Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kixxxy

pocenie się rąk ,pach,stóp poradzicie

Polecane posty

Gość kixxxy

Powtarzam temat nadmierne pocenie rąk,nóg i pach, mam naprawdę ogromny problem. Szukam pracy, a okropnie się pocę pod pachami a dłonie mokre jakbym je ciągle myła. Używam antidralu,ale niestety działał przez jakiś czas i niestety przestał. Gdy przestał pocę się jeszcze bardziej niż przedtem. Nie wiem co mam robić.Znacie moze jakieś sposoby? Albo chociaż jaki poleciacie specyfik ? Może jakieś tabletki czy coś? Nie chcę żadnych dezodorantów bo używam róznych i nic nie dają.Bardzo proszę pomóżcie mi jakoś!

Gość gość
piczusia też Ci się poci?

Myślałam,że tutaj wypowiadają się ferowi lidzie,ale trochę humoru nie zaszkodzi :-)

Gość gość
Do dermatologa idź. Są jakieś zabiegi na to elektro coś tam, botoks, może jeszcze coś. Lekarz cię poinformuje o możliwościach leczenia. Nie ma co próbować co raz to nowych specyfików, które niewiele pomogą i tylko kasę tracić.

Gość gość
do autorki tematu: ja lubię zapach spod kobiecych pach:) poważnie, jestem facet

Gość gość
Antidral też używałam i uważam, że jest dobry - no ale na Twoim przykładzie widać, że po jakimś czasie może przestać działać.

Gość gość
może jakies ziola na zmniejszenie potliwości...czytałam ze jest cos takiego..trzeba poszperać w necie

Gość gość
Między nami jest wiele ludzi, którym cuchnie z części intymnych i z innych miejsc wyposażonych w gruczoły. Czują, że coś jest nie w porządku i głowią się dlaczego są eliminowani ze społeczeństwa.Taki przykład podaję bo u nas jest jedna taka pani.Najważniejszy jest własny komfort.Dlatego należy szukać sposobu,rady o rzeczach nieprzyjemnych choć niezawinionych! Sama żyłam z nadmierną potliwością i wiem jak ważne to jest w codziennym funkcjonowani.Dowiedziałam się o urządzeniu electroantyperspirant na pocenie a dziś wszystko jest tak jak ma być problem mokrych rąk i pach zatrzymał się po 2 tygodniach,teraz tylko raz za 1,5 msc robię kuracje podtrzymujące a moje życie wygląda bajecznie i pachnąco.Powodzenia wszystkim

Gość jussty
niedawno czytałam o czymś takim jak miraDry, to jakaś nowość na rynku ale może warto się tym zainteresować tutaj trochę info http://www.elite.waw.pl/nadpotliwo%C5%9B%C4%87/

Gość renata84
Mój problem dotyczył szczególnie pach,rąk,twarzy,wszystkiego wypróbowałam nic niestety nie pomogło,a jak już to tylko na chwilę i znów trzeba było szukać innych specyfików,kumpela poleciła mi electro antyperspirant,z początku nie miałam pojęcia o czym to mówi,parę razy wypróbowałam jej przyżąd no a jak widziałam poprawę to od razu sobie kupiłam teraz nie mam problemu z poceniem pachy i ręce suche już po 10kuracjach,do twarzy dokupiłam adapter dopiero robię 3 raz a jestem przekonana że pomaga już tak się nie świecę :-) napiszę trochę później jak to działa u mnie,pozdrawiam wszystkich spoconych

Rozumię dobrze że po 2 tygodniach pocenie zniknie.Chodzi o to aby rzeczywiście pachy i dłonie były suche nie tylko chwilowo,abym znów nie szukała innych rad :-)Jestem bardzo niecierpliwa,chciałabym jak najszybciej pozbyć się tego ochydztwa

Gość gość
nadpotliwość wyleczyłam bez żadnych leków ,electro antyperspirant wspaniale urzadzenie..... wlewam tylko do wanienek wodę , efekt super , ja to robie raz na 3 miesiace jak czuję ,że mi dolegliwość wraca , ale wtedy to już jest jednorazowa sprawa

Gość gość
Innym sposobem uzupełnienia magnezu jest terapia przez skórę. Polega ona na smarowaniu ciała preparatem o nazwie olej magnezowy, oliwa magnezowa. Olej magnezowy można kupić , można zrobić samodzielnie. Ja wykonuję ten preparat w następujący sposób. Magnez firmy Ancient Minerals wsypuję do naczynia i zalewam destylowaną wodą. W ostateczności można też użyć wody z kranu. Proporcje są następujące : 200 ml. wody i 200 ml. magnezu (luźno wsypanego). Woda ma całkowicie przykryć płatki. Odstawiam na 30 – 48 godzin. Po tym czasie płatki chlorku są całkowicie rozpuszczone. Płyn jest przezroczysty , ma cechy oliwy - daje tłuste odczucie na skórze. Preparat spisuje się świetnie zamiast dezodorantu. uwaga – olej magnezowy lekko drażni skórę. Można go rozcieńczyć wodą.

Gość gość
Moje dwie córki mają ten sam problem .Eksperymentowały różne specyfiki i obecnie najskuteczniejszy w ich przypadku okazał się ETIAXIL .Kupują go w aptece , osobny pod pachy a osobny dla rąk i stóp .Są szczęśliwe, gdyż nawet w największe upały działa.

Gość gość
ETIAXIL zawiera chlorek aluminium. Zatyka pory. Blokowanie wydalania potu przyczynia się do powstawania takich procesów miejscowych jak odczyn alergiczny na składniki preparatu, który najczęściej przejawia się zaczerwienieniem skóry oraz rozwój bakterii, które w warunkach fizjologicznych są w tych miejscach likwidowane przez stężenie potu oraz jego pH, które działa bakteriostatycznie. http://smieti.blogspot.se/2011/05/antyperspiranty-blokujace-wydzielanie.html

Gość gość
Zgoda ,ale ETIAXIL na początku stosuje się dwa razy w tygodniu ,następnie w miarę potrzeb można zmniejszać częstotliwość .Teraz zimą, stosują o wiele rzadziej niż latem .Oprócz tego, są dwa rodzaje ETIAXILU, do skóry normalnej, oraz do skóry skłonnej do alergii.No nie wiem, córki są bardzo zadowolone ,że nie mają już problemu .

Gość gość
Miałam etiaxil do skóry wrażliwej, uczulał mnie.Teraz używam bloker Ziaja wydawało mi się że jest lepszy...jednak nie daje tak spektakularnego efektu. Używając innych kulkowych antyperspirantów nie widziałam żadnych efektów... wręcz przeciwnie. Będę szukać dalej,zainteresowała mnie ta jonoforeza,piszcie jeśli macie jakieś doświadczenia.

Gość gość
Do renata84 2015.02.25 mogłabys jeszcze napisac ile to kosztowało i czy jestes zadowolona z tego urządzenia... z gory dzieki aa i jeszcze pytanie . Czy to urządzenie mozna wykorzystac do usuwania blizn ? Bo mi sie wydaje, że kosmetyczki mają inne urządzenie i że to nadaje sie tylko do leczenia nadpotliwosci... ale moge sie oczywiscie mylic

Gość gość
Ja mam electroantyperspirant już pół roku z pomocą tego przyżądu pozbyłam się pocenia rąk,koniecznie czuję się komfortowo,wspaniale,czasami pociłam się po pachami też zastosowałam 5 kuracji i wszystko w porządku.Nie wydaje mi się że jonoforeza jest do leczenia blizn na twarzy,przedewszystkim do leczenia nadmiernej potliwości a pomaga bez gadki

Gość gość
No cóż mi żadne preparaty na zewnątrz nie pomagają, więc zastanawiam się nad jakąś dietą.Co myślicie

Gość gość
Krępacja na maksa.Dla mnie najgorsze nie jest samo podawanie dłoni bo to czasem da się przeżyć- jak widzę , że ktoś się zbliża szybko wycieram rękę w spodnie totalny wstyd!!!!!!!!!!!!!!ogóle bardzo się pocę pod pachami!! na imprezach zawsze zasłaniam pachy, wybieram stroje czarne albo takie na których nie widać plam potu , okropność!!

Gość gość
Mnie nic nie pomogało,robiłam różne cuda na świecie niestety bez żadnych zadawalających rezultatów wkońcu dowiedziałam się o electroantyperspirantu i wówczas moje życie się zmieniło z początku wahałam czy nie nalecę,dziś ze satysfakcją piszę bo kłopot jest rozwiązany bardzo wszystkim zawiedzionym polecam

Gość MałaMimi12
Ja mogę Ci polecić tabletki PerspiBlock (60 tabletek na waptece za ok. 19 zł). Na mnie działają doskonale. Duzo mniej się pocę, bo zawarte w tabletkach wyciągi roślinne ograniczają nadmierną potliwości organizmu przy jednoczesnym działaniu moczopędnym. Dodatkowo melisa działa uspokajająco, co może pośrednio zmniejszać potliwość. Dlatego jeśli Antidral przestał działać, to spróbuj tego. Powodzenia!

Gość gość
Etiaxil jest swietny! Spokoj na kilka dni, szczypie na poczatku ale warto.

Gość gość
niedobor potasu kochane :)

Gość gość
Hej chciałabym się dowiedzieć czy tym urządzeniem do jonoforezy można leczyć oprócz rąk i stóp też twarz albo plecy.Dziękuję za odpowiedzi