Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

6miesieczne dziecko(placz podczas snu)

Polecane posty

Gość gość

Witam.Ludzie prosze o rady bo nie mam pojecia co sie dzieje.. moj 6 miesieczny synek od urodzenia do dnia dziejszego przespal 3 noce bez placzu a tak wstaje do niego okolo 8 razy zeby pokolysac,poglaskac,dac smoczka.. nawet w dzien zdarza mu sie wybudzac przez placz.. on nie je w nocy od jakis dwoch miesiecy.. mialyscie cos podobnego? juz brak mi pomyslow.. teraz zasnal o godzinie 20:30 a juz 3 razy podchodzilam do niego zeby go uspokoic..

Gość gość
Odczyń mu urok! nie żartuję....

Gość gość
A czy płacze przy jedzeniu?

Gość gość
moj synek też mial cos podobnego.spal sobie spokojnie az tu nagle budził się z przerażającym płaczem.co prawda jadł w nocy ale nie wszystkie pobudki były spowodowane głodem. dużo o tym czytalam, pytałam pediatry.nie dowiedziałam sie niczego konkretnego, oprócz tego że dzieci po cesarskim cięciu mają własnie taką ,,niespokojną'' nature.ich droga przyjścia na swiat jest po prostu bardziej przerażająca stąd te lęki.z czasem wszytko sie unormowało.lekarstwem jest duża ilość czułości;)

Gość gość
nie,je normalnie.. on prawdopodobnie ma refluks.. ale pijemy specjalne mleko i mamy pod materacem kocyk zeby zachowac odpowiedni kat wiec mysle ze to nie w tym problem.. odczyc mu urok? ale jak? co? mowisz serio? ja nigdy w to nie wierzylam.. ale juz niemam sil.. nie wysypiam sie a jeszcze w domu mam 4 latka.. sprobowac mozna..

Gość gość
Ma płytki sen i się wybudza, co mu nie odpowiada i płacze, lub jest mu za ciepło, lub za zimno. Jeżeli ma smoczek i płacze bo mu wypadł i po podaniu go śpi dalej, to trzeba wyeliminować go, bo jest powodem pobudek. Może też być głodny. Tyle mi przyszło do głowy z możliwych przyczyn.

Gość gość
Albo coś go boli, może jest uchyniety, słyszałaś o tym?

Gość gość ja
co do smoczka to tez o tym mysle.. bo tylko wloze mu do budzi i on po chwili zaraz zasypia.. masz racje.. sprobuje wyeliminowac go.. hmmm ale kurde .. on tak ma od urodzenia.. a od urodzenia raczej nie przyzwyczaja sie do smoczka.. kurde.. juz ja niewiem.. on tego smoczka nie ciaga caly dzien,smoczek jest tylko do spania.. matko kochana ja juz nic niewiem :(

Gość gość
Moja też miała smoczek tylko do spania, gdy miała 10 miesięcy (tu różnica, bo nie od urodzenia) zaczęła budzić się co godzinę tylko po to by kazać sobie włożyć smoczek. Trzy dni były ciężkie przy odstawianiu a potem jak inne dziecko przesypiała noc z 1 pobudką nad ranem.

Gość gość ja
uchyniety? pierwszy raz slysze

Gość gość
Uchyniecie to takie coś jak dziecku głową poleci do tylu jak go ktoś źle podniesie i trzeba to rozmasowac, to dziecko boli. Albo po prostu boli go brzuszek i tyle