Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po co takie drogie ciuchy kupować dziecku ?

Polecane posty

Gość gość

Moja kuzynka oddala mi ciuchy po swoim dziecku. Jej syn ma roczek. Większość ciuchów jest jeszcze z metką. Zwykły sweterek kosztował 210 zł, spodnie dresowe takie rurki, a w kroku duże za 170 zł, sweterek zapisany 140 zł. Fakt stać ich, ale kurcze dlaczego ludzie wydają tyle na ciuchy.

Gość gość
Bo tak jak napisałaś stać ich.

Gość gość
Zamiast obgadywac kuzynke to jej podziekuj za nowe ubranka. Zastanow sie tez, ze mogla je sprzedac a wolala tobie oddac co dobrze o niej swiadczy.

Gość gość
Bo nie mają co z kasą robić. Smutne to żeby na niekumatego bachora wydawać tyle kasy. Takie do 3 lat to wystarczy tylko i wyłącznie w lumpie ubierać bo i tak nie ma pojęcia metek i marek. Szkoda kasy na gowniarzy.

Gość gość
Po co zagladac komus do portfela. Dostalas drogie ciuszki i zamiast byc wdzieczna co zrobilas? Obsmarowalas rodzicow na forum. Stac ich to kupuja drogie rzeczy. Co Cie to obchodzi? A Ty jaki papier toaletowy kupujesz? Dwuwarstwowy bialy? Po co? Kupuj tanszy szary,przeciez to tylko do podtarcia tylka. Jesli kupujesz drozszy to wydajesz niepotrzebnie kase.

Gość gość
Ja kupuję szary. I owszem uważam że małe dziecko nie powinno mieć drogich ciuchów bo to zwyczajna strata kasy, i tak nie wie w czym leży, a takie do 4-5 lat nie wie w czym łazi dopiero jak do przedszkola pojdzie no to trzeba jakos ubrac. a wczesniej po co? szkoda mi kasy wole sobie cos kupic niz wydawac niepotrzebnie na dziecko, ono i tak duzo kasy już przeżarło.

Gość gość
PODZIEKUJ JEJ

Gość gość
Boże ludzie po co wam dzieci jak nawet na ładnego porządnego ciucha dla dziecka zalujecie kasy... Ale na faje i piwko to Ci pewnie nie szkoda,co?widac ze sloma ci z butów wystaje... Ja planując dziecko wiedziałam ze bedzie mnie na nie stać...na wszystko fajne ciuchy gadżety zabawki i ma wszystko z górnej polki podobnie jak ja i mąż.skoro my się ubieramy modnie i w dobrych sklepach to dlaczego moje dziecko ma chodzic w szmatach z lumpa? Żenada....

Gość gość
Wszystko z górnej półki a potem takie rozpieszczone i żądne wszystkiego bachorstwo się szerzy. Nie kochana nie wydaje na piwko ani na fajki ale zwyczajnie nie lubie wyrzucac kasy w bloto, a male dziecko nie potrzebuje firmowych ciuchow tylko musi miec sucho i cieplo. Rzeczy z lumpa zupelnie wystarcza a wcale nie sa gorsze od sklepowych. dziecko sporo kosztyuje, duzo je, leki tez nie tanie i jeszcze mialabym jakies drogie ciuchy i niepotrzebne gadzety kupowac? No puknij sie w lepetyne. Zabawki teraz tez sa w lumpach i to calkiem fajne.

Gość gość
Dla mnie to możesz nawet zbierać z koszy publicznych ciuchy dla swojego dziecka jesli kasę na niego zalujesz.swiadczy to tylko o tobie...nigdy nie zalowalam na swoje dziecko pieniędzy i nigdy nie będę żałowała. Ale taka postawe jak Ty reprezentuje tylko plebs...wg ciebie twoje dziecko nie jest warte nowego żadnego ubranka no to po co Ci dziecko? Pójdzie do przedszkola bedzie sie wstydzilo starych spranych szmat jakie zafundowala mu mamusia podczas gdy inne dzieci będą kolorowo i fajnie wyglądały. Twoja postawa jest straszna.Mozna nie miec pieniędzy i to zrozumiałe ale zalowac na własne dziecko to troche przesada...

Gość gość
Dziecko jest po to zeby potem mial kto w gospodarstwie pomagac bo na darmozjada robic nie bede. To co przejadlo to pozniej swoja praca nam odda. Chyba zanzaczylam ze jak pojdzie do przedszkola to dostanie inne lepsze ciuchy, na razie mu nie sa potrzebne. Zabawek tez ma dosc bo babcie i ciocie nosza co chwile, chociaz z tym mam spokoj.

Gość gość
gość dziś Wszystko z górnej półki a potem takie rozpieszczone i żądne wszystkiego bachorstwo się szerzy X Kwestia wychowania i wpajania dziecku od poczatku pewnych zasad.Nie na zasadzie masz wszystko ale kupuje dziecku od poczatku tylko przydatne i niezbędne do jego rozwoju zabawki gadżety i modne ciuchy ale za to porządne jakościowo.widzę ze ty nie rozumiesz takich prostych rzeczy.Po prostu lubię kiedy moje dziecko wyróżnia sie w tłumie wyglądem i ubiorem może to dlatego ze podobnie zostalam wychowana.

Gość gość
Po twoim żenującym poście z 16:04 stwierdzam ze temat jest jednak prowokacja.nie wierze ze istnieją takie puste matki jak autorka.

Gość gość
Jak ich stac to niech kupuja nawet za 1000 zl ubranka:-)

Gość gość
Gosc 16;02

Gość gość
A co Cię to obchodzi? Dali Ci za darmo, a tym im tyłek obrabiasz.

Gość gość
ja pisałam o 16:04 ale nie jestem autorką! Autorki już tu dawno nie ma (chyba). a czemu niby prowo? Co ty myslisz ze ja z mezem bede zapieprzac na gospodarce do usranej smierci? mam juz dwojke dzieci, akurat chlopcow wiec za pare lat bedzie duzo lzej nam. nie wyrzucam kasy w bloto i to was tak boli? jak dla mnie mozecie dzieciom nawet oryginalne pampersy albo ciuchy od diora kupowac, lata mi to.

Gość gość
Sama nie ubieram się w lumpach to i dziecko nosi nowe rzeczy... Ale tez nie takie za 200zl (chyba ze kurtka czy buty), a na codzien to zwyczajnie, spodnie 20-50zl, bluzeczki tak do 30, bluzy do 80zl... Dziecko 2,5 roku, chodzi do przedszkola.

Gość gość
Gosc 16;02, ale ty pusta jestes, az mi sie nie chce wierzyc w to co piszesz, jesli nie masz innych priorytetow niz drogie ciuchy dla dziecka, to wspolczuje

Gość gość
16:04 ale z Ciebie egoistka, współczuję Twoim dzieciom i życzę aby olały Wasza gospodarkę i żyły swoim życiem... One się na świat nie prosily i nie maja obowiazku "odpracowywac" wyżywienia i ubrań :/

Gość gość
16:02 jestes prosta jak budowa cepa. Uwazasz ze to dobrze ze twoje dziecko sie wsrod innych wyroznia? Ucz je tak dalej a zobaczysz kogo wychowasz. zimna wyrachowana pannice patrzaca na innych z gory i nic wiecej. Kasa ci do łba uderza i twojej gowniarze tez.

Gość gość
jak na studia kasy nie dostana to owszem, beda odpracowywac. dzieci sa wlasnie po to zeby rodzicom na starosc pomagac

Gość gość
Autorko jesteś bezczelną pindą. Nie dość, że dostałaś za darmo ubranka to jeszcze ich obmawiasz. Zapewne z zazdrości, że Cię nie stać, żeby kupić dziecku nową wyprawkę. Moja walnięta teściowa i jej durna córunia też tak krytykowały, że tyle pieniędzy wydajemy, że po co nowe, a jak ta idiotka zaciążyła pierwsza wyciągnęła łapy po wyprawkę .

Gość gość
Gościu z 16:13 widzę ze u cb czytanie ze zrozumieniem leży i kwiczy...

Gość gość
Wszystkie te które piszą ze moje dziecko wyrośnie na wyrachowaną pannice .... Jesteście pieprzonymi biedakami których nie stać na nowa porządną wyprawkę dla własnego dziecka to bardzo mi przykro. smarujecie każdego kto ma lepiej od was ale jak przychodzi co do czego to pierwsi wyciągacie raczki bo piękne i darmowe co? Boli was ze się czegos w zyciu ktos dorobił i to samo wpaja dziecku?no tak...to ja wole żeby moja córka miała wszystko i wyrosla na zarozumiala i wymagająca kobietke niż zyla tak jak wy od 1 do 1 i ubierala sie w lumpach. Ja mam kasę i prestiż a wy pusto w głowach i portfelach Bye bye;) pozdro dla plebsu

Gość gość
Wyrosnie na pieprznietego bachora a nie kobietke. Tyle.

Gość gość
to prawda. są świetne rzeczy, jakościowo, wizualnie - za połowę (co najmniej!) podanych cen... wolałabym jednak np. wspomóc inną mamę kupując jej jedzenie czy pieluchy, niż wydawać bezmyślnie na chwilową zachciankę... i tak też robię ;-)

Gość gość
Gościu z 16:30 brawo :):):) plebs i tyle nawet na fajne ciuchy nie stać biedoty o zgrozo!

Gość gość
Mnie stac ale wole sobie kupic cos ladnego albo mezowi a nie bachora nierozumnego stroic w ciuchy po 200zł. zwyczajnie sie nie oplaca :-)

Gość gość
ide po pocorn :D