Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sprawa na olx

Polecane posty

Gość gość

kurcze,sprzedalam facetowi jedną rzecz przez olx, wszystko dobrze, wysłął pieniadze, zapakowałam paczke starannie owinełam pare razy w folie bąbelkowa a to była rzecz taka z kamienia naturalnego,taki przedmiot ozdobny na stół i wysłąłąm przez pocztę z opcją ostroznie a facet mi pisze ze rzecz jest uszkodzona ze rozleciala się na 3 czesci. na poczcie mowiloi ze jakby cos się stało z paczką to mozna reklamowac jak ktos ma ta opcję wykuipona ostroznie a placilam za nią 14 zł znaczy facet pokrył koszty, to poczta bedzie placila jak cis się stanie. . tyko ze mineło juz kilka dni,facet pisze ze przedmiot jest w 3 czesciach i teraz niewiem co mam zrobic czy isc na poczte reklamowac czy co? bo facet napisał co prawda ze moze da się skleić ale niewiadomo czy mu cos nie odbije i nie bedzie chcial się ze mną sądzić. ja wiem z cala pewnoscią i moge zareczyc ze dobrze zabezpieczyłam paczke a ze oni-kurierzy ja mogli rzucac bo podobno paczkami rzucają to nie moja wina.tyle razy cos wysyłałam,nawet raz jeden kawałek bursztynu,dosc duza brylka i nic się nie stało a tu zabezpieczyulam bardzo bzardzo.i przedmiot się rozleciał. boje się ze facet moze mnei podac do sądu i co wtedy? co mam zrobic...

Gość gość
Oddaj mu kasę póki co, a przy okazji reklamuj na poczcie zniszczenie paczki.

Gość gość
po pierwsze, poproś faceta, żeby zdjęcie Ci przysłał, że wogóle coś jest uszkodzone. Po drugie, nie wiem jak z pocztą naszą kochaną, ale jak kurierem coś wysyłasz to protokół szkody trzeba spisać, bo bez tego ani rusz. I ten protół spisuje ta osoba co paczkę odbierała. Jak wszytko będzie zrobione jak trzeba to na pocztę idź po prostu i dowiedz sięco i jak. i Już.

Gość gość
no wiec?

Gość gość
Niech odeśle c***aczkę na swój koszt i oddaj mu kasę :)

Gość gość
oddaj kase a 2 raz wysylaj kurierem przesylki oni sa ostrozni z paczkami

Gość gość
Skoro wykupiłaś opcje ostrożnie, to nad czym się zastanawiasz. Przecież "za coś " dopłacał kupujący. Ewidentna wina poczty, że uszkodzili przesyłkę. Idź na pocztę i złóż reklamacje.

Gość gość
tez mysle ze to facet powinien od razu reklamowac na poczcie. no narazie nic on nie żąda ode mnie. zobaczymy. ale dowiem się moze jutro na poczcie jak sprawaw wyglada.

Gość gość
ale po co mam przyjmowac paczkę uszkodzoną skoro wysłałam mu towar pierwsza klasa i starannie zapakowany. to po co mma mu oddawac kase.po co mi uszkodzony przedmiot skoro sprzedalam w stanie idealnym.

Gość gość
Postaw się na jego miejscu - on kupił przedmiot w stanie idealnym, a dostał śmiecia. Dziwię się, że odrazu nie poszłaś na pocztę reklamować. Jak wszyscy będą pobłażać rzucanie paczkami, to dalej paczki będą latały , a my będziemy dopłacać do "ostrożnie".

Gość gość
ale to moze ON niech idzie reklamowac?