Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alicja024

Wyprawka dla dziecka :) Co, ile czego? Jakie rozmiary?

Polecane posty

Gość Alicja024

Witam, właśnie kończę w tym tygodniu 5 a zaczynam 6 miesiąc ciązy :) Jest to moje pierwsze dziecko i nie mam jako takiego pojęcia jak powinna wyglądać wyprawka dla dzidziusia. Jaki najmniejszy rozmiar ubranek powinnam kupić? Myślałam o rozmiarze 54 jako najmniejszym? A wy mamy co radzicie? Jeszcze nic wiele nie mam tylko dwa komplecik śpiochy+ kaftanik ale to już w rozmiarku 62 :D Ile powinnam tak mniej więcej kupić tych najmniejszych ciuszków?

Gość gość
odradzam kupowanie spirytusu 70% tego juz sie nie praktykuje wystarczy kikut pepowiny wystawic na swieze powietrze a sam odpadnie do 2 tygodni odradzam mydlo i oliwke lepszy bedzie plyn do mycia ciala z firmy Hipp

Gość Izzzaaabbeell
Witaj, na pewno nie kupuj takich malutkich rozmiarków typu 50. Ja w zeszłym roku urodziłam córkę: waga 3400, wzrost 52cm. Miałam kupione trzy zestawy 50 i cztery zestawy 52 - nie ubrałam jej ani raz bo od razu wskoczyła w rozmiar 54, pomimo, że wydawała się dość drobna :) Ale każde dziecko jest inne :)

Gość gość
Odpowiem tylko konkretnie na kilka pytań w wątku, bo temat wałkowany wielokrotnie. Na początku używałam bardzo mało kaftaników i zestawów składających się oddzielnej góry i dołu. Najlepiej sprawdzały się body i śpioszki. Kilka sztuk jednego i drugiego. Rozmiar 56 jako najmniejszy. I co najważniejsze rozmiar rozmiarowi nie równy, zależy w jakich sklepach a nawet od fasonu i kolekcji. Z tymi najmniejszymi nie ma co przesadzać.

Gość gość
Rece opadaja :( A giry wiesz, jak rozstawic?

Gość gość
Gosc55 poprostu wredota z Ciebie splywa z kazdej strony :/ autorko takich tematow bylo juz kilka, poszukaj sobie.lllll

Gość gość
moja córka miała 58 jak się urodziła, kup większe ubranka

Gość gość
jak dla mnie hitem są pajacyki rozpinane od góry do dołu, na pewno tych małych rozmiarów nie kupuj dużo - dziecko szybko z nich wyrasta