Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blueangel439

Zasiłek opiekuńczy

Polecane posty

Gość blueangel439

Witam, mam pytanie dotyczące zwolnienia lekarskiego na dziecko. Dziecko w wieku 3,5 roku przeszło zabieg operacyjny i wymaga opieki, dostalam zwolnienie lekarskie na dziecko ale nie wiem czy przysługuje mi zasiłek z tego tytułu. Jestem pracownikiem ubezpieczonym , czy przysługuje mi zasiłek opiekuńczy na chore dziecko w przypadku gdy małżonek jest zarejstrowany jako bezrobotny ale w czasie sprawowania przezemnie opieki nad dzieckiem tj. od 24 do 28 lutego br. przebywa poza miejscem zamieszkania i nie ma kto zająć się dzieckiem. Prosze o pomoc w odpowiedz

Gość gość
kotku sama wychowujesz dziecko?

Gość gość
czyli pracuje twoj maz tylko sciemnia i jest na bezrobociu.Nie,nie nalezy sie tobie,masz meza bezrobotnego i to na nim spoczywa obowiazek opieki nad własnym dzieckiem,a wyjechac nie musi skoro ma chore dziecko.

Gość blueangel439
dziecko wychowuje z mężem ale on w tych dniach jest poza miejscem zamieszkania (nie pracuje na czarno jeśli o to chodzi ) ale poprostu wyjechał na parę dni do rodziny i go nie ma .

Gość blueangel439
Boli mnie brzuch, załatwiam się raz na 3 dni, do tego nudności i głośne gazy w towarzystwie :(. Jem normalnie tak jak zawsze a mimo to w ciągu ostatnich 3 lat przytyłam jakieś 20 kg!!! A mam dopiero 22 lata:( Czy to normalne żeby mieć aż takie problemy trawienne w moim wieku? Byłam u lekarza to spojrzał na mnie jak na fana fast foodów (których nie lubię jak pieron) i zalecił dużo ruchu. Zero badań ani nic.