Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gościówa1906

podwyższone TSH

Polecane posty

Gość gościówa1906

Witam, Czy wie ktoś może co mogło wpłynąć na zły wynik badania? nie mogę spać, bo się przejmuję, a mój lekarz rodzinny ze wszystkim lubi wysyłać do szpitala! Nigdy nie miałam żadnych problemów z tarczycą, mniej więcej dwa lata temu wszyściutko było w normie: TSH 2,1, FT3 i FT4 też, a tu pyk! I TSH 4,5 przy max. 4,2! Wie ktoś może czy niedawno przebyta grypa i angina, oraz zjedzenie 4 karmelowych cukierków na 7h przed oddaniem krwi mogło mieć wpływ? (nie jestem otyła, ani nawet nadważona! ale przybrałam na wadze ok. 6kg w ciągu jakiś ok. 3 lat, bo rzuciłam aktywność fizyczną a słabość do słodyczy wzrosła) Mam dopiero 22 lata i nie wyobrażam sobie nie mieć dziecka, a w przyszłości być otyłą kobietą z worem na szyi!

Gość gościówa1906
ja się serio martwię - napiszcie coś dla ducha, żebym chociaż mogła zasnąć...

Gość gość
przykro mi, ale to niedoczynność zrób wszystkie badania (TSH, ft3, ft4, antyTG, anty TPO) i do dobrego endo zrobić usg tarczycy i wdrożyć leczenie nie ma na co czekać aż to się pogłębi, bo objawy są u Ciebie ewidentne i TSH wysokie no i żadna z nas "nigdy" wcześniej problemów z tarczycą nie miała do czasu aż się pojawiły ;) tak to jest z tymi chorobami ;)

Gość gość
Jestes lekarzem? Albo jakims medium? Pani dr powiedziala, ze podwyższone TSH wcale nie oznacza niedoczynnosci lub hashimoto. U mnie w miescie term do endokrynologa wynosza ok 3 lat. A na prywatnego na razie mnie nie stac. A poza tym nie mam objawow swiadczacych o tym wstretnym chorobsku.