Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do mam półroczniaków

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie. Mamy co robicie by dziecko przespalo całą noc? Ile dajecie mu mleka. (chodzi mi o mm) i o której godzinie? Proszę o radę.

Gość gość
Ja jak córka zje kaszkę o 21 gęstą to miedzy 2 a 3 w nocy daje butle samo mleko zje ok .150 ml czasem mniej a potem ok .6 rano tak samo 150 .Tak więc mam pobudki dwie na karmienie.Każdy maluch jest inny nie ma co porównywać za bardzo.Pozdrawiam

Gość gość
Ja karmię piersią i tez mam dwie pobudki na karmienie, nie ukrywam że marzę o tym aby w końcu dał mi trochę pospać:)

Gość gość
mampytanie do tych co karmia piersia i wlasnie teraz po skonczeniu 6 miesiecy rozszerzają diete jak to u was wyglada kiedy marchewka w jakkich ilosciach i kiedy kaszki jak to pookolei robic a i herbatki czy trzeba odrazu tez

Gość gość
Moj zaraz skonczy 6 miesiecy , karmie piersia ale niestety nie dawalam rady wykarmic synka do syta by noc przespalo , w nocy budzil sie co godzine a wieczoram plakal bo byl glodny a ze juz po 4 miesiacu pediatra powiedziala zeby mu dawac powoli kaszke i warzywka . Wiec najpierw jabluszko po lyzeczce , potem kaszka. Znalalam kaszke manne z nestle bez cukru i dodawalam jablka startego , z bobowity nie chcial jesc i plul . Nastepnie w porze obiadu troszke marchewki , najpierw cyc do syta a po pol h marchewke . caly 5 miesiac to probowanie i smakowanie . Teraz je zupki jarzynowe ( marchew, ziemniaczek , korzen pietruszki , czasem odrobine pora ) potrafi zjesc ok 100-150 ml albo purre z ziemniaczke i marchewki . Do picia zadnych soczkow tylko wode no i cyc .5 dni temu dalam troszke mieska , najpierw 2 razy sloiczek z gerbera a potem miesko z indyka albo kroliczek odrobinke do dania . Na poczatku mial problem z kupka troszke gesta robil ale 2 , 3 dni i jest ok . Widocznie organizm musi sie przyzwyczac .

Gość gość
Sa z nestle kaszki na dobranoc ,po 150 ml gestej , dojada cycem i idzie spac o 7 czasem 8 , budzi sie w nocy o 2 ale ostatnio coraz czesciej wytrzymuje do 4, 4:30wiec super.

Gość gość
Moja pije ok 19 120-150 ml mleka i potem budzi sie ok 6-7 na następny posiłek. Ost 2 dni jest podziebiona i gorzej spała to ok 2-3 sie budziła ale dawałam jej tylko wodę. Żeby dziecko przestało jeść w nocy trzeba zamiast mleka podawać ciepła wodę w nocy. Kilka dni i przestanie sie budzić bo stwierdzi ze na sama wodę nie warto :) starszego syna tym sposobem szybciutko oduczylam pobudek.

Gość gość
mój ma 14 miesięcy, nadal karmię piersią i czasami przesypia całą noc, a czasami się budzi 1lub 2 na karmienie. Ja nie podawała bym kaszki przed spaniem tak małemu dziecku