Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile po cesarce ciąża ?

Polecane posty

Gość gość

Witam, Ile realnie po cesarce można zajść w kolejna ciąże aby nie stworzyć zagrożenia dla płodu i samej siebie ? Wiem ze jest powiedziane 2 lata ale pytanie bardziej konkretyzuje czy można wcześniej ?

Gość gość
2 lata. Tyle mniej więcej macica się goi.

Gość gość
Ale jak liczyć te 2 lata? czy po 2 latach od cc można już rodzic czy dopiero zajść w ciążę?

Gość gość
6 miesięcy po cesarce byłam w następnej ciąży. Nie była planowana. Nic niepokojącego się nie działo.

Gość gość
Wtedy, kiedy lekarz oceni stan twojej macicy na dobry i pozwalający na kolejną ciążę

Gość gość
ja zaszłam w drugą ciążę ok 15 miesięcy po CC. Między dziećmi mam równo 2 lata różnicy,

Gość gość
2 lata po cc można zajść w ciążę.

Gość gość
Drogi Gościu 13:27 już urodziłaś ?

Gość gość
Rok po cesarce mozna opinia mojego ginekologa profesor jednej z klinik

Gość gość
to ja gość z 13;27. Tak już urodziłam. To było kilka lat temu ( a raczej kilkanaście). Po długiej przerwie urodziłam jeszcze jedno dziecko. A co Cię interesuje? Pytaj...

Gość gość
Prawdopodobnie jestem w ciąży tak wychodzi z testu jeszcze nie byłam u ginekologa dziecko urodziłam początkiem września i się bardzo martwię nawet nie tak o siebie jak o płód zdaje sobie sprawę z zagrożeń jakie wynikają z tak wczesnego zapłodnienia. Jestem umówiona do swojego ginekologa na środę.

Gość gość
Miałam mdłości i zrobiłam test profilaktycznie chyba nawet nie wierzyłam w jakimś większym stopniu ze wyjdzie pozytywny czekam a tu dwie kreski.

Gość gość
NIe martw się na zapas. Każdy organizm jest inny, każda ciąża jest inna. Jeśli jesteś ogólnie zdrowa to wszystko powinno być ok. O naturalnym porodzie raczej nie będzie mowy ze względu na zbyt krótki czas od cesarki, chociaż ja mimo, że odstęp był trochę dłuższy nie byłam definitywnie kierowana na cesarkę (ale ja chciałam rodzić naturalnie drugie dziecko). Głowa do góry! Po pierwszym szoku wszystko się ułoży.

Gość gość
Dziękuje Ci gościu 13:49 za słowa wsparcia

Gość gość
6 MIESIĘCY po cięciu cesarskim blizna jest już ZAGOJONA, żadne 2 lata! natomiast wskazane jest po każdej ciąży odczekać rok z kolejną ciążą,bo bez względu na to czy poród był SN czy CC okres ciąży to bardzo obciążający okres dla organizmu kobiety, a gdy kobieta jeszcze karmi dziecko dodatkowo organizm jest obciążony po każdym porodzie zatem lepiej odczekać rok z kolejnym zajściem w ciążę niemniej jednak blizna po CC goi się 6 miesięcy i po tym czasie można próbować zajść w kolejną ciążę oczywiście jeśli poprzednie cięcie odbyło się bez komplikacji, bo zawsze w zależności od sytuacji lekarz indywidualnie podchodzi do każdej pacjentki, bo każdy przypadek ma prawo być inny

Gość gość
Ja miałam cc bo dziecko nie chciało wyjsć 2 razy był wywoływany poród i nic nie działało dlatego zrobili szybko cesarkę

Gość gość
Blizna tak. Ale nie MACICA!!!

Gość gość
nie ma reguły czasem macica szybko dochodzi do sprawności lepiej odczekać rok, dwa oczywiście ale wpadki też się zdarzają wcześniej, niestety idz do lekarza i nie przemęczaj sie i myśl pozytywnie

Gość gość
Mi ordynator ze szpitala, w którym miałam cc powiedział, ze macica goi się 6 miesięcy. Po tym czasie spokojnie można zachodzić w kolejną ciążę.

Gość gość
Ja zaszlam w ciążę 5 miesięcy po cc. Donosilam do 20 tygodnia. Pękla macica, dziecko nie przeżyło. Od razu po porodzie usunęli mi macice.

Gość gość
Gość 16:30 jak zorientowałas się ze ci pękła macica to sa minuty jak pęka narząd dochodzi do zapalenia otrzewnej i człowiek umiera ?

Gość gość
Dostałam krwotoku. W ciągu 10 minut byłam w szpitalu. Od razu trafiłam na stół operacyjny. Obudziłam się oprócz operacji i lekarz opowiedział że macica pękła, dziecko nie miało szans na przeżycie i musieli usunąć peknieta macice