Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ocena płci w 16 tyg

Polecane posty

Gość gość

Moje drogie mam pytanko czy w 16 tyg ciąży można już tak realnie ocenić płeć? Gdyż moja pani doktor powiedziała mi w 12 tyg że wygląda na chłopca , a teraz w 16 tyg że dziewczynka . Kiedy będę miała pewność ? Lepiej poczekać czy zgłosić się do innego ginekologa na konsultacje ?

Gość gość
Poczekaj. Przeciez sie "nie pali". Na nastepnej wizycie bedzie juz pewniejsza "diagnoza". Choc u mnie lekarz juz w 14tc widzial chlopca i sie potwierdzilo, ale duzo zalezy jak sie dziecko obroci. Nie kupujesz juz chyba ubranek wiec poczekasz te pare tyg :) a nawet jesli to kupuj uniwersalny kolor :) i po klopocie

Gość gość
W 12 tygodniu narządy zewnętrze wyglądają bardzo podobnie, więc lekarze mogą się jeszcze pomylić. Ale w 16 tygodniu płeć już widać wyraźnie, więc jeśli dziecko się odsłoniło, to raczej do pomyłki nie doszło. Myślę, że możesz być w miarę pewna tej dziewczynki :)

Gość gość
Wszyscy znajomi kupują już ciuszki a to na uniwersalne nie wygląda ;) a raczej wszystko niebieskie ja nic nie mówię co będzie ale my chcemy bardzo dziewczynkę i dlatego to już zaczyna nas denerwować :/

Gość gość
Mojej kolezance ginekolog powiedzial wlasnie ok 16tc i sprawdzilo sie. Ja dowiedzialam sie dopiero w 21tc na polowkowym,bo wczesniej moja Mala caly czas trzymala nozki razem :)

Gość gość
Właśnie mi pani doktor powiedziała że dokładnie to się dowiem na połowkowym