Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy do szpitala

Polecane posty

Gość gość

Termin mam na 3 marca kiedy jechac do szpitala?? Predzej czyvw dzien terminu??

Gość gość
Ani prędzej ani w dzień terminu kobieto, wtedy kiedy zacznie się poród, czyli regularne skurcze, odejście wód plodowych, ile ty masz lat?

Gość gość
Poprostu niechce by bylo za pozno wole dmuchac na zimno

Gość gość
Nie przyjmą cie do szpitala, kiedy nic się nie dzieje, nie ma w szpitalu miejsc dla czekających na poród, możesz urodzić 2 tygodnie po terminie, to jest data orientacyjna, a nie jakiś pewnik

Gość gość
Po 38 tc nie miałam już wizyt u swojego lekarza prowadzącego, miałam tylko zalecone zgłaszanie się co tydzień na ktg do szpitala i wtedy też miałam od razu konsultację ginekologa. A jeśli nie masz takich zaleceń- do szpitala zgłaszasz się kiedy zacznie się poród, przy innych niepokojących objawach albo po terminie (czyli po 42 tc).

Gość gość
po co wcześniej? odeśla Cię do domu jak nic się nie będzie działo. oczywiście, że jak zaczniesz rodzić to wtedy, czyli kiedy? Jak odejdą Ci wody, jak będziesz miała skurcze, a wierz mi, ze będziesz wiedziała kiedy to nastąpi. Mało kobiet rodzi w aucie albo w windzie, to tylko w filmach. Spokojnie czekaj na termin

Gość gość
Nawet po terminie wody moga nie odejsc

Gość gość
po terminie do lekarz i on decyduje co dalej

Gość gość
brzuch mi się obniżył i sciska mnie w doł czyzby oznak zbliżającego się porodu?? kluje mnie po lewej stronie i czasem brzuch pobolewa...

Gość gość
obniżony brzuch to znak, że poród się zbliża, ale nie tak prędko, a kłucie to norma, bo masz pewnie uciski na nerwy

Gość gość
jutro jade do szpitala najwyżej poleze i będę spokojniejsza

Gość gość
Jasne, ciekawe kto cię przyjmie

Gość gość
To po co sie pytasz jak i tak robisz swoje. Super nie ma to jak tak o polezec w szpitalu haha i tak cie odesla jak sie nic nie dzieje

Gość gość
ależ nikt Cię nie przyjmie, chyba, że jedziesz do prywatnego gdzie będziesz płacić. Na jakiej podstawie mają Cię zostawić?

Gość gość
Ta autorka to jakaś zacofana baba ze wsi, wie tylko na kiedy ma termin porodu a tak poza tym to nic nie wie

Gość gość
Ty madrala a ty co wiesz?? Pochwal sie moze sie czegos naucze!!!!!

Gość gość
A co chciałabyś wiedzieć? Pytaj

Gość arbuzowa dama
Ja pojawilam sie w szpitalu ak mialam regularne surcze co 5 min, ktore trwaly ok 45sek. Wczesniej dzwonilam do szpitala i kazali przyjechac wlasnie wtedy (nie mieszkam w PL). Pojawilam sie na porodowce z 7cm rozwarciem, a i tak minelo jeszcze ponad4 godz zanim urodzilam.

Gość gość
6dni po terminie zostawiają w szpitalu

Gość gość
Gowno prawda sama mieszkam w duzym miescie i w dniu terminu sie zglasza do szpitala jesli nic sie nie dzieje idziesz do domu ale co dzien ktg i 4 dni po terminie przyjmuja na odzial nawet jak nic siee nie dzieje. Wole byc pod opieka lekarzy i wyjsc na panikare niz urodzic po tdrminie martwe dziecko

Gość gość
Bylam w szpitalu w dzien terminu bo nie czulam ruchów zrobili badania i na drugi dzien puscili do domu. Kiedy znow mam jechac do szpitala jak wedlug USG termin mam na 14 MARCA

Gość gość
Wypowie się któraś? ?

Gość gość
Jeszczes nie urodziła????????

Gość gość
Jakbym urodziła to bym się nie wypowiadała na kafe...

Gość gość
Termin miałaś przecież na 3 marca to jeszcze siedzisz na kafe??

Gość gość
Pisałam wyżej że byłam w szpitalu 3 marca zostawili mnie na noc nic się nie dzieje wiec puścili do domu a dzisiaj jadę do swojego gina to zobaczymy co powie bo według USG mam dopiero na 14 marca

Gość gość
Byłam dzisiaj u swojego lekarza i moja waży już 4100 kg to pierwsza ciąża a że jestem po terminie to kazał najpóźniej w środę albo czwartek zgłosić się do szpitala i wtedy zdecydują co dalej.. jednak obawiam się porodu SN przy takim klocku a sama jestem przy sobie :(

Gość gość
u mnie po terminie to już ze szpitala by nie wypuścili ;p do osoby której dziecko jest na 4100 wyliczane, to to się myli, leżała ze mną dziewczyna, której dziecko miało ważyć 4200, a urodziła 3,5 kg

Gość gość
Wszystkie mamusie zapraszam do miejsca w sieci, w którym znajdziecie coś na temat ciąży, porodu, wyprawki, zakupów i urządzaniu domu... www.MartynaG.pl - blogująca mama