Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gdzie i kiedy pierwszy raz wyszlyscie z noworodkiem

Polecane posty

Gość gość

Bo ja wyszłam dopiero sama gdy miało 10dni a z nim narazie sobie nie wyobrażam, trzymam jakby pod kloszem ale czy dobrze robię?

Gość gość
Ja wyszłam z dzieckiem na spacer jak miało 8-9 dni, już dokładnie nie pamiętam. Pewnie wyszłabym wcześniej ale prawie tydzień spędziłyśmy w szpitalu. Spacer krotki, następne coraz dłuższe i później to już spędzałyśmy 2-3 godziny na dworze

Gość gość
Ja wyszłam dzień po powrocie ze szpitala.Ale to byl czerwiec cieplo.Mala miała wtedy 7 dni.dzis spacerujemy po pare godzin ona uwieeeelbia spac na dworze.warto dziecko przyzwyczajać od poczatku do spędzania czasu na dworze,a nie kisic w domu...

Gość gość
Ja wyszłam jak miał trzy tyg ale to był środek zimy i duże mrozy? Jakby było cieplej to wyszlabym dużo wcześniej

Gość gość
ROdziłam w listopadzie, wyszłam po 2 tygodniach i kilku werandowaniach na spacer półgodzinny dookoła bloku. Potem były mrozy i wychodziłam tylko raz na tydzień jak troche pogoda zelżała

Gość gość
Ja urodzilam pod koniec listopada i po kilku dniach spacerowalam,codzien przez cala zime,potem dluzej,po 3,4godziny,sama polozna mi to zalecila bo wpadalam juz w depresje poporodowa. kis dziecko w domu,potem zakladaj tematy,ze dziecko chore jak tylko nos wystawicie poza dom

Gość gość
Ja wyszlam 2 tygodnie po porodzie , bylo cieplo , pazdziernik , na poczatku krotko 15 min , potem pol h , a teraz kilka godzin na dworze spedza

Gość gość
Jak córka miała 9 dni .W sumie 6 dni byłyśmy w szpitalu . Urodziłam w lutym i bylo wtedy jakoś -2 ale od tego dnia wychodziłam codziennie .

Gość gość
jak mozna spacerowac 3-4 h dziennie z noworodkiem w zimie? dla mnie bez sensu moja urodzila sie w styczniu wyszlysmy jak miala chyba 3 tyg jak nie bylo wielkiego mrozu na max godzinne spacery nie chorowala wgl przez rok dopiero ostatnio złapała przeziebienie ale to od nas teraz wychodze z nia jak jest tylko ładnie jak jest mokro zimno i wieje nie wysciubiamy nosa od wiosny zaczna sie spacerki ale teraz juz chodzi sama wiec to co innego gdzie wy chodzicie te 3-4 godziny na te spacery nie nudzi wam sie nie zimno?nie macie co w domu robic?

Gość gość
"gdzie wy chodzicie te 3-4 godziny na te spacery nie nudzi wam sie nie zimno?nie macie co w domu robic?" Objadę cale miasto + 5km w jedna stronę do lasu .,Nie jest mi zimno bo szybko ide . Prace w domu maga poczekać . Nie lubię siedzieć w domu a dziecko i tak caly czas spi w wózku .

Gość gość
Ja na drugi dzień po wyjściu ze szpitala wyszłam z dzieckiem na dwór- a był to luty. Spacer trwał 30-40min. Nie rozumiem tej mody na werandowanie. Nie wiem po co stać z dzieckiem w oknie. Co za różnica czy postoi się w oknie czy wyjdzie z dzieckiem normalnie??

Gość JoannaV86
Urodziłam w lipcu w największe upały, więc pierwsze spacery (od 4 dnia życia) były po godzinie 21, po kąpieli. Jak miał 2 tyg to był pierwszy długi spacer w dzień. 3 tyg - w kościele na ślubie znajomych. 4 tyg - godzinna podróż autem na nockę na działkę za miasto, nad jeziorem. 7 tyg - obiad w restauracji. A potem to już wszytko z górki poszło :)

Gość gość
To fajnie ze Wam dzieci śpią po 3,4 h w wózku. Mój ma 3,5 miesiąca i wytrzyma góra 2h potem się drze, wiec wychodzę z nim codziennie na 1,5h, ale moja sąsiadka ma dziecko z tego samego miesiąca i roku co ja i z nim praktycznie nie wychodzi

Gość gość
W dzień wyjścia ze szpitala (5 doba) pojechaliśmy autem to innego miasta po waniennę ( u nas sklepy z takimi artykułami były już zamknięte). Następnego dnia poszłam z synkiem na spacer, po drodze weszliśmy do szpitala gdzie rodziałam, zarejestrować się na usg bioderek, ale BYŁO LATO. Zim a napewno, nie wyszłabym, wcześniej niż po 10- 14 dniach w zależności od pogody.

Gość gość
9:45 co za idiotka z ciebie. Jak sama piszesz - nie rozumiesz. Jak tzreba być głupim żeby nie widzieć różnicy w staniu w ciepłym pomiesczeniu przy otwartym oknie a byciu na dworze przy np. 0 temperaturze?!!!

Gość gość
Werandowanie zalecają neonatolodzy, ale ona nie rozumie, "więc to głupie" i dla niej to moda. Za chwilę taki "ktoś" będzie się wymądrzał na takie tematy jak np. zasadność szczepień. Niektórzy powinni mieć zakaz dostępu do Internetu.

Wyszłam ze szpitala na 5 dobę. Na drugi dzień o 8 rano wizyta położne i pytanie - "Dlaczego nie była Pani jeszcze na spacerze " . Wyszłam na 7 dobę najpierw na 20 minut , kolejny dzień to 30 minut .Po tygodniu spacerowałam " ile się dało".

Gość gość
ja urodziłam zimą. mroz, snieg, deszcz. więc wyszlismy 1.5 tyg po porodzie na chwile. pozniej spacery po 20-30 min i co raz dłuższe.

Gość gość
Same jesteście głupie. ona dobrze pisze. Normalni pediatrzy i neonatolodzy już dawno przestali zalecać to wasze idiotyczne werandowanie :D

Gość gość
a ja wyszlam z synkiem jak mial 1dzien, mimo, ze pogoda byla kiepska, ze starsza corka tez wyszlam jak miala kilka dni, spacerowalm po kilka godzin nawet w mrozy bo lubie i dzieciom tez dobrze te spacery robily, dzis corka ma 7 lat a syn prawie 3, corka chodzi do szkoly a wczesniej do przedszkola, syn chodzi do przedszkola i nigdy nie mieli antybiotyku ani tez zadnej powaznej choroby, kiedy inne dziec****erwszy rok przedszkola zwykle siedza chore w domu. moje dzieci zawsze sa lzej ubrane (czesto slysze na ten temat komentarze) duzo sie bawia na dworzu, brudza sie, jedza duzo owocow i warzyw i ciesza sie dobrym zdrowiem-to dzieci trzymane w sterynym, cieplym domu choruja, przynajmniej tak wynika z moich oserwacji

Gość gość
A ja wam powiem tak- znam dzieci werandowane i niewerandowane- ilość powiedzmy zblizona. Żadne z nich nie zachorowało po pierwszym spacerze. Jaki z tego morał? Werandowanie nie szkodzi ale też nie jest potrzebne. Wymysł dla panikarzy i tyle.

Gość gość
rodziłam na początku października pierwszy spacer po tygodniu - od tamtej pory nie zdarzył się dzień bez spaceru (poza kilkoma dniami trzydniówki i mocniejszego przeziębienia) nie wyobrażam sobie kisić dzieciaka w domu

Gość gość
Z pierwszym ze szpitala wracałam piechotą, mały jechał w gondolce, miał 10 dni. (grudzień, temperatura -2) Z drugim na drugi dzień, gdy wyszliśmy ze szpitala, w październiku, było cieplutko. Nie ma na co czekać, dziecko na być ciepło ubrane, a spacer nie ma być długi, pół godziny na początek wystarczy.