Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto robił badanie histopatologiczne?

Polecane posty

Gość gość

Czeka mnie badanie histopatologiczne piersi. Kto takie miał? może mi powie dokładniej na czym ono polega i jak długo przebywa się w szpitalu? Bardzo się boję i przeżywam, a najbardziej obawiam się wyniku.

Gość gość
Nikt nie miał? a może ktoś w rodzinie, ktoś bliski miał?

Gość gość
Zapytam inaczej. Czy wynik biopsji z podejrzeniem guzka złośliwego może okazać się błędnym po wykonaniu histopatologii?

Gość gośćhhhhhh
Nie wiem jak jest z guzem piersi... Mój syn miał ale biopsje jelit robioną we Wrocławiu ale wysylalam wycinki również do warszawy w celu potwierdzenia ponieważ u nas na jelitach podobno słabo im idzie. .. Jak będziesz chciała potwierdzić wynik to normalnie w zakładzie patomorfologii możesz próbki wypożyczyć i zawieźć lub wysłać w inne miejsce..

Gość gość
spokojnie nic nie masz potwierdzone, myśl pozytywnie ...nie każdy gózek to rak ( tak było ...u mnie )

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi. Bylam tak zestresowana po odebraniu wyniku, że nie zdążyłam popytać lekarza. Owszem, chciałabym potwierdzić wynik, ale moje próbki będą wysyłane do innego odległego miasta, a to już problem. Czy wypożyczenie tych próbek nie stanowi problemu?

Gość gość
Wiem, że nie każdy guzek to rak, ale wynik biopsji brzmi chyba jednoznacznie "zmiana podejrzana o złośliwość" Teraz czeka mnie właśnie badanie histopatologiczne i zastanawiam się, czy może obalić to słowo 'złośliwość'

Gość gość
We Wrocławiu bez problemu , napisałam podanie (wymagali) podałam nr.probek telefonicznie i czekały na mnie .pojechały do warszawy a po jakiś 3 tygodniach mi je przysłali z wynikiem , później musiałam je oddać do zakładu. ..

Gość gość
gość 18.11 Tak dla ciekawości, czy wynik z Warszawy potwierdził wynik z Wrocławia?

Gość gość
Zadzwoń do zakładu patomorfologii gdzie będą wysłane próbki czy ci je wypożycza aby potwierdzić wynik w innym zakładzie. ..

Gość gość
To trochę długa historia ale potwierdził się i nie ... Syn miał dwie bipsje w dwóch różnych szpitalach ale badanie było w jednym zakładzie , jeden wynik się potwierdził drugi nie ....

Gość gość
To dobry pomysł i tak zrobię. Muszę być pewna. Wcześniejsza biopsja była w porządku, a ta ostatnia z podejrzeniem zmiany złośliwej Pomyłki też przecież zdarzają się.

Gość gość
To ja z 18:32 trochę bez ładu pisze ale wiecie o co chodzi...? :D

Gość gość
No właśnie, jednak mogą być różne wyniki tych samych badań? Biopsję jelit robi się w szpitalu? piersi robi się w poradni

Gość gość
Nie piszesz bez ładu, ja chłonę każde słowo;)

Gość gość
Tak jeden się nie potwierdził ale objawy choroby wyglądają jak wynik pierwszej biopsji czyli u nas brak zwojów nerwowych jelit

Gość gość
Podnoszę temat Ciągle jestem w stresie. Kto wie jak długo trwa pobyt w szpitalu podczas badania histopatologicznego?

Gość gość
Ja miałam wyciętą zmianę w piersi w szpitalu. Po zabiegu poszłam do domu. Na wynik histopatologiczny czekałam około tygodnia. Okazało się, że to rak.

Gość gość
Dziękuję gościu za odpowiedź. Gdzie odbierałaś wynik, w szpitalu czy u lekarza kierującego? Jak przebiega to badanie? Czy jest bolesne? Co dalej postanowiono w Twojej chorobie?

Gość gość
Zabieg w znieczuleniu miejscowym także nie bolało choć coś tam czułam, wynik był u lekarza kierującego, operacja czyli mastektomia, potem chemia, teraz jestem pod kontrolą i tak prawie siedem lat zleciało.

Gość gość
Życzę zdrowia. Wiele przeszlaś, ale masz to już za sobą. Przede mną pewnie ta długa droga. Od piatku dopiero mam wiedzę, że jest podejrzenie nowotworu złosliwego. Nie daję rady psychicznie, zbyt świeże. Ukladam w glowie mysli, zżera mnie stres, chociaż wiem, że powinnam się ogarnąc. Jak długo przebywalaś w szpitalu po mastektomii? Pytam, aby móc w jakiś sposób ułożyć sobie wiele spraw wcześniej. Wiadomość zaskoczyła mnie i teraz wszystko zawaliło się nieoczekiwanie.

Gość gość
Podejrzenie to jeszcze nie fakt ... Najpierw miałam operację tzw. oszczędzającą - 3 dni w szpitalu, okazało się jednak, że jest za mały odcinek zdrowej tkanki i lekarz zadecydował o amputacji - 4 dni w szpitalu.

Gość gość
Bardzo Ci dziękuję za jasne odpowiedzi. Czasem osoba, która to przeszła, więcej powie niż lekarz. Takich właśnie informacji szukałam, jakie mi podałaś. Raz jeszcze zyczę zdrowia i dziękuję.

Gość gość
Dziękuję i Tobie również:)

Gość gość
Są placówki, które zajmują się wykonywaniem badań histopatologicznych.

Gość gość
Sama wykonuję badania histopatologiczne w Gabinecie Lekarskiej Diagnostyki www.histamed.pl w Gliwicach. Jeżeli chcecie wykonać badania tego typu i upewnić się że nie macie zmian nowotworowych to polecam wam się do nich zgłosić.

Gość gość

Ja również wykonywałam badania histopatologiczne we wcześniej tutaj wspomnianym gabinecie histamed.pl w Gliwicach. Od siebie mogę wam powiedzieć że warto wykonywać takie badania. Zwłaszcza jeżeli jesteśmy w grupie ryzyka.