Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego ateiści nie wierzą w Boga?

Polecane posty

Gość gość

tak się zastanawiam nad tym jak to jest że niektórzy ludzie w Boga nie wierzą jeszcze mogę zrozumieć agnostyków ale ateistów już w cale jak można wierzyć że miłość i poczucie piękna to zwykłe reakcje w mózgu to tak jakby obdarcie człowieka z moralności

Gość gość
ja nie wiierze bo go nie ma

Gość gość
ateiście nie wierzą. oni wiedzą.

Gość gość
no ale ja też wiem że jest Bóg wiem to bo widziałam Jezusa rozmawiałam z nim a ateiści nie wiedzą nic i w tym jest problem

Gość gość
to tylko efekty stanu mózgu. chorobowego stanu.

Gość gość
ateiści wiedzą, wierzący tylko wierzą.

Gość gość
nie jestem chora jeżeli o to ci chodzi Jezusa widziałam tylko raz w życiu więc nie jest nawet możliwe że przez ten krótki czas mój mózg zachorował i jakimś cudem potem ozdrowiał

Gość gość
jest możliwe. praca mózgu to przepływ prądów. mogło stać się chwilowe "zwarcie".

Gość gość
właśnie ate.iści nie mogą wiedzieć to tak samo dajmy hipotetyczną sytuacje że jest człowiek który powie że wie że kosmici nie is,tnieją i nagle przylatują na ziemie chodzi mi o to że tego nie da się zbadać i powiedzieć że nie ma dlatego rozumiem agno,styków którzy nie widzieli Je,zu..sa tak jak ja czy nie wier,zą w słowa B,ib.lii ale ate,ist.ów w cale nie rozumiem

Gość gość
ateiście widzą, że nikt taki jak Bóg nie istnieje bo nie ma na to żadnych dowodów.

Gość gość
są dowody na istnienie Boga ale ateiści są tak ograniczeni że ich nie przyjmują

Gość gość
gdyby istniały dowody nie byłoby wiary bo wiara opiera się na wierze a nie na dowodach.

Gość gość
podaj kilka takich dowodów, bo wg mnie nic takiego nie istnieje. dodaj też jakie uczelnie opracowały te dowody.

Gość gość
Stalin nie wierzył w Boga i zamordował z zimną krwią kilkadziesiąt milionów ludzi.

Gość gość
wiara polega na tym że się wierzy Bogu i wie że on jest ja widziałam Jezusa to dla mnie dowód empiryczny

Gość gość
Podobnie jak papieże i księża którzy wierzyli w Boga i w jego imieniu wymordowali setki tysięcy jeśli nie miliony

Gość gość
nic nigdy nie powstało z nicości każdy naukowiec ci to powie a więc skąd się wziął świat skąd materia energia? Bóg je stworzył

Gość gość
"Podobnie jak papieże i księża którzy wierzyli w Boga i w jego imieniu wymordowali setki tysięcy jeśli nie miliony " x Bóg był dla nich zasłoną dymną do działań politycznych

Gość gość
nie wiemy skąd bo nauka jest na to za młoda. natomiast wiemy na pewno, że nikt niczego nie stworzył z nicości to to jest niemożliwe wg praw fizyki.

Gość gość
jest nie możliwe ale czemu my jesteśmy to że nauka jest młoda to żadne wyjaśnienie bo co może odkryć nauka że była nicość a potem puf świat sam napisałeś że puf jest niemożliwe w puf kryje się Bóg

Gość gość
nie wiadomo co może odkryć dlatego, że na razie ludzkość nie może dotrzeć do krańców wszechświata. ale kiedyś dotrze i sprawdzi.

Gość gość
sam napisałeś że puf jest niemożliwe w puf kryje się Bóg x o żadnym "puf" nie pisałem. dobranoc.

Gość gość
jedyną możliwość jaką nauka może odkryć to coś co powstaje z nicości i tym wyjaśnić świat ale tak nie będzie