Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wyleczyć depresję?

Polecane posty

Gość gość

Znacie jakieś skuteczne środki oprócz tych farmakologicznych ?Brałem tabletki 3 msc. niestety pogorszyło mi się samopoczucie doświadczałem lęków

Gość gość
Znalezienie dobrego psychiatry który leczy a nie przepisuje leki i z głowy. Dobry psychiatra potrafi wyleczyć bez leków albo wspomagając się nimi tylko aby zapobiec nieszczęściu przy poważnej depresji ale LECZY a nie szprycuje lekami.

Gość gość
Pij mleko i duzo plywaj. To dziala.

Gość gość
Pij mleko i duzo plywaj. To dziala.

Gość gość
to jeda przyczyna głud duchowy 3 czesci rózanca bolesna chwalebna radosna i przestaniesz myslec o depresji i spowiedz zeby zapełnic pustke to musisz przyjac komunie jezusa 2 przyczyna jesz smieciowe jedzenie za mało sórowizny warzyw i owoców bo organizm z g****a bicza nie ukreci a tylko w zywym jedzeniu masz minerały witaminy enzymu gotowane czyli martwe zostały tylko kalorie i troche minerałów i troche witamin

Czynne zycie zawodowe,bo bezczynnosc pogarsza stan.Leki tez dobrze dobrane,bo nie wszystkie organizm toleruje,wiec motoda prob i bledow w koncu trafi sie na takie,ktore wycisza i pomoga funkcjonowac.

Gość gość
Annabelle_ Przecież długotrwałe palenie marihuany przyczynia się właśnie do depresji

Gość gość
Trzy miesiące to za krótko, mińimum pół roku musi trwać leczenie farmakologiczne. Poza tym skorzystaj z psychoterapii, bo co z tego, że zaliczysz depresję teraz, ale nie usuniesz jej przyczyn?

Gość gość
Jak brałeś tabletki trzy miesiące i ci się pogorszyło to powinieneś to zgłosić swojemu lekarzowi prowadzącemu. Temu lekarzowi, który Ci te leki przepisał. Zawsze możesz zmienić tabletki na inne i inne może Ci pomogą. Oprócz leczenia farmakologicznego depresję leczy się też psychoterapią. Psychoterapia w Poradniach Zdrowia Psychicznego jest bezpłatna. Gdzieś czytałam, że na złagodzenia objawów depresji ma wpływ wysiłek fizyczny. Więc uprawiaj jakiś sport. Jeśli masz taką depresję, że masz problem z najróżniejszymi nawet prostymi codziennymi rzeczami musisz się do nich zmuszać i zmuszaj się. Więcej sposobów na walkę z depresją bez zażywania leków podsunie Ci z całą pewnością psychoterapeuta. Psychoterapeuta to nie jest lekarz, ale taka osoba, która leczy przez rozmowę. W psychoterapii istnieją różne szkoły. Najlepiej poczytać sobie np. w internecie o różnych nurtach w psychoterapii i wybrać sobie tą szkołę, która najbardziej Ci odpowiada. A potem poszukać w okolicy swojego miejsca zamieszkania psychoterapeutę w tym nurcie

Gość gość
Znajdz w sobie zwierze idz do lasu nad wode okomp sie w zimnej rzece. To jest natura. Tabletki to ogupiacze kazdy kto je zre potem potrzebuje mocniejszych. Robisz famaceutom interes. Natura ma na wszystko lekarstwo ,rusz srake i niemialcz. Te wszystkie pseldo choroby sa z braku wysilku. Bez przesady oczywista. Nic dodac . Bez powodu sie nie idjocieje.

Gość gość
Annabelle_ 2015.02.25 Długotrwałe może i tak, ale jeżeli będziesz to kontrolować to Ci pomoże. Mi pomaga. x Idź od razu się zgłoś do kliniki leczenia uzależnień. Pieprzenie o kontrolowaniu samego siebie, to jest znana gadka ludzi uzależnionych. Właśnie dlatego ludziom leki przepisuje się na receptę, bo na ogół sami siebie nie potrafią kontrolować. x Tak jak wyżej ktoś powiedział. Dobry psychiatra, przepisze odpowiednie leki i zdecydowanie zachęci do psychoterapii. Jestem po psychoterapii i jest lepiej. Leki też brałem, już nie biorę, bo nie potrzebuję. Teraz to już tylko i aż praca nad sobą, po wnioskach z terapii.

Gość okomp sie w zimnej rzece
yebłam :P

Gość gość
Jeblas?:-) znasz cieplom? Kuzwa jak sie te buzki robi :-) tez chce jezor pokazac a tu ni huja proba :-))

Gość gość
2 nawiasy dalem i beret. Chinski tablet i niezrobie chyba pude po tabletki do doktora:-(

Gość gość
Koniecznie powiedz lekarzowi.Czasami trzeba zmienić leki kilka razy i koniecznie psychoterapia.A jak nadal nie będzie efektu to zmień lekarza.Ja tak zrobilam i od 10 lat czuję się dobrze.