemowlaki są bardzo narażone na powikłania

Gość gość
oczywiście że jchać do lekarza! rok temu była taka historia ze 4 kilkumiesięczne dziekco zmarło bo mamuśka nie pojechała do lekarza.

Gość gość
koniecznie skonsultuj to z lekarzem, taki mały organizm może sam nie zwalczyć ospy, częste sa powikłania. jak sie boisz wychodzić to zamów wizyte do domu! jak można sie w ogóle nad tym zastanawiać?

Gość gość
przecież sa wizyty domowe,zadzwon sobie i sie zapytaj