Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak to jest z zasiłkiem macierzyńskim?

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny, czytam i czytam różne strony i szukam info, ale zgłupieć idzie :/ do lipca zeszłego roku pracowałam na umowę o pracę, ale postanowiłam zmienić pracę na lepiej płatną, od sierpnia do listopada byłam na okresie próbnym w nowej pracy,pech chciał, że zaszłam w ciąże i okresu próbnego mi nie przedłużyli (moja wredna szefowa uznała, że po co jej pracownik w ciąży, a że w dniu zakończenia okresu próbnego byłam w 10 tygodniu ciąży to mieli do tego prawo). W każdym bądź razie podjęłam od grudnia pracę na umowę zlecenie i wygląda, że popracuję jakoś do porodu (czerwiec). Wiem, że skoro mam odprowadzane składki chorobowe to przysługuje mi zasiłek macierzyński, tylko powiedzcie mi jak on będzie obliczany? Chciałabym mniej więcej wiedzieć jakiej wysokości zasiłku mogę się spodziewać...

Gość gość
Srednia z roku.ale jak mialas chociaz jeden dzien przerwy to bedzie z ostatniej umowy.ale teraz cos weszlo ze na smieciowkach bedzie kazdy dostawal 1000 zl przez rok..

Gość gość
no tak, ale podobno ten tysiąc to od przyszłego roku ma wejść, więc się nie załapię. jeśli wezmą mi wyliczą z ostatniej umowy to kiepsko to widzę, bo na zleceniu pracuję od 10 grudnia :P