Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak czesto Nurofen przy zabkowaniu

Polecane posty

Gość gość

Moj 4 mczny synek strasznie sie meczy, nie chce jesc ani pic, do tego ma biegunke i katar. Na dole ma opuchniete dziaslo. Dzwonilam dzis do lekarza, kazal podawac nurofen jak bedzie gorzej. On ciagle krzyczy, nie wiadomo juz jak go nosic. Mam masci, globulki z rumiankiem, nic to nie pomaga, gryzaki wsadzam do lodowki i ciagle placz. Moge mu dawac tak np. co wieczor nurofen, zeby mu ulzyc?? Czy po 3 dniach juz nie wolno? Czytalam roznie opinie.

Gość gość
Skoro tak to wygląda to trzeba wybrać się do lekarza, to zbyt małe dziecko. To bardzo źle jeśli dziecko nie pije bo może się odwodnić tym bardziej że ma biegunkę.

Gość gość
Chcialam pojsc do lekarza, dzwonilam a ten stwierdzil, ze nie ma takiej potrzeby tylko jak sie pogorszy ;/ . W tej chwili biegunki nie ma, ale bole ma :(

Gość gość
Kobieto to jest maleńkie dziecko. Lekarz idiota jeśli każe czekać biorąc pod uwagę że dziecko nie je i nie pije. Gdy się pogorszy to może być już za późno. Skad wiesz, że dziecko płacze z powodu ząbkow a nie czegoś innego? Ja już dawno byłabym u innego lekarza albo na izbie. Ile to już trwa?

Gość gość
Ja dawalam Max 3 dni, dłużej się bałam. Chociaż dawalam tylko jednego czopka na noc.

Gość gość
No i mój był starszy, bo miał 10 m-cy

Gość Jedynaczka4
Zmień lekarza i to NATYCHMIAST.Dziecko małe dlatego konieczna wizyta pediatry.Takiemu maleńkiemu dziecku już dajesz Nurofen??????? Skąd wiesz że ząbkuje? Może jest inny powód, zwłaszcza że dziecko miało biegunkę!

Gość gość
ko ko ko juz ci kwoki medyczki poradzily.

Gość gość
Zamiast się radzić na forum to wyrywaj z dzieckiem do szpitala! tak swoją drogą jesteś bardzo nieodpowiedzialna!!! jak ci lekarz każe skoczyć z okna skoczysz? Ja po takiej akcji z płaczem kilkugodzinnym odrazu w szpitalu się znalazłam z dzieckiem tylko u nas była inna przyczyna(kolki) zostawili nas na 3 dni , porobili badania ale widziałam ile noworodków leżało z biegunkami(wirusy niebezpieczne) dla życia! kobieto rusz mózgiem! takie małe dziecko ci nie powie gdzie boli!!!

Gość gość
Isc z kolka do szpitala wrocic z zapaleniem pluc - no bardzo madre podejscie. Tak idz do szpitala bo dziecku zeby ida.

Gość gość
17:22 a co ty taka głupio mądra jesteś! ja pracuje w szpitalu i tak jak piszesz o kolkach strasznie dzieci cierpiały widziałam! zapalenie płuc to poważna sprawa debilko! wygryzłaś wróżbite macieja? dobrze że dziewczyna do szpitala jedzie! za co płacisz podatki? łaski nie robią a przynajmniej zrobią badania, i wszyscy będą w domu spokojni!!!

Gość gość
ja dawałam viburcol i kropelki Camilla albo paracetamol

Gość gość
Dziewczyny spokojnie. Jestem odpowiedzialna. Moj syn mial 3 mce kolki, odkad sie urodzil jest noszony i spi tylko na rekach. Jest bardzo ciezki, nie mozna isc nawet do toalety przy nim. Teraz sie to pogorszylo bo nawet na rekach placze. W piatek bylam u lekarza bo mial lekki katar, byl przebadany i lekarka powiedziala, ze jest wszystko ok. Dwa dni i katar znikl. Dziecko pcha caly czas raczki do buzi, slini sie okropnie i dziasla sa spuchniete. Dzwonilam do pediatry i kazala przyjsc jak sie pogorszy. Biegunka ustapila, mlody troche wypil ale niewiele 50ml, potem 100ml i znow 50ml wiec cos tam wypija w odstepach 3-4 h, wiem ze to za malo ale zawsze cos. Do szpitala mam daleko, moj maz jest w pracy a ja sama siedze z 2 dzieci.

Gość gość
Mieszkam w de, tutaj lekarza nie zostawiaja dzieci w szpitalu przez kolki ..

Gość gość
Spokojnie, biegunka, podwyższona temperatura i napuchnięte dziąsła to normalne objawy ząbkowania. U nas pomogły czopki.

Gość gość
17.35 nie spinaj sie tak bo ci zylka pelnie w tylku. Idziesz do szpitala z kolka a wracasz z zapaleniem pluc albo z rota bo w szpitalu naklatwiej sie zarazic. Dziekuje placic ppdatki za poczestowanie gorszym syfem. Kto normalny przy zabkowaniu jezdzi po szpitalach? Lekarz ma racje, podac cos przecowbolowego i p/zapal i tyle. W szpitalu tez nic nowego nie wymysla.

Gość gość
17.35 nie spinaj sie tak bo ci zylka pelnie w tylku. Idziesz do szpitala z kolka a wracasz z zapaleniem pluc albo z rota bo w szpitalu naklatwiej sie zarazic. Dziekuje placic ppdatki za poczestowanie gorszym syfem. Kto normalny przy zabkowaniu jezdzi po szpitalach? Lekarz ma racje, podac cos przecowbolowego i p/zapal i tyle. W szpitalu tez nic nowego nie wymysla.